nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 7.februar 2024

Mer enn et tonn poteter stjålet fra flere gårder på Lanzarote siste helg
Fra en potetåker på Lanzarote. Foto: HiperDino

Siste helg ble mer enn 1000 kilo poteter stjålet fra åkrene på flere gårder på Lanzarote.
Bøndene ber nå innbyggerne melde fra til politiet dersom man blir tilbudt poteter. Nå planlegger flere bønder sammen med politiet å sette ut nattevakter på åkrene for å stoppe tyveriene.

3,5 millioner personer besøkte turistsentrene på Lanzarote i 2023
De fleste turistene besøkte nasjonalparken Timanfaya. Foto: Lanzaroteposten

Det ble satt en historisk rekord i fjor, da 3,5 millioner personer besøkte de sju offisielle turistsentrene på Lanzarote.
Dette melder CACT, Kunst,-kultur.- og turistsentrene på øya.

Det nøyaktige tallet er 3 480 119 personer, som er 15 prosent flere enn i 2022. – Dette viser at turistsentrene er mer levende enn noen gang, og fortsetter å vekke interessesen til mange av turistene som kommer til Lanzarote, sier direktøren i CACT, Ángel Vázquez.

Nasjonalparken Timanfaya hadde flest gjester med 921 000 besøkende. Deretter fulgte grotteområdet Jameos del Agua med 883 000 besøkende, og Cueva de los Verdes, også et grotteområde med 586 000 besøkende.

Bare i desember i fjor kom det 255 000 besøkende til sentrene. Timanfaya, Jameos del Agua, Cueva de los Verdes og Mirador del Rio var de mest populære sentrene i fjorårets siste måned.

Nye flytider fra høsten av
Foto: airbaltic.com

Det statlige flyselskapet Air Baltic fra Latvia startet opp med flyruter fra Oslo, Torp og Bergen til Las Palmas i desember i fjor.
Nå er det klart at rutene fra Torp Sandefjord og Gardermoen fortsetter til høsten. Det var nettsiden flysmart24.no som skrev om dette først.
Det er uklart om ruten fra Bergen skal fortsette.

Denne sesongen starter flyene fra Air Baltic ut fra Gran Canaria på morgenen. Til høsten skal flyene fra Air Baltic ha utgangspunkt fra Norge, og fly ut fra de norske flyplassene fra morgenen av.

Avgang Torp blir 08.45 med landing på Gran Canaria kl.13.20. Returen lander i Sandefjord kl.18.40. Fra Oslo går flyet kl.08.25 med landing på Gran Canaria kl.13.15. Returen lander i Oslo kl.19.

De nye flytidene gjør det mye lettere å fly med lokalflyet til og fra Lanzarote, en flytur med Binter eller Canaryfly på 40 minutter. Det blir også lettere med tilslutningsfly til og fra Oslo og Sandefjord før avgang og etter ankomst.

Det blir bøter hvis man parkerer langs veien LZ-35 mellom Tias og San Bartolomé
Her er det ikke lov å parkere mer. Foto: pp Lanzarote

Guardia Civil har de siste dagene bøtelagt flere sjåfører som har parkert langs veien LZ-35 i Tias. Grunnen til at folk parkerer der, er at de skal besøke det fantastiske landsskapet på den andre siden av veien. Las Grietas.

Las Grietas i Tias. Foto: unsplash.com

I det siste året har flere reagert på at området ikke er bevoktet, og at turister gjør akkurat som de vil når de er der.
De tar med seg steiner fra området, forsøpler når de spiser mat, og ikke minst er det svært trafikkfarlig når mange skal krysse veien fra «parkeringsplassen» over til Las Grietas. Kommer man nordfra, må man også krysse en hel-trukken linje i veien for å parkere, som heller ikke er lov.
Derfor er det nå satt opp stopp- og parkering forbudt-skilt langs veien, og politiet patruljer området ofte.

Nytt museum i Texas i USA vil få en egen avdeling om Lanzarote
Disse statuene i San Antonio viser de første to innvandrerne som kom fra Kanariøyene, sammen med en prest, en innfødt amerikaner og en soldat. Foto: Lanzarote Information

Lanzaroteposten har flere ganger skrevet om de første innvandrerne fra Lanzarote som grunnla millionbyen San Antonio i den amerikanske delstaten Texas. Dette skjedde i 1731. Den første ordføreren i byen kom fra Lanzarote.

Nå bygges det et nytt innvandrer-museum i San Antonio til en kostnad på 550 millioner dollar. Der vil det bli en egen avdeling om Lanzarote, øya der de første første innvandrerne kom fra. Lederen av prosjektet, Kate Rogers besøkte Lanzarote siste uke, og hadde blant annet et langt møte med ordføreren i Teguise.

To båter med 113 flyktninger om bord reddet mandag
Foto: Salvamento Maritomo

Sist mandag ble to båter med 20 barn, 10 kvinner og resten menn reddet av Sjøredningstjenesten sørøst for Lanzarote. En av kvinnene var gravid, og ble overført til det offentlige sykehuset i Arrecife.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Det blir pannekaker i dag onsdag på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14. Sist onsdag kom det 19 gjester til pannekakedagen på Las Vistas.

Det var svært hyggelig at det stadig kommer førstegangsreisende, som er nysgjerrig på hva dette egentlig er! Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen dersom pannekaker ikke er din favoritt.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast