nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 26.juni 2024

I dag starter Lanzarote International Cup

I dag onsdag og i fem dager fremover arrangeres Lanzarote International Cup i fotball. Arrangementet er for de spanske klassene Benjamin og Alevin, jenter og gutter i alderen 8 til 11 år.
Blant de 82 lagene med til sammen 1300 utøvere som har meldt sin ankomst i klassene Under 10 og Under 12, er Sevilla CF, Real Sociedad, Real Madrid og Porto. Lag fra andre land i Europa, som Hellas, England, Portugal, Frankrike, fra USA og Mexico, og Japan fra Asia er også påmeldt.
Målet med cupen er å lære deltakerne verdier som toleranse og samarbeid, og forsterke motivasjon og engasjement, står det i invitasjonen.

Mer enn 5000 mennesker vil være i aksjon i disse dagene; utøvere, ledere, dommere og familiemedlemmer. Kampene skal spilles på baner i alle de sju kommunerne på Lanzarote. Alle lag er garantert å spille minst fem kamper.

Man kan lese mer om cupen og hva deltakerne kan oppleve på øya ved å klikke HER. Fotball-cupen ble tidligere omtalt i Lanzaroteposten i mars.

Tias kommune stenger landeveier for firehjulinger
En typisk firehjuling. Foto: unsplash.com

Tias kommune med Puerto del Carmen har stengt flere landeveier for kjøring av firehjulinger (som også kalles ATV (All Terrain Vehicle) eller Quads/buggies).
Det er satt opp nye forbudsskilt for veiene dette gjelder. Grunnen er at mange av landeveiene uten asfalt har blitt ødelagt av kjøringen med disse firehjulingene.

Det er laget en reparasjonsplan for vannforsyningen på Lanzarote
Avsaltingsverket i Costa Teguise

Som Lanzaroteposten har skrevet om mange ganger den siste tiden, er det store problemer med vannforsyningen til deler av Lanzarote.
Dette skyldes for det meste lekkasjer på ledningsnettet, og flere tekniske problemer. Det viser seg at 60 prosent av ferskvannet aldri når fram til brukerne på grunn av det dårlige ledningsnettet.

Nå har firmaet som driver det meste av distribusjonen av ferskvann på Lanzarote, Canal Gestión laget en reparsjonsplan for øya.
Totalt vil det koste 22 millioner euro, nesten 250 millioner kroner å reparere ledningsnettet, og løse de tekniske problemene.
Planen er delt i to områder; 11,9 millioner euro skal brukes på kommunene Arrecife, Tias og Yaiza. Resten skal brukes på kommunene Teguise, Haria, Tinajo og San Bartolomé.
Når anbud skal hentes inn innen utgangen av året, skal det bli to forskjellige firmaer som skal gjøre jobben, skriver vannverket i en melding.

Campingplassen ved Papagayo-strendene åpner i begynnelsen i juli 
Campingplassen ved Papagayo. Foto: Cabildo de Lanzarote

Lanzarotes eneste campingplass ligger ved de kjente Papagayo-strendene ved Playa Blanca sør på Lanzarote. Nå åpner campingplassen den første uken av juli, og vil være åpen fram til oktober.
Campingplassen har 220 plasser for campingvogner og bobiler, og 64 teltplasser. På området finnes det både innendørs og utendørs dusjer, grillområder, og 24-timers vakthold.
Man kan bestille opphold på campingplassen HER.

Landsbyen Uga har fått en ny skulptur

Landsbyen Uga ligger rett sør for Puerto del Carmen, og er også inngangsporten til vindistriktet La Geria.
Nå har landsbyen fått en ny skulptur, en skulptur som består av druer og en firfisle (som også kalles gekko) som titter frem under druene:


Fra avdukingen av den nye skulpturen i Uga. Kunstneren står sammen med representanter fra kommunestyret i Yaiza og visepresidenten på øya. Foto: yaiza.es

Skulpturen er laget av den lokale kunstneren Isidro Vilñoly Machin, og er en hyllest til drue-bønder og vinprodusenter på Lanzarote. Skulpturen er tre meter høy, veier 300 kilo, og står i rundkjøringen ved innkjøringen til Uga.

Det er pannekakedag på Las Vistas i dag!

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14.
Det er god plass på Las Vistas; og er du på øya er du hjertelig velkommen! Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen dersom pannekaker ikke er din favoritt.

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast