nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 26.mars 2024

Buss-sjåfører truer med streik
Foto; arrecifebus.com

Sjåførene til det offentlige buss-selskapet Arrercife Bus truer med å gå ut i streik fra midten av april. De krever lengre pauser på skiftet sitt, og minst ei helg fri hver måned.

Det er sjåførenes fagforening CCOO som har gått ut med denne meldingen. I løpet av en åtte timers arbeidsdag har arbeidsgiver redusert pausen midt i skiftet fra 30 minutter til 15 minutter, – Det er såvidt sjåførene klarer å spise og/eller gå på toalettet på 15 minutter, sier fagforeningen.
– Å være en sliten sjåfør er en fare i trafikken. Arbeidsgiveren driver med en hensynsløs politikk, sier fagforeningen videre.

Nye busser i nasjonalparken Timanfaya, spesielt bygget for personer med redusert mobilitet
Foto: CACT

CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme har kjøpt inn to nye hybrid-busser som er spesielt utstyrt for personer som har nedsatt funksjonsevne. Prisen for de to bussene er 514 000 euro.
De to nye bussene tilbyr nå en moderne, trygg, bærekraftig og inkluderende kollektiv transport på den spesielle bussruten i nasjonalparken Timanfaya, står det i en melding sendt ut av CACT.

Nå drar vi nordover!
Foto: Lanzaroteposten

Mange husker kanskje at Lanzaroteposten i oktober i fjor skrev om ekteparet Lisbeth og Oddgeir fra Røros, som hadde kjørt motorsykkel fra Røros sørover til Lanzarote.
I helga var oppholdet på solskinnsøya over, og lørdag kveld kjørte de om bord i ferja som skulle ta de fra Lanzarote til Cadiz på fastlandet.
Turen nordover vil ta de litt vestover først, til Portugal, før de fortsetter nordover. De regner med å bruke fire uker før de kommer til Røros, en tur på nærmere 450 mil.

Og selvsagt har de dannet sin egen motorsykkelklubb på Røros, med egen Facebookside:

Foto: Lanzaroteposten

Lanzaroteposten ønsker god tur!

En melding fra den norske ambassaden i Madrid

Nødpass

Dersom du mister eller blir frastjålet passet ditt, kan du søke om å få utstedt nødpass for hjemreisen til Norge ved ambassaden i Madrid eller ved enkelte konsulater.

Tap eller tyveri av pass skal meldes til spansk politi. Du kan søke om nytt ordinært pass ved ambassaden i Madrid. Dersom det ikke er tid til å utstede et ordinært pass før din hjemreise til Norge, kan du fremme søknad om nødpass. Du kan få utstedt nødpass ved ambassaden i Madrid, eller ved et av følgende konsulat; Las Palmas de Gran Canaria , Tenerife og Palma de Mallorca.

Les mer om kriterier og krav for å kunne søke nødpass på ambassadens nettside, klikk HER

Sjømannskirken informerer
Vi gjentar programmet for påskeuka på Sjømannskirken på Lanzarote, som daglig leder Merethe Thortveit har sendt til Lanzaroteposten.
Alle  henvendelser om programmet rettes til Sjømannskirken.
Påsken er den mest sentrale av de kristne høytidene i kirkeåret, både for den romersk-katolske, den ortodokse og de protestantiske kirkene. Høytiden feires til minne om Jesus Kristus siste nattverd, korsfestelse, lidelse, død og oppstandelse som ifølge evangeliene i Bibelen fant sted under den jødiske påskefeiringen pesach i Jerusalem.

Her kommer vårt påskeprogram:

⛪ Palmesøndag: Vinterprest Jens-Petter Johnsen inviterer til gudstjeneste kl 18, etterfulgt av kirkekaffe
💛 Tirsdag – torsdag & lørdag har vi åpent fra 11 – 14. Da er kirkerommet åpent, og det er mulighet for lystenning, biblioteket er åpent og kafeen vår er åpen.
Foto: Sjømannskirken

🐥 Tirsdag baker vi rosinboller – først til mølla! Vi serverer også smørbrød under hele åpningstiden. Velg mellom karbonade eller laks & eggerøre. Det gjør vi hver dag under åpningstiden i påsken

🧶 Onsdag møtes aktivitetsgruppen kl 10:30
🍞 Skjærtorsdag baker vi hjemmebakt brød. Husk bestilling
🐣 Langfredag er vi deltakere på et felles arrangement med alle menighetene i Puerto del Carmen. Korsvandringen «Via Crusis». For dere som ønsker å være med, er det oppmøte utenfor kirken i Gamlebyen i Puerto del Carmen kl 10:45
🥣 Påskeaften serveres sesongens siste lørdagsgrøt kl 13

⛪️ 1. påskedag ønsker vi velkommen til påskegudstjeneste kl 18, etterfulgt av kirkekaffe

God påske til fjern og nær ønskes fra Sjømannskirken på Lanzarote

Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast