historieUt på tur!

Vi besøker Tenesar, den forlatte byen på Lanzarote

Tekst og foto: Terje Jansson

Tenesar, en liten landsby på vestkysten av Lanzarote blir ofte kalt den forlatte by.

Det er mange hus i landsbyen ved havet, men som regel er det nesten aldri mennesker å se der, kanskje bortsett fra noen nysgjerrige turister.
Historien sier at landsbyen ble fullstendig isolert etter vulkanutbruddene på 1700-tallet, men folk flyttet tilbake dit i ettertid. Senere i vår tid ble den igjen fraflyttet, blant annet på grunn av mangel på tilgjengelighet.

Tenesar ligger ved havet.

Tenesar ligger sju kilometer fra den større landsbyen Tinajo.
Etter å ha passert rundkjøringen inn til Tinajo, svinger man til venstre mot Timanfaya. Ta deretter til høyre ved Ferreteria, den tredje veien, og følg den til Tenesar. Det er god asfaltvei når man kjører helt fram til Tenesar.
Da vi var der sist så vi at det var mennesker i bare ett av de mange husene. Utenfor sto en 30 år gammel Mercedes med gamle skilt fra Tenerife.

Vakker utsikt!

Den forlatte by Tenesar minner mye om hvordan livet var på Lanzarote for 50 år siden. Tiden har stått stille, maling flasser av veggene, og trapper er i ferd med å gå i oppløsning. Flere av husene er falleferdig.

Tidens tann har tydeligvis vært der…


Tenesar er full av gode fotomotiv…

Men overalt står det plastikkstoler ute som man kan slå seg ned i. Det sies at det på helgene kommer folk til noen av husene, som vanligvis brukes som weekend-boliger. Det er faktisk boccia-banen som har holdt seg best.

Boccia-banen er intakt…

Byen er absolutt verdt et besøk. Her slår havet inn mot klippene, og det er et spektakulært skue.

Sjøsprøyten står høyt…

Det blåser nesten alltid der ute. Men stillheten er rungende! Er man riktig heldig kan man også se hangglidere som kaster seg ut fra fjellet i nærheten.

Og framtida har flyttet inn, også i Tenesar, med solcellepaneler…
Et besøk til Tenesar anbefales på det sterkeste!
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast