nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 14.september 2023

Bagasjeområdene på flyplassen skal oppgraderes
Arkivfoto: unsplash.com

Nå skal områdene hvor bagasjen kommer inn til og går ut fra ankomsthallene på flyplassen på Lanzarote oppgraderes.

Et lokalt firma på øya har fått en kontrakt på 417 000 euro, som skal brukes på å fornye og oppgradere bagasjeområdene ved begge ankomsthallene på Lanzarote. Dette skal gjøre behandlingen av bagasjen mye raskere og bedre, skriver flyplasseier AENA i en melding.

Nye parkeringsplasser ved det offentlige sykehuset i Arrecife
Sykehuset i Arrecife. Foto: Gobiernode canarias.org

Å parkere ved det offentlige sykehuset i Arrecife, Hospital Dr. José Molina Orosa har noen ganger de siste årene være et mareritt. Nå skal det bli bedre!
Etter å ha bedt om anbud, har regjeringen fått inn fem forslag som alle var under budsjettet som regjeringen hadde foreslått, på 448 400 euro.
Den nye parkeringsplassen får plass til 100 biler, og skal være klar til bruk i april eller mai.

Ordfører til kamp mot forslag om å kjøpe billeter til nasjonalparken Timanfaya via internett
Fra nasjonalparken Timanfaya. Foto: CACT Lanzarote

Som Lanzaroteposten skrev om tidligere, foreslår turistsjefen på Lanzarote at folk må kjøpe billetter inn til nasjonalparken via internett, og samtidig få tildelt et tidspunkt når de kan kjøre inn i parken. Dette for å unngå de enorme bilkøene som oppstår på travle dager.

Dette vil ikke ordføreren i Tinajo. Jesús Machin ha noe av.
Han støttet i februar forslaget om å lage parkeringsplass i landsbyen Mancha Blanca i Tinajo, og deretter kjøre busser med turistene inn i parken. Dette ville bringe store inntekter til kommunen når turistene kom og dro fra landsbyen, og som ville besøke butikker og restauranter i Mancha Blanca.

Men krangelen stopper ikke der. Yaiza kommune mener at 80 prosent av turistene som vil inn i nasjonalparken Timanfaya kjører via landsbyen Yaiza. Derfor må også busser gå derfra, sier kommunen. Ordfører Oscar Noda i Yaiza klaget nylig om at hverken regjeringen eller Tinajo kommune hadde kontaktet ham om dette prosjektet.

Ordføreren i Tinajo sier til lokalavisa at han vurderer å stenge adkomsten til nasjonalparken hvis ikke hans forslag blir tatt seriøst.

Og i mellomtiden vokser bilkøene inn til nasjonalparken…

Foto: FB
Nye regler for eiere av boliger som leies ut til turister på Lanzarote
Foto: FB

Noen av leserne har egne boligere på Lanzarote, og leier ut boligen sin til turister når de selv ikke er på øya.
Hittil har eierne eller utleiebyråer registrert de som leier boligen med blant annet passnummer, som igjen sendes til Guardia Civil.

Fra januar 2024 gjelder nye regler som kalles SES Hospedajes. Blant annet krever myndighetene et digitalt sertifikat eller en digital signatur fra eieren av boligen.
Nettavisen Lanzarote Information har sett på hva de nye reglene består av, og det kan man lese mer om HER.

Hvordan går det med potetmangelen?
«Kanariske» poteter. Foto: pixabay.com

Som Lanzaroteposten skrev om tidligere er det mangel på poteter på Kanariøyene. Grunnen er at det er forbud mot import av poteter fra Storbritannia, på grunn av farlige biller som er funnet blant potetene.

Nå har det kommet meldinger fra Storbritannia at myndighetene der har gitt klarsignal for eksport av poteter. Billene er utryddet, sier landbruksmyndighetene der.
Landbruksdepartementet på Kanariøyene har også stilt strenge krav til eksporten. Potetene må vaskes og pakkes i poser innendørs, og ikke ute på åkrene. Dessuten skal det stå på posen hvor potene kommer fra.

To båter med 89 personer inn til Lanzarote i går
Arkivfoto fra Sjøredningstjenesten.

To båter med til sammen 82 menn, kvinner og barn ble reddet av Sjøredningstjenesten på kysten utenfor byene Arrieta i nord og hovedstaden Arrecife onsdag morgen.
Flyktningene kom fra land sør for Sahara og fra Nord-Afrika. I følge det lokale Røde Kors var alle ved god helse.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Sjømannskirken på Lanzarote er i gang igjen
Foto: Sjømannskirken

Sjømannskirken på Lanzarote åpner for kaffe og vafler i dag torsdag kl.11-14.
Fram til 9.oktober vil kirken holde åpent hver tirsdag og torsdag fra 11-14. Biblioteket og kirkerommet er også tilgjengelig.

Husk at det er forhåndsbestilling av rosinboller til tirsdager, og hjemmebakt brød til torsdager. Bestilling går via met@sjomannskirken.no eller +34 620 866 829/+47 904 160 63.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar man taxi til kirken er det lurt å be om å bli kjørt til hotellet; ikke alle sjåfører vet hvor Sjømannskirken ligger, dessverre.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast