Nyheter:

Hva skjer med den nye havna i Playa Blanca?

Det jobbes iherdig med å forlenge havna i Playa Blanca sør på Lanzarote.

Havna i Playa Blanca er idag 91 470 m2 stor. Etter utbyggingen vil havneområdet bli nesten 115 000 m2 større, tilsammen over 200 000 m2.
Byggeprosjektet innebærer en ny molo fra land og sørover med en total lengde på 300 meter og en dybde på 17 meter. Derfra vil den nye kaien bli parallell til den allerede eksisterende kaien i en lengde på 440 meter.

Området for fritidsbåter, fiskebåter og de mindre passasjerbåtene vil også bli betydelig forbedret.

Målet med utbyggingen er å la Playa Blanca bli en havn for cruiseskip, og også være et alternativ til havna i hovedstaden Arrecife når været ikke tillater cruiseskipene å legge til kai der. Det skjer nemlig når det er sterk vind og store bølger.
Ellers er ferjestrafikken mellom Playa Blanca på Lanzarote og Corralejo på Fuerteventura den travleste av alle ferjestrekninger på Kanariøyene, og ferjene fraktet i 2018  over 1,1 millioner passasjerer.

Den nye havna vil ha 182 plasser for fritidsbåter, og 17 av plassene er laget spesielt for fiskebåter. Kaianlegget vil bli bygget på flytende pongtonger.

Det blir anlagt flere parkeringsplasser, havnekontor og butikker slik at de reisende og besøkende vil ha et bedre aktivitetstilbud.

I følge transportministeren på Kanariøyene er arbeidet med havna i Playa Blanca det største havneprosjektet som er satt i gang på øyene.

Hele havneprosjektet koster 50 millioner euro, og skal være ferdig i løpet av 2021.

 

Kommentarfeltet er stengt

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast