nyheter

Fredagspils fra Lanzarote! 15.september 2023

Hola!

Været

Igjen har det vært ei god og varm uke på solskinnsøya Lanzarote! Godværet fortsetter i hele neste uke, i hvertfall i følge den norske værmeldingstjenesten yr.no .

Lanzarote-veteran har gått bort

Det kom et trist budskap fra Norge til Lanzaroteposten denne uken. Lanzarote-veteranen Georg Arnesen fra Skien døde i går, 82 år gammel. Georg hadde vært syk ei stund.

Georg Arnesen. Foto: Privat

Georg har feriert på Lanzarote i snart 50 år, og ble raskt kjent blant andre nordmenn som «King Georg».

Vi lyser fred over Georgs minne.

Lanzaroteposten finner nye lesere

To ganger i forrige uke havnet Lanzaroteposten i Googles nyhetsoppdatering, som daglig treffer tusenvis av (nye) lesere:

Faksimiler fra Google

«Anthem of the Seas» til Lanzarote i morgen

«Anthem of the Seas». Foto: Glyn Lowe/wikipedia.org

I morgen lørdag får vi storfint besøk på Lanzarote! Et av verdens største cruiseskip, «Anthem of the Seas» fra det norsk/amerikanske rederiet Royal Caribbean International. Skipet kommer kl.08.00 fra Tenerife, og reiser videre kl.17 til Lisboa.
Hvis skipet er fullt, er det 4 905 passasjerer om bord.

Rederiet Royal Caribbean International ble grunnlagt av den norske skipsrederen Arne Wilhelmsen i 1997. I dag er familien Wilhelmsen en av de største eierne av rederiet.

Neste besøk av dette skipet på Lanzarote er 26.september.

Biler velter…igjen

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bil nr.207:

Bil nr.207. Foto: diariodelanzarote.com

Denne bilen havnet utenfor veien rett bak stevneområdet i landsbyen Mancha Blanca tirsdag ettermiddag. Redningsmannskaper var allerede på plass på grunn av den store håndverksmessen der, og fikk sjåføren raskt ut av bilen.
Sjåføren ble deretter kjørt til sykehuset for en sjekk.

Stort show i Mancha Blanca i morgen lørdag

Det nærmer seg slutten på årets festligheter i landsbyen Mancha Blanca, etter snart to uker med Romeria/pilegrimsmarsj og Kanariøyenes største håndarbeidsutstilling.

I morgen kveld opptrer den kjente artisten Juanes fra Columbia, og igjen ventes det tusenvis av mennesker som vil ta turen dit.
Det settes opp busser fra Arrecife og Playa Honda, med retur ved midnatt. Billetter kan bestilles HER.

Fra sentrum av Tinajo har kommunen satt opp GRATIS busser fra den kommunale paviljongen fra kl.20-22, med valgfri retur fra midnatt til kl.02.00.

En av Juanes største hits er «La Camisa Negra«, Den svarte skjorta, og den kan man se og høre her:

Etterlysning: Hvem vet navnet på den norske kunstneren?

Fra Halvor Hildrum i Oslo har Lanzaroteposten fått denne hyggelige forespørselen:

Hei, mine foreldre bodde i Playa Blanca på Lanzarote på 1980-1991, og kjøpte der et landskapsmaleri som de likte godt, men dessverre er bildet verken signert eller datert. Det skal være malt av en norsk kunstner som bodde på Lanzarote, og jeg leter etter navnet på kunstneren og gjerne årstallet det er malt.

Jeg legger ved foto av bildet og håper dere vet hvem som kan ha malt det, evt. kjenner noen i kunstnermiljøet som kan identifisere kunstneren. Setter stor pris på all hjelp jeg kan få for å oppklare mysteriet 😊

Vennlig hilsen
Halvor Hildrum
Oslo

Dette er maleriet:

Foto: Halvor Hildrum

Vet noen hvem som er kunstneren, eller har andre opplysninger om maleriet, send en epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk meldingstjenestene på Lanzarotepostens Facebookside, og vi vil oversende svarene til Oslo. På forhånd takk for hjelpen!

Sjømannskirken vil gjerne ha…

Litt ekstra plass i kofferten..? Det spør daglig leder Merethe Thortveit på Sjømannskirken om.

Da er vi glade for om dere kunne ta med noen av de tingene vi ikke kan få tak i, og som vi trenger/ønsker oss på kirken:
* Tørrgjær søt bakst
* Vaniljesukker (nå er det slutt med vaniljesukker fra Ikea, sukk…)
* Potetmel
* Gudbrandsdalsost
* Kaviar (også slutt på IKEA)
* Makrell i tomat
De 3 siste skal selges på julemarkedet, spesielt til norske og skandinaviske fastboende.

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Det ser ut til at det snart blir slutt på potetmangelen på Kanariøyene, i følge myndighetene. Det som er helt sikkert, er at det blir fredagspils som vanlig i kveld!

Det er ikke så mange skandinaver på Lanzarote ennå, men tallet øker sakte, men sikkert. I kveld fra kl.19 er det som vanlig fredagspils på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen.

I forrige uke var sju gjester der, og etterpå ble det en hyggelig middag på restauranten Hi-Life, med folk fra Playa Blanca, Tinajo og Puerto del Carmen:

Etter pilsen gikk vi på restaurant. Fra v. Vigdis og Helge fra Playa Blanca, Svein og Anne fra Tinajo, og Ole og Trond fra Puerto del Carmen. Foto: Lanzaroteposten

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

Sjømannskirken på Lanzarote er i startgropen for en travel og ikke minst spennende høstsesong! Hele programmet presenteres i morgen lørdag, et program som det kan være lurt å skrive ut, og legge det i kofferten når man reiser til Lanzarote.

Husk at i dag fredag 15.september er dette den viktigste dagen i feiringen av Lanzarotes skytshelgen, Jomfru Dolores. I hele dag er det flere gudstjenester i kirken i Mancha Blanca, og kl.23 avsluttet dagen med fyrverkeri. Skoler, banker og offentlige kontor er stengt i dag.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast