nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 18.april 2023

Båt med 20 døde flyktninger om bord funnet utenfor kysten av Brasil
Arkiv: Patera i Famara. Foto: diariodelanzarote.com

En båt med 20 flyktninger, som ikke klarte å finne Kanariøyene på sin ferd fra det afrikanske kontinentet, ble oppdaget siste uke.
Da ble en patera, som man ofte kaller slike båter, funnet utenfor kysten av Brasil, på den andre siden av Atlanterhavet. Om bord var det 20 døde personer.

Det var lokale fiskere som fant båten. Det viste seg at flyktningene kom fra Mauretania, sør for Marokko og Vest-Sahara, rett over sundet fra Lanzarote.

67 flyktninger reddet
Foto: Salvamento Maritimo

I går onsdag ble en båt med 67 flyktninger oppdaget 70 kilometer øst for Lanzarote. Det var et handelsskip som varslet nødetatene om gummibåten.
Båten lå i et område der redningsansvaret til Spania og Marokko overlapper hverandre, men mangel på redningsbåter ved koordineringssenteret i den marokkanske hovedstaden Rabat gjorde at Spania tok over redningsoperasjonen.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Diskotek i hovedstaden fikk bot på 15 000 euro etter å ha murt igjen brannveier
Ill.: freepik.com

Et kjent diskotek i hovedstaden Arrecife fikk siste uke en bot på 15 000 euro fordi innehaverne hadde murt igjen flere brannveier i lokalene.
Diskoteket, som også er en nattklubb ligger i hovedgata Triana i byen, og er et populært treffsted for de unge.
Diskoteket ble stengt, og kan ikke åpne igjen før brannveiene er åpnet.

Lokalpolitiet har den siste tiden intensivert kontrollene på utesteder i byen, og forteller til lokalavisa at gjestenes sikkerhet er viktig for alle.

Prisen på boliger fortsetter å stige på Lanzarote
Ill.: pixabay.com

I årets tre første måneder har snittprisen per kvadratmeter for å kjøpe en bolig på Lanzarote steget med 106 euro, og er nå 2398 euro.

Det er Lanzarote Data Center som melder dette.

Det er boliger i Tias/Puerto del Carmen som øker mest. Der har prisen per kvadratmeter økt med 255 euro, og er nå 3144 euro.
I Yaiza/Playa Blanca økte kvadratmeterprisen med 167 euro, og er nå dyrest på øya med 3 478 euro per kvadratmeter. Dette er dobbelt så mye som snittprisen i hovedstaden Arrecife, som er på 1717 euro per kvadratmeter.

I kommunene Haria, San Bartolomé og Teguise har prisene gått ned med henholdsvis 18 euro, 11 euro og 27 euro per kvadratmeter.

Leieprisene har også gått opp. På Kanariøyene har prisene for å leie bolig gått opp med 5,2 prosent i årets tre første måneder. Snittprisen per kvadratmeter for å leie bolig på Kanariøyene er nå 13.45 euro. Tallene er presentert av eiendomsportalen fotocasa.es .

Regjeringen på Lanzarote kjøper opp tomter i Arrecife og i landsbyen Uga. Tomme hus i Playa Blanca bør tas i bruk nå, sier ordfører

Mangelen på boliger er stor på Lanzarote. Derfor har regjeringen på øya bevilget litt over fem millioner euro,  slik at man kan kjøpe tomter og bygge 152 kommunale boliger i sentrum av hovedstaden, og 34 boliger i landsbyen Uga sør for Puerto del Carmen.
Et annet prosjekt er å bygge 42 kommunale boliger i Playa Blanca.

Ordføreren i Yaiza kommune, Óscar Noda har også foreslått at mer enn 200 boliger som ikke er solgt i området Montaña Roja i Playa Blanca, skal kjøpes av den kanariske regjeringen, og leies ut med en gang.

I dette området i Playa Blanca er det mange tomme hus. Disse bør taes i bruk nå, sier ordførern. Foto: yaiza.es

Ordføreren sier til lokalavisa at mangelen på boliger i kommunen er stor, fordi prisen på å eie og å leie er blant de høyeste på øya. Dette gjør at turistindustrien, helsesentre og skoler går glipp av kvalifiserte arbeidere.

5000 vårblomster settes ut i hovedstaden Arrecife 
Ordføreren og bygartneren i Arrecife før blomstene skal ut i byen. Foto: arrecife.es

5000 gule og oransje blomster settes nå ut i parker, rundkjøringer og midtrabatter i gatene i hovedstaden Arrecife.
Ordføreren i byen, Yonathan de León sier at man skal ønske våren velkommen med disse fargerike plantene, og håper at plantene får stå i fred.
Og det gjør de nok; Lanzaroteposten har erfart at blomster som blir plantet til jul og på våren i det offentlige rom faktisk får stå i fred!

Sjømannskirken informerer

Åpningstidene i ukene som kommer er tirsdag og torsdag fra kl. 11:00 – 14:00.

I åpningstiden er kirkerommet og leseværelset åpent med mulighet for lystenning, en stille stund i kirken, låne en bok…
Kafeteriaen er åpen med salg av vafler, smørbrød og drikke til. Vi ser fram til fine stunder på terrassen!

Foto: Sjømannskirken

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast