nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 24.januar 2023

President og ordførere fra Lanzarote til stede på reiselivsmesse i Madrid
Standen fra Lanzarote på reiselivsmessen i Madrid, med presidenten og ordførere fra øya på plass. Foto: Cabildo de Lanzarote

Siste uke ble en av verdens største reiselivsmesser, FITUR arrangert i Madrid. Både presidenten og flere ordførere fra Lanzarote var til stede, sammen med representanter for turismyndighetene på øya.
14 elever fra turistskolen CIFP Zonzamas på Lanzarote var også med for å lære mer om turistindustrien.

Yaiza kommune med Playa Blanca hadde sin egen presentasjon med representanter i folkedrakter. Foto: yaiza.es

I følge lokalavisene deltok Lanzarotes representanter på 70 forskjellige møter med utsendinger fra mange land. Målet var å fortelle verden om Lanzarote, og samtidig fremme ideen om en bærekraftig turisme på øya, og hvordan den skal utvikles.
Vi vil ikke ha flere turister eller hotellsenger. Vi vil redusere masse-turismen, og heller satse på kvalitet i stedet for kvantitet, sa presidenten på Lanzarote, Maria Dolores Corujo i sin åpningstale på messen.

Det var også prisutdelinger under reiselivsmessen i Madrid.
Tias kommune med Puerto del Carmen mottok en plakett som bevis på at Puerto del Carmen er en smart turistdestinasjon. Det betyr at kommunen fremmer en bærekraftig utvikling av turismen, en utvikling som tilfredsstiller turistene og ikke minst innbyggerne i kommunen.

Presidenten på Lanzarote, María Dolores Corujo og ordføreren i Tias, José Juan Cruz med prisen. Foto: Tias kommune

Prisen for beste innovasjon og modernisering av reiselivsbedrifter på Kanariøyene gikk til Arrecife Gran Hotel & Spa på Lanzarote.

Lanzaroteposten gratulerer!

Dyreparken Rancho Texas på Lanzarote fikk utmerkelse for miljøet

TUI er det største fritids- og reiselivsselskapet i verden, og sender hvert år tusenvis av turister fra Europa til Lanzarote med sine fly og cruiseskip.
Tidligere denne måneden fikk dyreparken Rancho Texas i Puerto del Carmen en miljøpris fra TUI for å være en samarbeidspartner som har kvalifisert seg som en aktør som tar miljøet på alvor. Prisen er basert på kriterier satt opp av Det internasjonale turistrådet (Global Sustainable Tourism Council), grunnlagt av FN.

Lanzaroteposten gratulerer Rancho Texas Lanzarote!

Musikkfestivalen «Sonidos Liquidos» på Lanzarote er sertifisert som en «grønn» festival!
Fra en tidligere «Sonido Liquidas»-festival i vindistriktet La Geria på Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

Musikkfestivaken «Sonido Liquidos«, Flytende lyder på Lanzarote har mottatt tre stjerner og et sertifikat som viser at festivalen er en «grønn» festival. Prisen gis av den prestisjetunge organisasjonen «A Greener Festival» i Storbritannia.

Dermed er festivalen på Lanzarote den eneste musikkfestivalen på Kanariøyene som har fått denne utmerkelsen, og en av få spanske festivaler med samme sertifikat. Den norske Øya-festivalen har også fått denne utmerkelsen.

Foto: A Greener Festival

«Sonido Liquidos» har vært arrangert i mange år midt i vindistriktet La Geria, og i år vil den viktigste konserten gå av stabelen 10.juni.
Flere artister opptrer, og hittil er de spanske artistene DePedro, Arde Bogotá og Dúpre klare.

Grunnen til at festivalen på Lanzarote har mottatt den «grønne» prisen er festivalens bærekraft både før, under og etter arrangementet, og samtidig at det vises stor respekt for det skjøre miljøet den arrangeres i. Dette skriver The Greener Festival i en melding.

Navnet «Flytende lyder» betyr at musikken går hånd i hånd med øyas gastronomi, som vil glede sansene for hørsel, lukt og smak når kortreist mat og drikke serveres sammen med god musikk, forklarer arrangørene.
Festivalen sponses av regjeringen på Lanzarote, regjeringen på Kanariøyene, Yaiza kommune, og den uvurderlige støtten fra Lanzarotes offisielle vinråd, Consejo Regulador de Vinos de Lanzarote.

Olympisk brettseiling på Lanzarote
Fra konkurransene på Lanzarote i fjor. Foto: youtube.com

Denne uka har verdens beste brettseilere startet oppkjøringen på Lanzarote til sommer-OL i Paris 2024.
Fram til 28.januar arrangeres regattaen  iQFOiL Games Lanzarote ut fra Marina Rubicon i Playa Blanca, og fra 9. til 17.februar arrangeres Lanzarote International Regatta.

Mer enn 500 seilere og trenere fra 36 land på fem kontinenter har allerede vært på Lanzarote i over en måned, og har trent ut fra Marina Rubicon i Playa Blanca.

Marina Rubicon i Playa Blanca har blitt et anerkjent område for internasjonale regattaer. Neste år vil man arrangere verdensmesterskap i tre forskjellige klasser der, som også vil fungere som kvalifiseringer til OL.

Sjømannskirken informerer
Odd & Lilly er tilbake og i dag serveres deilig tirsdagslunsj!
Velkommen HJEMOM!
Kan være et bilde av mat og tekst
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast