Nyheter:

Skal det være en chupito?

Mange som har besøkt en restaurant på Lanzarote har ofte blitt servert en såkalt chupito, en etterdrikk som i følge de lokale skal rense munnen og halsen for lukt av hvitløk og andre illeluktende krydder og urter som hovedmåltidet har bestått av.
Det SKAL være honningrom i glasset, Ron Miel, som mange sier er smaken av Lanzarote.

Men ikke all honningrom er ekte varer!
Honningrom som er laget på Kanariøyene skal ha en DO-stempel på flasken. DO står for Denominacion Origen, som betyr at drikken, både honningen og rommen er produsert på øyene.

Det lages selvfølgelig billigere utgaver av honningrommen utenfor Kanariøyene, og noen restauranter har falt for fristelsen til å bruke den billige utgaven, hvor honningen rett og slett er erstattet av sukker.
For å sjekke dette kan man riste flasken. Dersom boblene som oppstår forsvinner raskt, er kvaliteten god. Dersom boblene blir i flasken lenge, betyr det at det er sukker i drikken.

Det mest kjente honningrom-merket produsert på Kanariøyene er Artemi, laget på Gran Canaria:

Denne flasken vil koste ca 11-13 euro i butikken, og blir noen ganger for dyr for restauranter som skal gi ut «gratis» chupito. Dessverre serverer noen restauranter derfor alkoholfrie grønne eller gule drikker som chupito til intetanende turister, og alle parter ser ut til å være fornøyde. Oj, gratis drink, tenker mange, og drikker glad opp fruktsaften sin…

Noen restauranter spør gjerne om man vil ha en chupito «på huset», og gjerne også HVA man vil ha.

Noen har vært på restauranter som ikke kommer med en chupito sammen med regningen. Dersom man ber om en chupito, kommer nok den, men da kan det hende den er lagt til på regningen! Dette er ikke kanarisk tradisjon.

En honningrom skal alltid serveres kald, rett fra kjøleren, og helst i små shot-glass som også har vært i fryseren. Noen gjester vil ha en skive lime i drikken, mens andre restauranter sprayer litt krem på toppen.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast