nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 27.juni 2024

Problemer for det nye sportssenteret i Playa Blanca
Fra det nye sportssenteret i Playa Blanca. Foto: yaiza.es

Det har oppstått en konflikt mellom Yaiza kommune og firmaet som bygger det nye sportssenteret i Playa Blanca.
Ved en kontroll ble det oppdaget at flere endringer måtte gjøres på bygget for at det originale prosjektet skulle følges.

Byggefirmaet ber kommunen bevilge to millioner euro ekstra for å fullføre endringene, men kommunen sier den bare kan gi 600 000 euro.
Hva som må endres er blant annet luftanlegget i hele bygget, banedekke på fotballbanen og andre baner, og lekeplassen for de aller yngste.

Hvis ikke kommunen og byggefirmaet blir enige, vil kommunen sende ut nye anbud på å gjøre anlegget helt ferdig.
Det som er viktig, er at arbeidet blir gjort skikkelig, sier ordføreren i Yaiza kommune, Oscar Noda. Han sier videre at han har tillit til at sportssenteret blir ferdig, slik at åpningen blir på slutten av året.

Lanzaroteposten skrev allerede i fjor om det nye sportssenteret i Playa Blanca.

Cruisehavna i hovedstaden Arrecife skal investere 750 000 euro
Foto: Yonathan de Leon, ordførerer i Arrecife

Havnevesenet i provinsen Las Palmas (Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote) har godkjent et budsjett på 750 000 euro for å forbedre cruisehavna i Arrecife.
I løpet av de neste åtte månedene skal det lages større plasser og stier for passasjerene på skipene når de skal til og fra hovedstaden. Det skal også bygges en ny parkeringsplass for 19 turbusser, drosjer, leiebiler og biler til de som jobber på havna. Videre skal forholdene for passasjerer med redusert bevegelighet forbedres kraftig.

Nå skal 1600 boliger ved flyplassen lydisoleres 
Dette er området som skal få lydisolerte boliger. ll.: Aena

Den spanske flyplasseier AENA annonserte siste uke at man nå vil begynne arbeidet med å lydisolere mer enn 1000 boliger som ligger rundt flyplassen på Lanzarote.

Som man ser på kartet, ligger de fleste boligene i landsbyen Playa Honda, men også i Matagorda i Puerto del Carmen og bydelen Argana Alta i Arrecife ligger det boliger som trenger isolering. Det er ikke bare boliger som skal isoleres, men også helsesentre, skoler og kulturbygg skal isoleres.
Kravet for isolering er at støyen fra flyene må overstige 60 desibel på dagen, og 50 desibel på kvelden og natten.
Eiere av hus som mener seg berettighet til isolerong, må selv ringe kontoret for lydisolering på nummer 915 903 170, eller sende en epost til oficina.paa@ineco.com .
Dette er en sak som har pågått i mange år. Lanzaroteposten skrev allerede i 2020 om dette prosjektet for første gang.

Nå er det en taxi-sone for Tias kommune med Puerto del Carmen
Foto: Lanzaroteposten

Denne uka godkjente kommunestyret i Tias kommune en ny taxi-lov:
Hele kommunen skal heretter ha samme taxi-sone. Det vil si at kjører man taxi fra Puerto del Carmen opp til landsbyen Tias, vil ikke prisen gå opp selv om man forlater Puerto del Carmen og kjører inn i en ny takst-sone, som man gjorde før.
Dette vil gjøre turene rimeligere, og det vil forhindre feilaktig anvendelse av takst-soner, som gir brukerne åpenhet og sikkerhet, skriver kommunen i en melding.

Ny fotballtrener for UD Lanzarote
Juan Carlos Socorro, Foto: youtube.com

Fotballaget UD Lanzarote i Arrecife har fått en ny trener. Han heter Juan Carlos Socorro, er 52 år gammel, og kommer fra Venezuela.
Han spilte på flere lag i hjemlandet, og også på landslaget, før han flyttet til Kanariøyene. Her har han trent flere lag, før han nå er trener for UD Lanzarote.
UD Lanzarote klarte ikke å kvalifisere seg til den spanske 2.divisjon tidligere i sommer. Målet er å komme seg dit neste år, slik at man kan spille sammen med US Yaiza, som kvalifiserte seg siste helg til 2.divisjon.

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken ligger rett over gaten fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast