nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 18.oktober 2022

Det første suppekjøkkenet har åpnet i hovedstaden Arrecife
Foto: unsplash.com

Sist fredag ble det første offentlige suppekjøkkenet åpnet i Arrecife.
Kjøkkenet ligger i C/Angel Ganivet i bydelen Titerroy, og er åpent hver dag fra kl.12 til kl.18. Seks personer er ansatt for å drive senteret; en kokk, en kjøkkenhjelper, en renholder, to personer som skal stå for servering og rydding, og en faglig utdannet sosialarbeider.

I tillegg til matserveringen skal sosialarbeideren hjelpe til med søknader om sosiale ytelser, henvisning til institusjoner, inkludert lege, gi hjelp til ulovlige innvandrere slik at de kan registrere seg, blant annet med hjelp av andre lands konsulater på øya,

Sosialarbeideren skal tre ganger i uka gå ut på gata for å finne folk som trenger hjelp, Målet er at de fleste skal få hjelp til å bli inkludert i samfunnet igjen.
– Kommunen jobber for at disse menneskene skal få en ny sjanse i livet, sa ordføreren i Arrecife, Astrid Pérez under åpningen.

Kommunen har så langt bevilget 465 000 euro på prosjektet, nesten fem millioner kroner.

Invasjon av fluer
Foto: unsplash.com

Den regntunge helga vi hadde på Lanzarote for ti-tolv dager siden sammen med det varme været både før, under og etter regnværet fikk produksjonen av fluer opp på et svært høyt nivå!
I følge ekspertene er det kommunene Teguise og Tinajo som ble verst rammet, da dette er typiske jordbrukskommuner. Fluene vil forsvinne ganske raskt etter som temperaturene går ned, trøster ekspertene…

Lanzarotes største shoppingsenter, Open Mall åpner 11.november 
Ill. Open Mall/FB

I september skrev Lanzaroteposten om den forestående åpningen av øyas største shoppingsenter, Open Mall i hovedstaden Arrecife.
En av butikkene som kommer dit, er den danske interiørkjeden JYSK.

En annen butikk som har meldt sin ankomst, og som spesielt folk fra Irland er interessert i, er den irske motebutikken PRIMARK.
Men i en pressemelding fra Primark står det at «butikken vil IKKE åpne i november. Det vil ta flere måneder å tilpasse lokalene til merkevaren«.

Blir det et kongress-senter i Costa Teguise?
Hotel Beatriz Costa & Spa i Costa Teguise. Tomta til venstre er ledig…Foto: beatrizhoteles.com

Ordføreren i Teguise, Oswaldo Betancort har tilbudt et stykke land på 27 000 m2 til det kanariske turistdepartementet, og håper at myndighetene vil bygge et nytt kongress-senter der .
Ordføreren fortalte lokalavisa at kommunen tilbyr tomta til den kanariske regjeringen, slik at de kan investere i en sektor som er mer og mer etterspurt.
– Vi ønsker å bli konkurransedyktige når det gjelder å tilby forretningsturisme, som inkluderer møtevirksomhet, konferanser, utstillinger og insentiver. Tomta som tilbys ligger like ved Hotel Beatriz i den nordlige delen av Costa Teguise.

Om den kanariske regjeringen vil ta i mot tilbudet er en annen sak. Et lignende prosjekt for et kongress-senter ved Playa Reducto i hovedstaden Arrecife har eksistert i flere år, uten at den kanariske regjeringen har funnet råd til å investere de 30 millioner euro som trengs.

Sjømannskirken informerer

I dag tirsdag starter Sjømannskirken på Lanzarote sitt vinterprogram, og åpner dørene fra kl.11 til 16.

Anne og Knut Kaldestad var ansatt på Sjømannskirken på Lanzarote i mange år, og tirsdag har vi muligheter til å hilse på dem igjen!
De vikarerer som vertskap for en dag, og det gleder vi oss til!


Foto: Sjømannskirken i Lanzarote

‍Hele vinterprogrammet for Sjømannskirken har Lanzaroteposten lagt ut tidligere, HER.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar man taxi dit, er det lurt å be om å bli kjørt til Cinco Plazas. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast