nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 17.oktober 2023

Lanzarotes siste hetebølge er den lengste i oktober på over 60 år
Foto: turismolanzarote.com

Hetebølgen som har rammet Lanzarote spesielt og Kanariøyene generelt så langt i oktober, er de varmeste fjorten dagene for denne tiden av året siden 1961, ifølge Statens meteorologiske byrå i Spania, AEMet.
Første halvdel av oktober var 4,8 grader varmere enn normalt, melder byrået.

Men nå kommer regnet, melder AEMet. Fredag og lørdag vil det regne, men det meldes om «bare» 2-4 millimeter nedbør per døgn.
Likevel, Lanzarote trenger disse dråpene, og bøndene jubler!

Naboøya La Graciosa vil bruke 100 prosent fornybar energi
La Graciosa. fotografert fra naboøya Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

Den åttende Kanariøya, La Graciosa har meldt sin interesse for å bli en del av et EU-program som kalles «Ren energi for EUs øyer».

30 øyer i EU vil motta teknisk og økonomisk støtte fra den europeiske unionen, slik at øyenes bruk av energi vil bli 100 prosent fornybar innen år 2030. Men først må man altså bli valgt til å delta i dette spennende programmet…

Flyselskapet Ryanair søker kabin-personale fra Lanzarote

Som Lanzaroteposten skrev i går, skal det irske flyselskapet Ryanair stasjonere tre fly over natten på flyplassen på Lanzarote i vinter. Derfor trenger selskapet flere mannskap som bor på Lanzarote.

Fredag 27.oktober arrangeres det et rekrutteringsmøte på øya. Tid og sted får man vite etter at første søknad er sendt inn. Dette er fulle stillinger som utlyses, med fem dager på, og tre dager av.

Mer informasjon om hva som kreves i jobben, pluss søknadsskjema finner man HER.

UD Lanzarote ligger nest øverst på tabellen
Klar for Fuerteventura! Foto: mercancialanzarote.com/

Det beste fotballaget på Lanzarote, UD Lanzarote spiller i den kanariske 3.divisjon.
Etter å ha vunnet 3-0 mot UD Ibarra fra Tenerife forrige helg, og spilt uavgjort mot Tenerife B søndag, ligger UD Lanzarote nummer to på tabellen. Laget fra Yaiza ligger på 5.plass.
Neste kamp for UD Lanzarote er mot CD Unión Puerto på naboøya Fuerteventura søndag 22.oktober. Det arrangeres en felles busstur for supporterne fra Lanzarote. Mer informasjon om hvordan man kan bli med finner man HER.

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken på Lanzarote ligger i Puerto del Carmen, rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas.
Tar man taxi til kirken, er det lurt å be om å bli kjørt til hotellet. Ikke alle sjåfører vet hvor Sjømannskirken ligger, dessverre. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast