Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 28.juni 2022

Lanzarote hadde Spanias nest høyeste hotellbelegg i mai
Hotel La Geria i Puerto del Carmen. Foto: Hotel La Geria

I mai hadde Lanzarote Spanias nest høyeste hotellbelegg, bare slått av Barcelona. Lanzarote hadde et hotellbelegg på 66,8 prosent, mens Barcelona hadde et belegg på 72,41 prosent, delvis på grunn av Formel 1-løpet Spansk Grand Prix.

I mai kom det nesten 52 000 nasjonale turister til Lanzarote, altså spanske turister fra fastlandet og de andre Kanariøyene.
Det er 17 440 flere nasjonale turister sammenlignet med mai 2019.

Salget av nye biler doblet på Lanzarote

Salget av nye biler så langt i år er doblet i forhold til samme periode i fjor. Hittil er det registrert 2036 nye biler mot 1010 biler på samme tid i fjor.
1540 er personbiler, mens resten er busser og varebiler. 713 av de nyregistrerte personbilene ble registrert i San Bartolomé kommune, kommunen hvor flyplassen ligger, hvor igjen de fleste bilutleiefirmaene befinner seg.

13 millioner euro satt av til elbil-kjøp
Foto: Lanzaroteposten

EU har bevilget 13 millioner euro i subsidier til kjøpere av elbiler på Kanariøyene.
Programmet kalles «Moves 111», og pengene skal brukes til å sette ned prisen på nye elbiler. Den økonomiske støtten gis til kjøpere av nye elbiler i bilbutikken.

Det første suppekjøkkenet vil snart åpne i Arrecife

Bystyret i hovedstaden Arrecife har bevilget 465 000 euro, fem millioner kroner til å opprette det første suppekjøkkenet for de som har minst.
Kjøkkenet skal drives av den private nødetaten EMERLAN. Nå skal det hentes inn anbud på et firma som skal levere «en balansert meny» til omtrent 100 personer daglig, i tilegg til tjenester som telefon, internett, og andre sosiale aktiviteter.

Ordføreren i Arrecife, Astrid Pérez sier til lokalavisene at dette er et viktig tiltak for byen vår. For første gang i historien vil byen ha et kommunalt kjøkken som skal støtte de som trenger det mest.

Playa Quemada sør for Puerto del Carmen får «Svart flagg»
Merdene i Playa Quemada. Foto: yaiza.es

Den spanske økologiske organisasjonen «Ecoligistas En Accion» har publisert ei liste over «svarte flagg»-strender i Spania.
På lista finner vi Playa Quemada på Lanzarote, som får denne negative omtalen på grunn av forurensning av vannet.

Forurensningen kommer fra oppdrettsanlegg som ligger rett utenfor stranda. Åtte merder fulle av havabbor og den lokale dorada-fisken har ødelagt mulighetene for bading og fisking i området. Rester av fiske-fór og ekskrementer har gitt vannet en brun farge, og har ødelagt havbunnen.
Firmaet som driver merdene, Yaizatun fikk sin lisens inndratt i fjor, men selskapet har fortsatt å drive merdene, selv etter at Yaiza kommune har bedt den kanariske regjeringen om hjelp til å fjerne merdene.

Også stranda «Waikiki» i Corralejo på naboøya Fuerteventura er på svartelista. Dette fordi det er mange ulovlige barer på stranda, som igjen har plassert møbler direkte på stranda. Barene drives av lokale forretningsfolk, deriblant presidenten i Fuerteventuras turistråd, skriver økologi-organisasjonen i en melding.

Sjømannskirken inviterer
Foto: Liv A Nielsen

Som vanlig på tirsdag (og torsdag) serverer Merethe på Sjømannskirken nystekte vafler og kaffe fra kl.11 til 14.
Kirkerommet er åpent, og det er biblioteket også.
Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen, rett opp fra Avenidaen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast