nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 5.september 2023

To mobile avsaltningsanlegg fra La Palma ankom Lanzarote i går
De første delene av avsaltningsanlegget kommer til Lanzarote. Foto: Cabildo de Lanzarote

Som Lanzaroteposten skrev om i august, skulle to mobile avsaltningsanlegg sendes fra øya La Palma til Lanzarote.
Avsaltningsanleggene kom i går til Lanzarote.
Disse anleggene ble tidligere brukt under vulkanutbruddet på øya La Palma i fjor. Når anleggene er ferdig montert på Lanzarote, vil de produsere 5000 m3 ferskvann per dag, og avhjelpe vannmangelen som nå er stor på Lanzarote.

I går varslet vannverket om problemer med vanntrykket i landsbyene Punta Mujeres (Haría), San Bartolomé kommune, og i landsbyene Tías, Conil og La Asomada. Flere kommuner har også fått varsel om kutt i vannforsyningen til landbruksformål.

Regjeringen på Lanzarote har nå vedtatt en ny vannhandlingsplan fram til 2027, og skal bruke 90 millioner euro på blant annet å skifte ut ødelagte vannrør på 38 forskjellige steder på øya.

Det er nesten ingen leiebiler ledig i oktober og i julen
Kø for å leie bil på flyplassen i sommer. Foto: Lanzaroteposten

Flere bilutleiefirmaer på Lanzarote melder nå at de ikke har flere ledige biler de første ti dagene i oktober, og for resten av måneden er det bare noen få biler igjen. I jula er det også bare noen få biler igjen som kan leies ut, da de fleste bilene allerede er bestilt.

Det private markedet for ferieboliger er også snart full-booket for utleie resten av dette året, og bestillinger av hotellrom er også i gang til å nå toppen, skriver den britiske nettavisen Lanzarote Information i en melding.

Man skulle kanskje tro at når levekostnadene på øya har økt, og det samme i hjemlandet til turistene ville det komme færre tilreisende til Lanzarote, men det skjer ikke, skriver avisen.

Færre britiske turister til Spania, men Lanzarote økte
Foto: Vidar Nordli Mathisen

I årets seks første måneder kom det seks prosent færre britiske turister til Spania enn på samme tidspunkt i 2019, før pandemien.

Dette skriver den spanske banken CaixaBank, og forklarer dette med dårlig økonomi i Storbritannia, økning av lånerenter og pundets svake verdi.

Men hva skjer på Lanzarote? Jo, øya mottar to prosent FLERE britiske turister i den samme perioden. Dermed utgjør britiske borgere OVER 50 prosent av Lanzarotes turister.

Snart må man bestille billetter til nasjonalparken Timanfaya via nettet
Snart vil køene være borte. Foto: FB

For å besøke nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote vil man i fremtiden være nødt til å bestille billetter via internett. Dette blir snart innført for å unngå de enorme bilkøene som ofte oppstår, spesielt i høytider.

Systemet som skal innføres vil bli basert på tidsintervaller. Det betyr at man bestiller billetter via nettet, og får tildelt et tidspunkt som man kan kjøre inn i parken. Det betyr at man ikke kan møte opp ved inngangen til parken og kjøpe billett der.

Tidsintervallene vil hjelpe vaktene i parken til å få et system for de 160 parkeringsplassene man har tilgjengelig.

Det nye systemet ble presentert siste uke av turistsjefen på øya, Ángel Vásquez. Han forteller at også ledelsen av stiftelsen Fundación César Manrique, som ofte blir rådspurt ved større forandringer i turistindustrien, har gitt sin velsignelse til prosjektet.

Det er ikke satt noen dato når det nye systemet skal innføres.

Sjømannskirken på Lanzarote er i gang igjen etter ferien
Foto: Sjømannskirken

Sjømannskirken på Lanzarote åpner igjen for kaffe og vafler i dag tirsdag kl.11-14.
Fram til 9.oktober vil kirken holde åpen hver tirsdag og torsdag fra 11-14. Biblioteket og kirkerommet er også tilgjengelig.

Husk at det er forhåndsbestilling av rosinboller til tirsdager, og hjemmebakt brød til torsdager. Bestilling går via met@sjomannskirken.no eller +34 620866829/+47 90416063.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar man taxi til kirken er det lurt å be om å bli kjørt til hotellet; ikke alle sjåfører vet hvor Sjømannskirken ligger, dessverre.

Vil du støtte Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten har vært i virksomhet i snart seks år, og har snart skrevet 1700 forskjellige artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote.
Lanzaroteposten har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og har bevisst unngått å ha reklame på sidene.
Nå begynner det å bli ganske dyrt å drive avisen, med høye utgifter for å ha et domene (en nettadresse), og for å ha vedlikehold av sidene og serveren. 
Hvis du vil, kan du bli en privat sponsor ved å bruke VIPPS: 99 45 38 32.

Vil du heller bruke et bankkonto-nummer? Gi en beskjed på epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk melding- eller whatsapp-knappen på Lanzarotepostens Facebook-side.

På forhånd takk for støtten! 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast