nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 1.juli 2024

223 personer begikk selvmord på Kanariøyene i fjor
Ill.: pixabay.com

223 personer begikk selvmord på Kanariøyene i løpet av 2023. Dette melder det nasjonale statistikkinstituttet (INE) på Kanariøyene.

77 prosent av de som valgte å ta sitt liv var menn.
18 personer var mellom 15 til 29 år, 29 personer var i alderen 30 til 39 år, 50 var mellom 40-49 år, 54 personer var mellom 50 til 59 år,
44 personer var mellom 60 til 69 år. 11 personer var mellom 70 til 79 år, og åtte personer mellom 80 til 89 år valgte å avslutte livet sitt.

60 prosent av dødsfallene, 134 dødsfall skjedde i provinsen Las Palmas, som består av Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote med La Graciosa. Tall for hver øy er ikke offentliggjort for 2023, men i 2022 tok 12 personer livet sitt på Lanzarote. I 2021 registrerte Lanzarote 25 selvmord.
Det er hjelp å få. «Llama a la Vida», Ring for livet på 024 er en hjelpetelefon som er åpen 24 timer i døgnet, og som svarer på flere språk.

Det spanske ferjeselskapet Armas har over 3800 avganger mellom øyene denne sommeren
Den nyeste ferjen fra Armas. Foto: https://armastrasmediterranea.com

Armas er det eneste ferjeselskapet som forbinder alle Kanariøyene, og betjener mer enn 3,3 millioner passasjerer i året.

Selskapet tilbyr ruter til forskjellige havner på alle øyene: Fuerteventura (Puerto del Rosario, Morro Jable og Corralejo), Lanzarote (Arrecife og Playa Blanca) , Gran Canaria (Las Palmas de Gran Canaria), Tenerife (Santa Cruz de Tenerife og Los Cristianos), La Gomera, La Palma og El Hierro.

To ganger i uken seiler ferjene fra Armas fra Kanariøyene til Cadiz på det spanske fastlandet, med retur. Armas Trasmediterránea har 21 båter, som forbinder 25 nasjonale og internasjonale destinasjoner. Selskapet har mer enn 1500 ansatte.

Les mer om ferjene på Armas sin nettside, HER.

Strand-biblioteket er på plass fra i dag mandag 1.juli

For andre året åpner Tias kommune sitt bibliotek på stranda Playa Grande, rett nedenfor Centro Atlantico i Puerto del Carmen.
Der kan man låne bøker på spansk, engelsk, fransk og tysk. Åpningstidene er fra kl.10-13. Siste utlånsdag er 14.august.

Sprek sommer i Puerto del Carmen – beveg deg med oss!
Fra en tidligere trim-morgen på Playa Grande. Foto: Anna Rismo

Tias kommune har satt i gang spreke aktiviteter på den største stranda i Puerto del Carmen, Playa Grande.

Fra og med i dag 1.juli og ut september, mandag til og med fredag vil det fra kl.08.30 være aktiviteter som zumba, cross fit, yoga og «bøy og tøy», ledet av instruktører som vet hva de driver med. Tilbudet kalles «Move with us», «Beveg deg med oss», og er gratis.

Nytt kamera satt opp over Playa Grande

20.juni ble et nytt overvåkingskamera satt opp ved Playa Grande i Puerto del Carmen. Kameraet har ti forskjellige posisjoner, og er programmert til å skifte posisjon hvert halve minutt. Klikk på pilen midt i bildet for å ta en titt!

VM i fotball 2030: Kamper skal spilles på Gran Canaria
Slik vil stadion i Las Palma se ut i 2030. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Spania ble valgt til å være vertsnasjon for VM i fotball i 2030, sammen med Portugal og Marokko. VM skal spilles på 11 fotballbaner i Spania, deriblant i Las Palmas på Gran Canaria. Seks baner skal brukes i Marokko, og tre baner i Portugal.

Stadion i Las Palmas skal bygges om, slik at det blir plass til minst 40 000 tilskuere. Kostnadene er garantert av regjeringen på Gran Canaria.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast