nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 17.april 2024

En beruset sjåfør kjørte inn i åtte biler, to hus og skadet en person
Ulykkesbilen. Foto: La Voz de Lanzarote

En 17 år gammel gutt ble skadet etter å ha blitt truffet av et hjul som hadde løsnet fra en bil i området Argana Alta i hovedstaden Arrecife søndag morgen. Ulykkesbilen ble kjørt av en 24 år gammel mann, som var påvirket av alkohol.
Til tross for at bilen hadde mistet et hjul, fortsatte ferden, og etter å ha truffet åtte biler og to hus stoppet bilen etter å ha kjørt inn i en stolpe.

Sjåføren ble arrestert på stedet.

Regjeringen på Kanariøyene vil at drosjene skal bli elektrisk
Drosjer i Yaiza. Foto: yaiza.es

Den kanariske regjeringen har bevilget 15 millioner euro som skal brukes til å hjelpe drosjeeiere på Kanariøyene gå over til elbiler.
12 millioner euro skal gå til innkjøp av nye biler, mens de resterende tre millioner skal brukes til å installere nye ladesteder.

Drosjeeierne kan få opp til 4 000 euro i subsidier når de kjøper elbil, og opp til 14 000 euro for elbiler som kan frakte passasjerer med funksjonshemninger.

Flere tar lokalbussen på Lanzarote
Lokalbussen i Playa Blanca. Foto: yaize.es

Etter at det ble gratis å ta lokalbussen for de som bruker bussen mest, har tallet på passasjerer skutt i været.
I 2023 reiste 6,6 millioner passasjerer med lokalbussen, en økning på over 25 prosent fra året før. Det betyr at omtrent 18 500 personer bruker lokalbussen daglig.

Den travleste bussruten er fortsatt nr.03, fra Puerto del Carmen til Arrecife, og videre til Costa Teguise. November var måneden da flest personer tok bussen; hele 619 300 passasjerer ble fraktet med buss den måneden.
Prognosene for i år ser ut til at tallet på passasjerer vil passere sju millioner ved årsskiftet.

Den varslete streiken blant buss-sjåførene er utsatt, da arbeidsgiver har bedt om nye samtaler. Sjåførene truet med streik etter at deres pause på hvert skift ble redusert fra 30 minutter til 15 minutter, og helgearbeidet ble økt.

Fire båter med 180 flyktninger om bord reddet
Foto: Salvamento Marinero

Fire båter med 180 flyktninger om bord ble i løpet av tirsdag morgen oppdaget av sjøredningstjenesten øst for Lanzarote. Blant flyktningene var det både menn, kvinner og barn fra land både nord og sør for Sahara.
I følge det lokale Røde Kors var alle flyktningene ved god helse.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Det blir pannekaker i dag onsdag på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14. Sist onsdag kom det 10 gjester til pannekakedagen på Las Vistas.

Det er svært hyggelig at det stadig kommer førstegangsreisende, som er nysgjerrig på hva dette egentlig er! Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen dersom pannekaker ikke er din favoritt.

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast