Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 9.februar 2024

Hola!

Været

Det har igjen vært ei nydelig uke på solskinnsøya Lanzarote, som virkelig lever opp til sitt kallenavn! Sola skinner hver dag, og det skal den også gjøre de neste dagene!
Den norske værmelderen yr.no får sine værdata fra det spanske meterorologiske instituttet AEMet, som i skrivende stund torsdag viser dager med både 29 og 30 grader i neste uke!
Det kan komme litt regn i ettermiddag og kveld, og det trenger vi! Mye vind blir det også, siden vi ligger i utkanten av et stormsenter som kalles Karlotta, og som ligger nord for øyene. Men vi klager ikke!

Klikk HER for å lese de varme vær-nyhetene!

Biler velter…igjen

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bil nr.221:

Foto: La Voz de Lanzarote

To turister, en mann og en kvinne ble lettere skadd etter at bilen de kjørte plutselig forlot veien og veltet på veien LZ-409 fra landsbyen Moxaga til Peñon. De to ble behandlet av ambulansefolkene på stedet.

Ny terminal for båtpassasjerer åpnet i Playa Blanca

Ordføreren i Yaiza, Oscar Noda (i lyse bukser) besøkte den nye terminalen. Foto: yaiza.es

Denne uka ble den nye terminalen for båtpassasjerer åpnet. Inne i terminalen finner man billettkontorene til Fred.Olsen, Lineas Romero, Armas og leiebilfirmaet Cicar. De gamle utsalgsstedene for båtbilletter er dermed stengt.

Det lokale flyselskapet Canaryfly tilbyr permanente billetter til fem euro

Foto: canaryfly.es

Det lokale flyselskapet Canaryfly flyr mellom alle Kanariøyene. Nå har selskapet introdusert en helt ny prispolitikk for å motvirke de økonomiske utfordringene folk på Kanariøyene står ovenfor.
Bestiller man flybilletter en måned eller mer før man skal reise, kan man kjøpe billetter til fem euro! Det er et visst antall 5-euro-billetter som legges ut for salg på hver flygning.
Tidligere hadde selskapet kampanjeuker hvor man også solgte billetter til fem euro. Nå blir dette en kampanje som er permant.

Det britiske charterselskapet jet2 øker tallet på flyseter til Lanzarote

Foto: jet2.com

Storbritannias største charterselskap jet2 øker tallet på flyseter til Lanzarote denne sommeren.

I sommer har flyselskapet 400 000 flyseter til Lanzarote, som er 43 000 flere seter enn sommeren i fjor.
Det blir 67 ukentlige flygninger fra Leeds, Manchester, London-Stansted, Newcastle, Bristol, Birmingham, East Midlands, Belfast, Glasgow, Edinburgh, og fra flyselskapets nye base Liverpool.

Bondens marked i Playa Honda i morgen lørdag

Markedet i Playa Honda. Foto: sanbartolome.es

I morgen lørdag fra kl.10 til 14 gjenoppstår Bondens market langs hovedgaten Calle Mayor i Playa Honda.
Dette er den første gaten man kommer til etter den berømte rundkjøringen sørfra inn til Playa Honda (sving til høyre i rundkjøringen).
Det var ikke marked i januar, og heretter vil det bli arrangert marked hver andre lørdag i måneden. Før var det hver tredje lørdag.

-Dette er en flott måte å promotere lokale jordbruks- og håndarbeidsprodukter på, mens innbyggere og turister samler seg for å ha en fin lørdag formiddag, sier ordføreren i San Bartolomé kommune, Isidro Pérez.

Klassisk konsert i morgen lørdag

I morgen lørdag 10.februar kl.19 spiller den prisbelønte pianisten Marina Staneva i konsertlokalet Camel House i landsbyen Macher vest for Puerto del Carmen. Hun spiller verker blant annet av Chopin og Debussy.

Billetter kan kjøpes ved døren, eller bestilles via nettet.

Dagens musikalske opplevelse! 

Tekst og foto: Asgeir Johnsen

Det er stadig nye og fine overraskelser å oppleve på Lanzarote!

Denne uka tok vi en spasertur på kyststien fra Puerto del Carmen sørover til marinaen Puerto Calero.
I enden av Calle Teide i Gamlebyen i Puerto del Carmen, akkurat der hvor den svingete gangstien starter, satt en mann med sitt piano og spillte nydelig og glad klassisk musikk!

Så vakkert det lød…

Mannen spilte på et gammelt og velstemt piano montert på fire gummihjul. Dette drar han nok med seg over kortere avstander.
På vår retur nesten tre timer senere var det fremdeles musikk derfra!

Klassisk i sola…

Mens vi gikk langs stien på vei til Puerto Calero, så vi også 15 til 20 personer som var i full sving med å plukke rask langs de bratte klippene:

Så rent og pent det ble!

Ukens høydepunkt!

Det ryddes og vaskes over hele øya for å få det fint til karnevalet som allerede har startet i hovedstaden Arrecife, og som flytter over til Puerto del Carmen i neste uke.
Vår hustegner minner folk på hvordan man IKKE vil ha det på solskinnsøya:

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Dette slipper du hvis man besøker fredagspilsen på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen! Sist fredag var det 28 gjester der, og vi er i gang igjen fra kl.19 i kveld.
Der er det ingen velkomstkomite, ingen allsang, ingen dans, men bare en hyggelig samling av glade mennesker som prater og koser seg.

Las Vistas ligger på skrå over gata for postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

Karnevalet pågår for fullt i hovedstaden Arrecife, og mandag kl.18 går øyas største og lengste karnevalsopptog av stabelen i byen.
Neste uke flyttes feiringen over til Puerto del Carmen, med det store opptoget langs Avenidaen lørdag 17.februar kl.17.

Vet du hva murgas er ? Batucadas? Comparsas? Alt dette får du svar på i morgendagens utgave av Lanzaroteposten!…ganske lurt å vite litt om dette før man hiver seg ut i feiringen!

Og en ny og populær karnevalslåt med den kjente artisten Rosana fra Lanzarote har premiere på video i Lanzaroteposten i morgen!

Sjømannskirken informerer

I dag fredag kl. 11 er det spanskkurs for viderekommende. Samtidig tar man en spasertur i kirkens nabolag for de som vil det.
Lørdag serveres det risgrøt kl.13, og søndag er det gudstjeneste kl.18, med kaffe og kaker etterpå.

Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Eio god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast