nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 8.februar 2024

Kanariøyene har hatt den varmeste januar på 63 år!
Foto: turismolanzarote.com

Det er den spanske stats meteorologiske byrå, AEMet som publiserte disse opplysningene denne uka.

Gjennomsnittstemperaturen dag og natt på Lanzarote, Gran Canaria og Fuerteventura, den østligste provinsen var på 19,1 grader, flere grader høyere enn det som er vanlig på denne tiden av året. Dermed blir januar karakterisert som «ekstrem varm» av meteorologene.Mangelen på nedbør gjør at januar 2024 er den sjuende tørreste siden 1961.

På naboøya La Graciosa ble det registrert fire tropenetter, 12. til og med 15.januar, netter med over 20 grader.
I Haria nord på Lanzarote ble det registrert to tropenetter, 14. og 15.januar, og i Playa Blanca sør på øya var det også to tropenetter, 15.og 16.januar.

Den høyeste temperaturen på Lanzarote i januar ble målt i landsbyen Haria nord på Lanzarote, med 28,8 grader. La Graciosa hadde 29,7 grader.

To utbrudd av skabb registrert i skoler og barnehager på Lanzarote

Helsemyndighetene på Lanzarote har sendt ut et varsel om utbrudd av skabb i en skole og en barnehage på øya.
I meldingen står det at det er ingen grunn til panikk, fordi man har kontroll på utbruddet.

Skabb er et sterkt kløende hudutslett som skyldes midd. Kløen er ofte verre om natten, og når man er varm. Skabb forsvinner ikke av seg selv, og skal alltid behandles av lege.
Helsemyndighetene ber folk kontakte lege ved mistanke om skabb, slik at man kan få en reseptbelagt krem, Permethrin. Videre står det at klær man hadde på da man eventuelt ble smittet, må vaskes på minst 60 graders varme.

Tre båter med 144 flyktninger inn til Lanzarote
Foto: Salvamento Maritimo

I løpet av tirsdag og onsdag kom det tre båter med til sammen 144 flyktninger om bord inn til Lanzarote. Om bord var det både menn, kvinner og flere barn.
Den siste båten ble oppdaget onsdag morgen av fiskere utenfor landsbyen La Santa på vestkysten. I følge det lokale Røde Kors var alle flyktningene ved god helse.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Test av nødvarsel i dag torsdag på Fuerteventura og Yaiza kommune, sør på Lanzarote
Foto: 112-sentralen

I dag torsdag vil det holdes en test av et nødvarsel via mobiltelefonene på Fuerteventura og Yaiza kommune sør på Lanzarote.

Testen arrangeres av Sivilforsvaret og nødnummeret 112, og vil bli sendt ut mellom kl.10-12.
Meldingen vil bli sendt en gang som en tekstmelding med ordet TEST, med et pip og vibrasjon. Kjører man bil, kjører man til nærmeste trygge stedet for å stoppe for trykke «godta» på meldingen. Da forsvinner meldingen. Man skal ikke svare på meldingen.

Slike nødmeldinger ble brukt med gode resultater under skogbrannene på øyene La Palma og Tenerife i fjor.

Amerikansk TV-show om mat laget på Lanzarote vant EMMY-pris
Den tidligere presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo sammen med José Andrés på øya i juli 2022. Foto: Cabildo de Lanzarote

I juli 2022 var den spansk-amerikanske stjernekokken José Andrès på Lanzarote for å lage et tv-program om gastronomien på Lanzarote. Dette skrev Lanzaroteposten om i 2022.

Dokumentaren het «José Andrès og familie i Spania», hvor kokken og hans tre døtre besøkte flere steder i Spania, og Lanzarote var den eneste øya han besøkte på Kanariøyene.

Her besøkte han og tv-teamet restaurantene El Risco i Famara, Bodega de Santiago i Yaiza, og Casa Juan i Uga. Spesielt ble han veldig glad i reker fanget av fiskerne i landsbyen La Santa, skrev han på sin egen nettside.

Dokumentaren ble vist på Discovery-kanalen i USA, og da tv-bransjen i USA skulle gi ut priser under årets EMMY-show, vant den godeste José prisen i klassen «Outstanding Culinary Series», Den beste kulinariske tv-serien i 2023.

Sjømannskirken informerer

Fra daglig leder av Sjømannskirken, Merethe Thortveit har Lanzaroteposten mottatt disse meldingene:

Neste uke og et par uker fremover har vi en riktig godbit på programmet!

Vi er så heldige å få besøk av Synnøve, eier og driver av Fredrikstads Medisinske Yogasenter og Synnøves Yoga Reiser Kroatia og Lanzarote. Hun har med seg yoga-grupper til Lanzarote for tiden, og på torsdager inviterer hun til yoga på terrassen vår.
Det er snakk om senioryoga/medisinsk yoga som passer alle – et lavterskeltilbud som er godt for sinn og sjel.

Bli med da vel – hun starter i dag kl 11:00, og vi anbefaler at du har med matte av et slag (strandmatte, yogamatte – eller bare et godt, tykt håndkle).

 

Kan være et bilde av 1 person og tekst som sier 'Senioryoga med Synnove Torsdag kl 11:00 ta med strandmatte/matte Gratis'

 

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast