Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 14.oktober 2022

Hola!

Uka har vært god og varm, med et par regnskurer på natten. Da blir det frisk luft når dagen og sola dukker opp! Værmeldingen for neste uke ser utrolig bra ut, med temperaturer opp mot 30 grader.

Fjerde dose koronavaksine er tatt

Tegning: Morten Hjerpsted

Denne uka fikk undertegnede sin fjerde koronavaksine. Ingen kø på vaksinerommet ved helsesenteret i Tias, og det hele var over på 10 minutter.
Helsemyndighetene melder at i den første uken fikk 2 287 personer over 60 år sin fjerde dose på Lanzarote, tilpasset Omicrom-varianten.
Dersom man er registrert i det spanske helsevesenet, og er 60 år eller mer, bestiller man time via MiCitaPrevia-appen, eller man ringer 012 eller 928 301 012.

Første gang på Lanzarote? Gode råd finner man HER:

Foto: Vidar Nordli Mathisen/unsplash.com

Det er mange som i høst vil besøke solskinnsøya Lanzarote for første gang.
Lanzaroteposten har laget en guide akkurat for deg, og den ligger helt øverst på denne siden…og du finner siden også her:

Lanzarote for nybegynnere

Hva slags melk er Leche Semi Desnatada? Kan jeg drikke vannet i springen? Hva er lureste måte å bruke et kredittkort på? Lønner det seg å kjøpe taxfree-kvoten på flyplassen? Finnes det slanger på øya? Alt dette og mye mer finner du i artikkelen vi har laget, akkurat for deg!

Fotokonkurranse i Tias (med Puerto del Carmen)

«Fotografer vår kommune» er navnet på den første foto-konkurransen som Tias kommune har utlyst. Fram til 10.november kan man sende inn bilder fra kommunen, og de beste premieres. Både amatører og profesjonelle fotografer kan delta. Vinnerbildene vil blant annet være forsidebilde på kommunens nettside i 2023.

Man får flere opplysninger på DENNE siden. Bildene sendes inn til denne adressen: https://bit.ly/3STEvQS

Restauranten Vikinghuset åpner mandag 17.oktober

Rita på Vikinghuset ønsker velkommen! Foto: Lanzaroteposten

Mandag 17.oktober kl.18 åpner den skandinaviske restauranten Vikinghuset/Viking House i Puerto del Carmen sine dører for sesongen.
Den første uka er det åpent alle dagene, men fra uka deretter holder restauranten stengt mandager og tirsdager. Åpningstidene i vinter blir da kl.18-22 onsdag til og med søndag.

Rita på Vikinghuset forteller til Lanzaroteposten at de har spesialretter på menyen, og disse må bestilles på forhånd. Det lønner seg også å bestille bord. Det kan gjøres via telefon (34) 616 62 33 83, eller via Facebooksiden til restauranten.

Menyen finner du på Vikinghusets Facebook-side.

Siden sist har Vikinghuset fått en pris!

Prisen er gitt av nettsiden restaurantguru.com , som er en global restaurantguide som samler gjestenes anmeldelser, og også hva profesjonelle kritikere skriver om restauranten.

I sommer fikk også restauranten La Cañada i Puerto del Carmen en pris fra Restaurant Guru, og det gjorde også den italienske restauranten La Casa del Parmigiano.
Lanzaroteposten gratulerer Vikinghuset med utmerkelsen!

Sjømannskirken på Lanzarote starter (nesten) for fullt neste uke!

NESTE UKE PÅ KIRKA, 18- 23. oktober:

 Tirsdag – fredag 11:00 – 16:00, lørdag 12:00 – 15:00. Åpen kafé, åpent bibliotek & mulighet for lystenning. Anne og Knut Kaldestad er vikarierende vertskap på tirsdag! Benytt anledningen til å hilse på vårt tidligere prestepar!

 Nystekte 4 pk rosinboller på tirsdager. Først til mølla…. Nystekte grovbrød på torsdager. Husk bestilling, Knallgode karbonadesmørbrød og vafler serveres hver dag i kafeens åpningstid.  Sesongens første grøt serveres lørdag 22.oktober kl 13:00.

️ Sesongens første gudstjeneste søndag 23.oktober kl 18:00 etterfulgt av kirkekaffe.

VELKOMMEN HJEMOM!

Dette er de forskjellige oppstartsdagene:

☕ Full åpningstid fra tirsdag 18/10
🍵 Lørdagsgrøt fra 22/10
⛪️ Første gudstjeneste søndag 23/10
👩‍🍳 Tirsdagslunsj fra 25/10
🎥 Første hyggekveld med tema torsdag 27/10
🙋‍♀️ Kurs i enkel spansk dagligtale, oppstart mandag 31/10
🚌 Felles utflukt planlagt fredag 4/11
🌲 Julemarked fredag 18. og lørdag 19. november
Brosjyrene over aktivitetene ligger klare på kirken! Ta turen innom!
Siste kveld med musikkfestivalen «Levende Arrecife»/ Arrecife en Vivo 
Foto: AEV

I kveld fredag er det den fjerde og siste kvelden hvor det beste av artister fra Kanariøyene og fastlandet spiller på forskjellige steder i hovedstaden Arrecife.
Alle konserter er utendørs, og er gratis. Hele programmet med klokkeslett og steder finner man HER.

Ukens høydepunkt!

Foto: Lanzaroteposten

Vi var 27 gjester som spiste nydelig fårikål med plomme-grøt til dessert sist fredag. Det var godt!

Vi er i gang igjen fra kl.19 i kveld, uten fårikål, så hvis du er på øya er du hjertelig velkommen til dette uformelle treffet på Las Vistas i Puerto del Carmen. Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret i Puerto del Carmen.

Vår hustegner Erling minner oss om at selv om det er varmt, må den daglige trimmen utføres!

Tegner: Erling Bjørn Hansen

I morgen lørdag besøker Terje og Marit en ny Teleclub, denne lokale restaurant-kjeden som er veldig populær blant både innbyggere og turister. Denne gangen er det teleclubben i landsbyen Famara på vestkysten av Lanzarote som inntas.
Les om dette besøket i Lanzaroteposten i morgen lørdag.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast