nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 18.oktober 2023

Vandrerhjemmet i landsbyen La Santa tar nå i mot 100 enslige flyktningbarn, 60 barn i andre boliger
Vandrerhjemmet i La Santa. Foto: Alberque La Santa

I helga kom det 17 båter med flyktninger om bord inn til Lanzarote. Blant flyktningene var det 160 barn, alle uten foreldre eller andre foresatte.
Disse barna blir nå plassert på Lanzarote. 100 barn er allerede innkvartert på vandrerhjemmet i landsbyen La Santa på vestkysten av øya.
40 barn er innkvartert i en bygning i hovedstaden Arrecife, i Casa del Marino. 20 barn er foreløpig plassert i et større hus i landsbyen Yaiza.
Sosialministeren på Lanzarote, Marciano Acuña sier til lokalavisene at «dette er det mest kompliserte jeg har opplevd så langt.
På 15 dager har 8 000 flyktninger ankommet Kanariøyene. Nå ber vi om solidaritet øyene mellom, og at innsatsen må fordobles fra den spanske staten for å håndtere krisen. 

Det er viktig at de mindreårige kan nå sin destinasjon, som ikke er Kanariøyene, men det spanske fastlandet.»

I de siste to ukene har 200 enslige barn blitt flydd fra Kanariøyene til den spanske regionen Extremadura sørvest på fastlandet, hvor de er innkvartert i Røde Kors sitt krisesenter i hovedstaden Mérida. Senere vil de fleste barna bli plassert i fosterhjem i området.

Flyktninger kommer til Lanzarote. Foto: Cabildo de Lanzarote

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote, blant annet om hva som skjer med enslige barn ved å klikke HER.

Økte billett-priser inn til turistsentrene fra 2024
Nasjonalparken Timanfaya. Foto: Lanzaroteposten

Lanzarotes sju turistsentre vil øke prisene på billettene fra 1.januar 2024.

Dette kunngjorde den nye direktøren for CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote, Ángel Vasquez siste uke.
Ikke alle prisene er bestemt, men han fortalte at inngangsbilletten for en voksen inn til nasjonalparken Timanfaya vil gå opp fra 12 euro til 20 euro.

Direktøren klandret den tidligere lederen av CACT, Benjamin Perdomo for å ha ledet organisasjonen på en dårlig måte, da CACT tapte 4,4 millioner euro i 2021, og klarte et lite overskudd på 500 000 euro i fjor.

Benjamin Perdomo har i en uttalelse gått i mot disse tallene, skriver lokalavisa.

Regjeringen på Lanzarote støtter anløp av mindre cruiseskip i Playa Blanca
Den nye havna i Playa Blanca. Ill: Cabildo de Lanzarote

Planene var store for anløp av cruiseskip i Playa Blanca etter at havneområdet ble utvidet og pusset opp for over 50 millioner euro for et par år siden. Så ble det stille, spesielt etter at bystyret i Arrecife la ned veto mot at Playa Blanca skulle få litt av cruisemarkedet…cruisehavna i Arrecife hadde så langt monopol på alle anløp av cruiseskip.

Men nå er det andre tider! Etter siste lokalvalg har bystyret i Arrecife snudd, og ønsker Playa Blanca velkommen til å motta de mindre cruiseskipene for 2024/25-sesongen. Det samme gjør regjeringen på Lanzarote.

Ordføreren i Yaiza (Playa Blanca), Óscar Noda skal nå møte havnemyndighetene og Nasjonalpolitiet på øya for å finne ut hvilken infrastruktur og aktiviteter fra politiet som er nødvendig når cruiseskipene kommer til byen.

Nå har også «Lanzarote´s Overseas Promotion Society», organisasjonen som promoterer Lanzarote i utlandet satt i gang sitt arbeide med å informere cruise-operatører på reiselivsmesser i Madrid, Tyskland og USA. Målet er å invitere mindre cruiseskip og større lystfartøy og yachter til Playa Blanca.

Lanzaroteposten skrev tidligere om byggingen av den nye havna i Playa Blanca. Artikkelen finner du HER.

Siste frist for påmelding til tur med Sjømannskirken er i dag kl.15!

Vet du ikke så mye om disse destinasjonene, får du noen tips her:

Tenesar er en landsby på vestkysten av Lanzarote, som ofte blir kalt den forlatte by.

Lanzarotepostens utsendte medarbeider Teje Jansson besøkte landsbyen i 2021. Du kan ta en titt på hva han skrev om landsbyen før du eventuelt drar dit selv, ved å klikke HER.

Turen bringer deg også til det danske sportshotellet Club La Santa.  Hotellet fylte 40 år i juni i år, og da skrev Lanzaroteposten en artikkel om dette spesielle hotellet, som man kan lese ved å klikke HER. (så skroller man ned på nettsiden).

Pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

I dag fra kl.14 samles de som vil ha nystekte norske pannekaker med både flesk og blåbær på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Man kan selvfølgelig bestille andre retter fra menyen hvis man vil det.

Nå finner flere og flere veien til Las Vistas… de følger sikkert den gode lukten av de nystekte pannekakene!
Vi ønsker alle velkommen!

Dette er en STOR porsjon pannekaker med blåbær og flesk! Foto: Lanzaroteposten

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast