nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 13.september 2023

Advarsel mot å kjøpe flybilletter via en «reiseportal»
Flere turister er på vei til høsten. Foto: unsplash.com

– Da er vi på han igjen, som Jan Eggum synger…

Dette skrev Lanzaroteposten i fjor:

Mange har begynt å se på mulighetene for å bestille en tur til Lanzarote denne høsten og vinteren. Det byr på problemer for noen.
Som Lanzaroteposten har skrevet om flere ganger, bør man absolutt unngå såkalte «reiseportaler på nett» som for eksempel Bravofly, Supersaver og Travel Link når man skal bestille flybilletter.

Disse «reiseportalene» dukker ofte opp først i rekken av tilbud når man søker etter flybilletter på nettet. Det er fordi de har betalt Google masse penger for å ligge øverst på nettsiden når folk søker på flybilletter, men STYR UNNA!

Som regel går det jo bra å bestille via disse «portalene», men når først uhellet er ute; kanselleringer, forsinkelser, bagasje blir borte, forandringer på avgang osv blir det raskt problematisk.

Jeg ber folk som tenker på å bruke disse «byråene» om å lese hva nordmenn skriver på nettstedet Trustpilot etter å ha vært i kontakt med disse «reisebyråene»:
(Trustpilot er et verdenskjent firma som driver et nettsted for forbrukersaker, grunnlagt i Danmark i 2007).

Klager på Travellink  

Klager på Bravofly 

Klager på Supersaver

Det beste rådet er å bestille direkte gjennom flyselskapets egne nettsider. Trenger du hjelp til å bestille flybilletter, bruk et vanlig fysisk reisebyrå i Norge. Det er jo derfor de er der, å hjelpe passasjerene fram til riktig sted!

Dette gjelder også dersom man trenger hjelp med rullestol på flyplassene. Dette skal flyselskapene tilby enhver gjest.

Det er også en mulighet å bestille gratis hjelp med rullestol o.l ved å gå til nettsiden til det spanske Avinor, som heter Aena.
På Aenas hjemmeside får man god hjelp til dette. Dette gjelder SPANSKE flyplasser.
Man kan bestille hjelp ved å ringe, fylle ut et skjema eller sende en epost…alt kan foregå på engelsk. Språket kan forandres øverst til høyre på nettsiden. Klikk HER.
God tur!

Turisttallene for juli er klar
Terminal 2 er for lokalfly, Terminal 1 for fly til Europa. Foto: LBRA, Lanzarote Business & Residents Associacion

Det kom flere turister til Lanzarote i juli enn måneden før. Igjen var det flest turister fra Storbritannia, som sendte over 131 000 turister til Lanzarote.
Fra det spanske fastlandet kom det litt over 40 000 turister, fra Irland 36 000, Frankrike 20 000, Tyskland 15 000, og fra de nordiske landene kom det i alt 1900 turister. Totalt kom det 275 000 turister til Lanzarote i juli.

Det er Centro de Datos på Lanzarote som har innhentet tallene.

Orkaner som herjer i Florida i USA, starter sør for Kanariøyene
Ill.: KPLC

De amerikanske delstatene Florida og Georgia på USAs østkyst har allerede fått besøk av flere tropiske orkaner og stormer. Resultatet er store ødeleggelser på grunn av flom og voldsomme vindkast.
Disse stormsentrene dannes sør for Kanariøyene, som regel i nærheten av Kapp Verde-øyene. Disse stormene øker kraftig i styrke på sin ferd over Atlanterhavet. før de treffer land i Karibia og USA.

49 flyktninger i båt til Lanzarote tirsdag. Så langt i år har Lanzarote mottatt over 3900 flyktninger
Arkivfoto fra Salvamento Marino

En båt med 49 menn, kvinner og barn fra land sør for Sahara ankom tirsdag på stranden i Charco del Palo på Lanzarotes østkyst. Tre av flyktningene ble kjørt til sykehuset på grunn av ekstrem utmattelse.
Siste lørdag, søndag og mandag har det kommet 277 flyktninger til øya.

Så langt i år har Lanzarote mottatt 3 914 flyktninger, fordelt på 88 båter.  Blant flyktingene var det 337 kvinner, og 553 barn, resten var menn.
Den travleste måneden var juni, da 1078 voksne og 177 barn kom til Lanzarote.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktningene som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

I dag fra kl.14 samles de som vil ha nystekte norske pannekaker med både flesk og blåbær på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. Man kan selvfølgelig bestille andre retter fra menyen.

Siste uke var vi fire gjester der, så det er plass til flere!
Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast