nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 23.november 2022

Restauranten BIANCO i Puerto del Carmen åpner i dag onsdag

Puerto del Carmen får i dag et nytt tilskudd på restaurant-fronten!

Bianco Ristorante er navnet, og ligger på gateplan ved hovedgata Avenidaen i byen, i etasjen under den norske restauranten Vikinghuset.
Restauranten satser på retter fra områdene rundt Middelhavet, med Italia som førstevalg.

Foto: Lanzaroteposten

I går kveld var det generalprøve på åpningen, og bare inviterte gjester var til stede. Lanzaroteposten var invitert fordi undertegnede hadde oversatt menyen til norsk!

Her er den offiselle åpningen av Bianco! Foto: Lanzaroteposten

Mannen bak restauranten er Yi Feng, som også driver restaurantene «Enjoy» og «Great Asia» (tidligere Casa Tina´s) i Puerto del Carmen.

Vi gratulerer med åpningen, og ønsker lykke til!

Blir det forandringer på drosjetjenestene?
Foto: Lanzaroteposten

Det har kommet en viktig melding fra La Cámara de Lanzarote, Lanzarotes handelskammer, som også er øyas offentlige næringsforening:
Foreningen har nå begynt å se på hvordan drosjetjenestene drives på øya.

Slik som systemet er i dag, kan ikke en drosje fra en kommune plukke opp passasjerer fra en annen kommune. Dette betyr at en taxi fra for eksempel San Bartolomé kommune (som er ansvarlig for å kjøre passasjerer fra flyplassen) må kjøre tom tilbake etter å ha fraktet passasjerer til for eksempel Playa Blanca i Yaiza kommune helt sør på øya. Det er en distanse på over tre mil med tom-kjøring.

Dette vil næringsforeningen ha en slutt på. De foreslår å la alle kommunenes drosjer kjøre over hele øya ved å utvikle en egen app som sender beskjed til nærmeste taxi ved bestilling. En felle telefonsentral må også utvikles, sier de.

Vi krysser fingre, og håper på en kraftig forbedring!

Avenidaen i Puerto del Carmen delvis stengt
Fra Avenidaen i Puerto del Carmen. Foto: Tias kommune

Tias kommune melder at hovedgata i Puerto del Carmen, Avenida de las Playas er stengt for busser fra C/Anzuelo til C/Rociega fram til torsdag 24.november kl.14. Det er sykkelstiene langs gata som oppgraderes.

Mesterkokk besøkte Lanzarote, på tv i desember
Presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo sammen med José Andrés på øya i juli. Foto: Cabildo de Lanzarote

I juli skrev Lanzaroteposten om den spansk-amerikanske mesterkokken José Andrés som besøkte Lanzarote for å lage et program om kanariske matskikker.

José besøkte flere av de mest kjente restaurantene på Lanzarote, som El Risco i Famara, Bodega de Santiago i Yaiza, og Casa Juan i Uga. Favoritten fra Lanzarote var ferske reker fra landsbyen La Santa på vestkysten. Kokken var også opptatt av kulturen på øya, som kanarisk bryting, og overvar en brytekamp.

Programmet som sendes fra Lanzarote går på Discovery Pluss-kanalen i slutten av desember, og tittelen på programmet er «José Andrés & Familia en España».

José Andrés er kanskje mest berømt for å være grunnlegger av World Central Kitchen, en ideell organisasjon dedikert til å tilby måltider i kjølvannet av naturkatastrofer. Teamet hans har lenge vært på plass i grenseområdene til Ukraina med mat til flyktningene.
Han har egne restauranter i de største byene i USA, blant andre New York, Washington, Los Angeles og Las Vegas.

Vin fra Lanzarote vil bli utsolgt i april 2023
Foto: saborealanzarote.com

Vinprodusentene på Lanzarote forteller at beholdningen av vin fra Lanzarote vil bli utsolgt i april neste år.
I år ble det produsert to millioner flasker av den dyrebare varen, og da var lageret allerede nesten tømt. Man håper nå på mer regn i vinter, slik at man kan produsere mer vin neste år.

60 innbyggere i Yaiza dro på cruise i Middelhavet
En glad turgjeng på flyplassen! Foto: El Chaplon

Siste uke dro 60 innbyggere fra Yaiza kommune med fly fra Lanzarote til Barcelona. Deretter mønstret de på et cruiseskip som denne uka tar gjestene til Cagliari, Palermo, Roma, Genova og Marseille.

Dette er en fornøyelsesreise arrangert av Yaiza kommune, Área de Dinamización Social del Ayuntamiento de Yaiza , en sosial gruppe som driver med fritidsaktiviteter for innbyggere i alle aldre. Ellers i året arrangeres det treningsaktiviteter, sport og kulturelle aktivieter i kommunal regi.

Reiseleder er en av de kommunedirektørene, Águeda Cedrés, som forteller at på denne turen også er med «en fin ungdomsgjeng»!

Sjømannskirken informerer

Pannekaker i dag!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Som vanlig på onsdager serverer Dani og Sandra på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen nystekte pannekaker. Vil man ha en trøndersk vri, kan man få stekt flesk og blåbærsyltetøy i tillegg…eller man kan velge andre retter fra menyen.
Seansen starter kl.14. Sist onsdag kom det 33 gjester, og de fleste bestilte pannekaker av Sandra og Dani.

Las Vistas ligger i Puerto del Carmen, på skrå over gata fra postkontoret og helsesenteret. Velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast