nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 18.januar 2024

22 personer av de som ble kastet ut fra Playa Blanca ble flyttet til landsbyen Máguez
Okkupanter flytter ut. Foto: La Voz de Lanzarote

Som Lanzaroteposten skrev om tirsdag, ble 99 personer som hadde bosatt seg i flere uferdige boliger i Playa Blanca, kastet ut tirsdag. Blant de som bodde der, var 24 barn.
Nå ble 22 av de som ble kastet ut blitt flyttet nordover til landsbyen Máguez, hvor de skal bo midlertidig. Yaiza kommune hjalp de med flyttingen, og det er satt opp transport til barna, slik at de fortsatt kan gå på skolen i Yaiza.

De andre nektet å bli flyttet til Máguez, og klarte å ordne seg foreløpige husrom hos venner og familie, skriver lokalavisa.

Og nå krangler de politiske partiene hvem som egentlig har ansvaret for denne uholdbare situasjonen disse menneskene har kommet opp i.

«Portugisiske krigsskip» (maneter) oppdaget på strender i Puerto del Carmen
Foto: Bente Eidem

En av våre lesere, Bente Eidem sendte ei melding til Lanzaroteposten i går:

– I dag da vi gikk langs stranden i Puerto del Carmen la vi merke til at badevakten laget ringer rundt noen skapninger i sanden.
Vi ble nysgjerrige, og gikk for å se. Det var noen vakre skapninger, men jeg hadde lest om «Portugisiske krigsskip» før, og fikk det bekreftet da vi googlet det. De er ganske farlige. Det virket ikke som om folk var klar over det. Det var ganske mange av dem i dag. Noen små, ca 4-5 cm og noen større, kanskje 15 cm lange.

Lanzaroteposten: Dette er en brennmanet, som en bør holde seg langt unna. Blir man brent, kan man få lindrende medisiner på apoteket.

Enklere å få gratis turer med bussen på Lanzarote
Foto: arrecifebus.com

For passasjerer som bruker den offentlige bussen på Lanzarote ofte, blir det nå etter hvert enklere å benytte denne muligheten til å reise gratis.

Tidligere i år bestemte regjeringen på Kanariøyene at ordningen med gratis buss for innbyggerne skulle fortsette også i 2024. Dette skrev Lanzaroteposten om tidligere denne måneden.
Men i stedet for å foreta minimum 15 bussreiser på en måned for å oppnå gratis turer, kan en nå spre disse 15 turene på tre måneder, eller fem turer per måned på tre måneder.

Innbyggerne må fortsatt hente et sesongkort (bono-kort) fra  kontoret ved hovedbusstasjonen i Arrecife. Les mer HER.

Samtidig kunne regjeringen på Lanzarote bekrefte at det er bevilget 2,1 millioner euro til å bygge en nytt busstasjon i Costa Teguise. Stasjonen vil ha venterom og utendørs skyggefulle områder, elektroniske informasjonsskjermer, offentlige toaletter, og grønne områder ute:

Den nye busstasjonen i Costa Teguise. Ill.: Teguise kommune
En gammel vindturbin gikk overende på grunn av kraftig vind
Foto: San Bartolomé kommune

Tirsdag gikk en av de gamle vindturbinene i Montaña Mina i San Bartolomé kommune over ende på grunn av kraftige vindkast.
Vindturbinene på dette stedet har vært ute av drift i flere år, etter at utbyggeren og driveren gikk konkurs.

Da vindturbinen falt, traff den flere kraftledninger. og hundrevis av strømbrukere i området mistet strømmen. Strømselskapet Endesa jobbet lenge med å få strømmen tilbake igjen.

Nå diskuteres det i kommunen om hvem som har ansvaret for disse turbinene, og hvem som skal fjerne de fra området. På grunn av fare for at andre turbiner skal falle, er området stengt for publikum.

Nytt shoppingsenter åpnes i Costa Teguise
Ill.: Bulevar

Costa Teguises nye shoppingsenter, El Bulevar åpner sine butikker i de kommende ukene.

Senteret ligger nær rundkjøringen på Avenida de Jablillo midt i byen. Den første butikken som er åpen for publikum er supermarkedet Hiperdino, en butikk på 330 m2, og med et bakeri og en ekstra stor frukt- og grønnsakerseksjon.
Videre skal klesbutikker, sportsbutikker, en gullsmed, en suvenirbutikk og en restaurant åpnes de neste dagene. I senteret vil det bli en større sportsavdeling, med et stort svømmebasseng, baner for padletennis, og et treningssenter.

Tias kommune med Puerto del Carmen godkjenner et budsjett på 29 millioner euro for 2024
Rådhuset i Tias. Foto: Tias kommune

Siste uke ble årets budsjett for Tias kommune godkjent. Budsjettet er på 29 025 286, 19 euro, en økning på 4,57 prosent fra året før.

Ordføreren i Tias, José Juan Cruz fortalte på en pressekonferanse at pengene skal brukes på sosiale tjenester, kultur, ungdom, dyrevelferd, turisme, handel og miljøvern.

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken ligger rett over gaten for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast