nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 24.juni 2024

Aemet varsler om en «varmere enn normalt» sommer på Lanzarote
Foto: turismolanzarote.com

Det spanske meteorologisk instituttet, AEMet har sendt ut varsel om en het sommer på de østligste Kanariøyene, Lanzarote og Fuerteventura.
Talspersonen fra AEMet, Rubén del Campo, kunngjorde på en pressekonferanse at sommeren 2024 kan bli blant de 20 prosent varmeste som er registrert på de østligste Kanariøyene.
Prognosene for hele Spania er at «sommeren ikke bare blir varm, men også mye varmere». 

Flere arbeidsulykker på Kanariøyene
Foto: unsplash.com

I årets første kvartal ble det registrert 9 304 arbeidsulykker på Kanariøyene, som resulterte i sykefravær. Dette er en økning på 3,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
54 av disse arbeidsulykkene var alvorlige, og fem resulterte i dødsfall.
De aller fleste ulykkene, over 8000 skjedde i løpet av arbeidsdagen, og de resterende 1300 skjedde mens arbeiderne gikk til eller fra jobb.

Over 6000 ulykker skjedde i servicenæringen (hotell, restaurant o.l), bygg og anlegg hadde litt over 1000 ulykker, i industrien nesten 600, og i landbruket ble det registrert 330 arbeidsulykker.

Tallene er utarbeidet av Det kanariske statstikkinstituttet, ISTAC.

Den nye vei-tunnelen i Playa Honda ligger foran planen
Den nye tunnelen. Foto: Cabildo de Lanzarote

Den nye tunnelen som skal lede trafikken inn og ut av Playa Honda er foran planen, melder regjeringen.
Metoden med å bygge tunnelen som senere skal bli «dyttet» på plass er ny på Kanariøyene, og har så langt vært vellykket.
På grunn av arbeidet har et kjørefelt vært stengt i flere uker, noe som har resultert i lange køer, spesielt tidlig på morgenen og på ettermiddagen.

Avgift for parkering på Marina Rubicon i Playa Blanca fra 1.juli
Fra det populære markedet i Marina Rubicon. Foto: Terje Jansson

Fra 1.juli innføres det avgift for parkering på området til Marina Rubicon i Playa Blanca. Bommen og billett-maskinen er allerede satt opp, men det er altså gratis parkering fram til 1.juli.
Deretter vil de første 45 minutter bli gratis. Så koster det to centimos per minutt etter det. Et eksempel: Parkerer man for to timer, vil det koste 1,50 euro; 45 minutter gratis, og 75 betalte minutter.
Marina Rubicon er stedet hvor det arrangeres marked hver onsdag og lørdag.

Fotballaget Union Sur Yaiza fra Lanzarore er klar for spansk 2.divisjon!
Union Sur Yaiza. Foto: Klubben

I går søndag spilte fotballaget Yaiza fra Lanzarote sin andre og siste kvalifiseringskamp for opprykk til spanslk 2.divisjon.
Motstander var Club Portugalete fra Baskerland på fastlandet og denne kampen gikk på deres hjemmebane, med naturgress og regnvær, begge deler veldig uvant for laget fra Lanzarote.
Den første kampen forrige helg endte 1-1, og da søndagens kamp var over, var også stillingen 1-1. Så ble det straffekonkurranse, og da vant Yaiza 3-1.
Nå skal fotballaget fra Yaiza representere Kanariøyene i spansk 2.divisjon, sammen med fotballagene Atlético Paso fra La Palma, og Tenerife B. Dette betyr mange spennende hjemmekamper i Yaiza til høsten og vinteren.
Vi gratulerer!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast