Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 27.januar 2023

Hola!

Det har vært ei kjølig uke på solskinnsøya Lanzarote!
På dagen kjempet sola seg gjennom et par skyer, og da gikk temperaturen opp til midt på tjuetallet. På kvelden ble det temperaturfall, helt ned til 15-17 grader, og da var det helt greit å ha en jakke og langbukser på. Enkelte steder på øya opplevde 11-12 grader torsdag morgen, kunne det spanske værinstituttet AEMet fortelle.
Det er vinter på Kanariøyene også, men vi vet at den blir kort, og snart er vi tilbake til vanlige sommerdager!

Kravet om munnbind på offentlig transport vil forsvinne 8.februar

Foto: pixabay.com

Den spanske helseministeren kunne i går torsdag fortelle at kravet om bruk av munnbind på offentlig transport vil forsvinne fra og med 8.februar. Først skal dette forslaget opp til avstemning i regjeringen 7.februar, og etter godkjenning vil forslaget tre i kraft dagen etter.

Likevel vil kravet om bruk av munnbind fremdeles gjelde på sykehus, helsesentre, apotek, tannklinikker og optikere.

Biler velter

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn«, har vi nå nådd bil nr.190.
Denne bilen veltet i avkjøringen fra LZ-40 ned til Calle Juan Carlos I i Puerto del Carmen, og ble fotografert av en leser av Lanzaroteposten.
Hvordan det gikk med sjåføren er ukjent.


Foto: Bjørn Jørgensen

Flamencoshow i Jameos del Agua

 

Det er ikke ofte man kan oppleve en ekte flamencooppvisning på Lanzarote, men i neste måned har man muligheten!
Datoen er torsdag 16.februar, og oppvisningen starter kl.20 i konsertsalen i Jameos del Agua nord på Lanzarote.

Flamenco er sterkt knyttet til den spanske regionen Andalucia på fastlandet, og en av de mest berømte artistene innen sjangeren var sangeren Enrique Morente. Hans to barn, Estrella og Kiki vil for første gang opptre sammen på en scene, og vil presentere en tradisjonell flamenco blandet med moderne musikalske elementer, står det i pressemeldingen.
Til og med direktøren for arrangøren CACT, Senter for kunst, kultur og turisme på Lanzarote, Benjamin Perdomo uttaler at han er stolt over å presentere denne forestillingen, som vil berøre et publikum i alle aldre, og er en opplevelse man sjelden får på Lanzarote.

Billetter er i salg nå, og kan bestilles via CACTs nettsider HER.

Musikk på taket…fortsatt populært

Sist søndag var det 25 norske gjester som trosset litt vind og et par mørke skyer for å høre på Colm Farrell fra Irland synge på taket av Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen. Tidspunktet er fra kl.13 til 15.

Det går i svisker fra de gode, gamle; Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis og et par-tre andre favoritter, og det ble jammen meg litt allsang da Colm satte i gang med «Little, ole´ wine drinker me» av selveste Dean Martin:

Colm Farrell, ikke Dean Martin stiller opp igjen søndag kl.13.

På restaurant 

Ti personer på restaurant? Ikke noe problem på Great Asia! Foto: Lanzaroteposten

Det er mange restauranter på Lanzarote. På de fleste restaurantene blir man bukket inn og ønsket velkommen, mens personalet på andre etablissementer oppfører seg som om de ikke ønsker gjester, og i hvert fall ikke mer enn en gang!

En restaurant som tidligere het Casa Tina´s på Avenidaen i Puerto del Carmen, har i høst skiftet navn og ikke minst innhold, og heter nå Great Asia. Denne asiatiske restauranten har blitt en favoritt blant mange norske turister og fastboende.

Siste uke var vi ti gjester som inntok restauranten. Bord var bestilt, men bestillingen var glemt da vi ankom. Ikke noe problem; på et minutt var et bord med ti stoler satt opp, med et smil!

Undertegnede har aldri vært så veldig glad i såkalt kina-mat, men denne restauranten har noe for alle; f.eks biff og andestek, som passer meg utmerket. Og så hadde de ferske jordbær, som gjorde at desserten var sikret.

Når ti gjester skal gå på restaurant, kan det være et mareritt å betale regningen dersom alt blir presentert på en regning. På Great Asia deles regningen opp, slik at hver «familie» får hver sin regning, uten protester og diskusjoner med kelneren. Men man må be om separate regninger på forhånd.

Prisnivået er behagelig, sånn midt på treet, og det vanker også som regel en liten drink på huset, en såkalt chupito til slutt.
Anbefales!

Norsk deltaker i olympisk windsurfing i Playa Blanca

Endre Funnemark i godt driv! Foto: Facebook

Denne uka er over 500 brettseilere fra 36 land samlet i Playa Blanca. Dette skrev Lanzaroteposten om sist tirsdag.
Der skal brettseilerne trene, og også kvalifisere seg for OL i Paris i 2024.
Lanzaroteposten har funnet ut at 24 år gamle Endre Funnemark fra Oslo deltar i konkurransene. Han deltar i klassen foiling, som er mer windsurfing. Endre ble nr. 14 i brettseiling i OL i Tokyo, og etter to dagers seiling på Lanzarote er han nr. 84…av 84 deltakere.
Det er enda to dager igjen av konkurransene, så vi håper på en bedring av resultatene fram til søndag. Lykke til, Endre!

Hyggelige drosjesjåfører!

Det skrytes mange ganger på Facebook over hvor hyggelige drosjesjåførene på Lanzarote er.
Siste uke hadde en sjåfør satt opp denne plakaten på et hotell i Costa Teguise:


Foto: FB

Sjåføren fortalte at et skotsk ektepar med datter hadde glemt igjen både genser og solbriller i bilen hans. Drosjesjåføren ba passasjerene ringe til ham for å få tilbake gjenstandene. Det er service, det!

Det nærmer seg karneval på Kanariøyene

Foto: Lanzaroteposten

At det nærmer seg tid for karneval på Kanariøyene, merkes godt, ikke minst i økende flytrafikk.
Det lokale flyselskapet Binter har satt opp ekstra fly med 15 400 seter mellom øyene, som utgjør mer enn 200 ekstra turer mellom flyplassene på Lanzarote, Gran Canaria, Fuerteventura, La Palma, Tenerife Nord og Tenerife Sør i tidsrommet 17. til 22.februar.

På Lanzarote er disse karnevalsdatoene klare:

Arrecife, fra 12. til 22.februar, hovedparaden er mandag 20.februar kl.18. Tema: Hyllest til  Celia Cruz, berømt latin-artist
Puerto del Carmen, fra 23. til 26.februar, hovedparaden lørdag 25.februar kl.17.  Tema: Pirater
Tinajo, fra 3. til 5.mars. Hovedparaden lørdag 4.mars
Haría, fra 9. til 12. mars, Hovedparaden lørdag 11.mars
Playa Blanca, fra 16. til 19.mars. Hovedparaden lørdag 19.mars.

Og plakaten for karnevalet i hovedstaden ble offentliggjort denne uka:

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Etter en koselig dag på golfbanen kan det kanskje være lurt å slappe av på fredagspilsen på restauranten Las Vistas i kveld fra kl.19!

Siste uke var vi 30 gjester der, så det er plass for flere! Las Vistas ligger på skrå over gata for postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Velkommen!

Å kjøpe seg bolig på Lanzarote

Den britiske tv-kanalen Channel 4 viser kl.15 idag fredag (kl.16 i Skandinavia) et nytt program i serien «A Place in the Sun».
Et britisk ektepar skal kjøpe feriebolig i Puerto del Carmen, og dette kan man se på Channel 4 fredag ettermiddag:

Lanzaroteposten på lørdag

Etter 11 tidligere besøk på teleclubber på Lanzarote, besøker Terje med gjester den 12.teleklubben i Punta Mujeres i morgen.
Les om besøket i Lanzaroteposten i morgen lørdag, og finn ut mer hva en teleklubb egentlig er!

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast