Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 28.juni 2024

Hola!

Vi har hatt ei god uke på solskinnsøya Lanzarote! Som vanlig på denne årstiden, er det mange skyer fra morgenen av. Senere på dagen bryter solen gjennom, og sammen med en god bris er det veldig «levelig»!

De neste dagene blir likedan; skyet med glimt av sol, og temperaturen ligger på 26-27 grader på dagen, og 19-20 grader på natten. Helt greit!
Den norske værmelderen YR får sine data fra spanske AEMet. Se hvordan været blir på Lanzarote ved å klikke HER.

Biler velter…igjen
Bil nr. 232. Foto: Lokalavisa

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi dag kommet fram til bil nr.232.
Torsdag siste uke endte denne bilen utenfor veien LZ-35 mellom Montaña Blanca og San Bartolomé. Sjåføren var en kvinne, som måtte reddes ut gjennom bakdøren på bilen før hun ble kjørt til sykehuset for en sjekk.

Tur til Norge

Forrige uke var redaktøren av Lanzaroteposten i Norge. Turen startet med en behagelig flytur nordover med det fransk/nederlandske lavprisselskapet Transavia til Amsterdam. Transavia er eid av KLM/Air France.

Transavia på Lanzarote. Foto: wikimedia.org

Turen til Amsterdam tok tre timer og 50 minutter. Jeg hadde god tid, for KLM direkte til Trondheim gikk tre timer senere.

Foto: Lanzaroteposten

Etter en bedre lunsj på Schipol-flyplassen, ruslet jeg over til KLM-delen av flyplassen, hvor også KLM-flyene til Bergen, Stavanger og Oslo stod. Turen til Trondheim tok to timer. Om bord var mat og drikke inkludert.

Sørover igjen dro jeg tidlig søndag morgen med Norwegian fra Værnes til Gatwick i London. Derfra hadde jeg billett med British Airways direkte til Lanzarote. Jeg hadde flottet meg med en billett på business-klassen, som inkluderte «Fast Track» (utenom køen ved sikkerhetskontrollen), og inngang til flyselskapets lounge på Gatwick.

Selvbetjent bar i BAs lounge på Gatwick. Foto: Lanzaroteposten

I loungen var det varm mat, desserter, og drikke av et hvert slag fra en selvbetjent bar. Baren ble ikke brukt av undertegnede, fordi jeg hadde parkert bilen min på flyplassen på Lanzarote. Mer om det senere.

En liten smak av Norge stod ved siden av Britisk Airways-flyet til Lanzarote. Der stod en Dreamliner fra det norske flyselskapet Norse, som skulle til Los Angeles:

Foto: Lanzaroteposten

På British Airways-flyet ble det servert middag fra en meny…utrolig god mat! Og etter nesten fire timer landet vi på Lanzarote, og hentet ut både bagasje og bil. Åtte dager på parkeringsplassen der kostet 39 euro, omtrent samme prisen som for taxi til og fra flyplassen.

Jeg hører ofte at «det er umulig å fly til Lanzarote på sommeren»…men som jeg alltid sier, går det alltid et fly eller to, hvis man bare leter litt!
Det har blitt dyrere å fly, ingen tvil om det. Det samme gjelder for å bo på hotell:

Hotellprisene steg med fem prosent på Kanariøyene i mai

Å bo på hotell på Kanariøyene ble fem prosent dyrere i mai. Dette er likevel mindre enn økningen av hotellprisene i Spania, som steg over åtte prosent. Det er slutt på den tiden da man kunne bo for 50 euro per natt…nå ligger døgnprisen på over 100 euro, som dermed nærmer seg hotellprisene i Skandinavia.

Fotballaget fra Yaiza rykket opp til spansk 2.divisjon…og ble møtt med hyllest i Playa Blanca

US Yaiza blir ønsket velkommen hjem! Foto: yaiza.es

Søndag vant det lokale fotballaget US Yaiza over Club Portugalete fra Baskerland i en kvalifiseringskamp på fastlandet. Yaiza vant.
Dette skrev Lanzaroteposten om på mandag. .

Da laget kom hjem, ble de hyllet av innbyggerne i Playa Blanca ved å bli kjørt i åpen buss gjennom sentrum. Bussen kjørte så videre til landsbyen Yaiza, og der ble det holdt en takkegudstjeneste med hele laget, ledere og familie i den lokale kirken Iglesia de Santa Maria de los Remedios.

US Yaiza i kirken i landsbyen Yaiza. Foto: US Yaiza

Lanzarote International Cup spilles i disse dager

Som Lanzaroteposten skrev om onsdag, er 82 fotballag med 1300 utøvere i alderen 8 til 11 år fra hele verden samlet på Lanzarote.
Onsdag var det den offisielle åpningen, med en stor parade langs Avenidaen i Puerto del Carmen:

Foto: Arrangørene

Fra USA kom disse entusiastiske spillerne:

Foto: Arrangørene

Spilleplanen for de forskjellige lagene finner man på denne Facebooksiden.

I dag fredag starter påmeldingen til svømmekonkurransen fra Lanzarote til La Graciosa

Ill.: Lanzarote Deportes

28.september går startskuddet for Lanzarotes mest populære svømmekonkurranse, Travestia del Rio.
Da samles svømmere på øya La Graciosa for å bli sendt i båter over til Playa de Risco på Lanzarote. Så svømmer de den 2,6 kilometer lange distansen gjennom kraftige strømmer før de når La Graciosa igjen, der en god og varm paella-rett venter. I fjor ble konkurransen avlyst på grunn av for sterk vind.

Fra starten for noen år siden. Foto: Lanzarote Deportes

Det er plass til 450 voksne svømmere, med en venteliste på 100 svømmere i tilfelle noen ikke kan delta. Det er også 50 plasser for ungdom, med ei venteliste på 10.
Kl.08.30 i dag åpner påmeldingen, hvor man må betale 21 euro i avgift. Ungdom kan melde seg på fra kl.12.30 med 10 euro i avgift.
Man kan melde seg på via denne nettsiden.

Søndag kl.12.30 spiller et av Gran Canarias mest kjente band i Macher på Lanzarote

Landsbyfesten i Macher vest for Puerto del Carmen fortsetter, og søndag kl.12.30 spiller et populært band fra Gran Canaria, Los Lola. Konserten er for hele familien, og starter kl.12.30 på CSC Guardilama.

Mercadona har nå åpent på søndager

Foto: Lanzaroteposten

Supermarkedet Mercadona har vanligvis stengt på søndager, men i sommer har de åpent fra kl.09-15.00. Så da vet vi  det!

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Jeg leser at det er godt og varmt i deler av Skandinavia, og det er det også på solskinnsøya Lanzarote.
Det kan derfor være greit å ta en avkjøling på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen, når vi samles for den ukentlige fredagspilsen fra kl.19 i kveld!
Det ryktes at vi blir hele seks gjester på Las Vistas i kveld, og er du på øya er du selvsagt velkommen!

Sandra og Dani på Las Vistas tar sommerferie fra mandag 1.juli, og restauranten holder stengt fram til mandag 19.august.
Da må vi finne andre møtesteder, og vi drar til våre faste sommer-steder, når vi spiser pannekaker eller andre retter på Great Asia (tidligere Casa Tina’s) på Avenidaen på onsdager fra kl.14, og fredagspilsen er tilbake på Bar Musa like ved Fariones Hotel fra kl.19 neste fredag.

De lager pannekaker her også! Foto: Lanzaroteposten

Og dette er Musa:

Foto: Lanzaroteposten

Lanzaroteposten på lørdag

Hvor involvert var Kanariøyene i den andre verdenskrigen? I den femte historietimen denne sommeren prøver vi å finne svaret på dette, i morgen lørdag i Lanzaroteposten.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast