Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 7.juli 2020

70 frivillige ryddet strender på vestkysten
Foto: Lanzarote Limpia/FB

Som Lanzaroteposten skrev om i forrige uke ble det rydding av strender på øyas vestkyst sist søndag.
Over 70 frivillige møtte opp i landsbyen Caleta de Caballo, og de fjernet flere hundre kilo med tang full av plast, glass, olje og andre uhumskheter.
Flere av de unge båtflyktningene som er innlosjert ved ungdomsherberget i landsbyen La Santa deltok i ryddingen, og ble godt integrert, sier arrangørene i Lanzarote Limpia, Vask Lanzarote.
Det lokale næringslivet stilte opp: Bakeriet Pastelería Juanvi i San Bartolomé kom med kaker til gratisutlodningen, den kinesiske foreningen på Lanzarote stilte med masker og antibac, Teguise kommune serverte smørbrød og vann, bilutleiefirmaet Cabrera Medina stilte med biler, og et advokatfirma bidro med plastsekker.
Vil man vite når neste ryddesjau er kan man gå til Lanzarote Limpias Facebookside HER.

Yaiza kommune krever deler av flere hoteller revet i Playa Blanca

Eieren av det femstjerners hotellet Princesa Yaiza i Playa Blanca, Juan Francisco Rosa er i vanskeligheter igjen.
Som Lanzaroteposten skrev om 11.juni sitter den godeste Rosa i rettssalen i Arrecife og forsvarer seg mot anklager om korrupsjon i forbindelse med byggingen av vinhuset Stratvs.

Hotel Princesa Yaiza. Foto: tripadvisor.com

For hotelleieren står problemene i kø også i Playa Blanca.
Yaiza kommune har de siste åtte årene prøvd å få Rosa til å rive deler av hotellet Princesa Yaiza fordi det er delvis bygget ulovlig på kommunal grunn, et område som er 31 000 m2.
På den «okkuperte» delen har Rosa blant annet bygget den populære lekeparken for barn, Kikoland, og som kommunen nå krever skal tilbakeføres til kommunen.
Torsdag ga kommunestyret i Yaiza  hotellet 13 dager til å radere bort lekeparken.

Kikoland. Foto: tripadvisor.com

Også deler av et annet hotell som Rosa eier i samme område, Son Bou er bygget ulovlig. Yaiza kommune har gitt hotelleieren 30 dager på å rive de ulovlige bygningene.
Andre hotell i Playa Blanca har også fått kniven på strupen fra kommunen. Hotel Playa Dorada har bygget en minigolfbane på kommunal grunn, og kommunen krever nå at dette området skal gjøres om til et grøntareal for publikum. Også Hotel Lanzarote Sur har fått pålegg om riving av deler av sitt hotellanlegg.

Det er uklart hvordan kommunen skal håndheve disse påleggene dersom hotelleierne ikke gjør det som kommunen forlanger.
Da hotelleier Rosa i fjor ble anklaget av Tias kommune for å ulovlig ha bygget deler av det renoverte hotellet Fariones i Puerto del Carmen på kommunal grunn, betalte Rosa seg ut av det med 300 000 euro, litt over tre millioner kroner.

Å reise til Kanariøyene nå…er det greit?
Foto:sas.no

Sist lørdag kom de to første flyene fra Oslo til Gran Canaria, ett fra SAS og ett fra Norwegian.
I følge passasjerene på diverse Facebooksider gikk begge turene greit, men det ble klaget over mangel på servering ombord. Norwegian gikk visst tom for vann, mens SAS serverte vann i små glass.
Flere av passasjerene hadde forhåndsbestilt mat ombord, men hadde tydeligvis ikke fått beskjed om at det ikke var servering ombord.
SAS sier at dette blir det opplyst om på nettsiden deres, men ikke alle leser hva som står der, har Lanzaroteposten erfart…

Flere av passasjerene hadde heller ikke hørt om helseskjemaet som måtte fylles ut før landing. Flyselskapene delte derfor ut papirutgaver av skjemaet, noe som tillates i en overgangsperiode. Norwegian hadde derimot ikke penner til passasjerene, og da skjemaet ble delt ut 30 minutter før landing ble det visst litt kaos. Hos SAS hadde de penner til passasjerene, som fikk skjemaet allerede ved starten av reisen.

Britiske turister skryter uhemmet av reisen sin til Lanzarote. » Det er få passasjerer ombord i flyet, alt er stille og rolig, ingen kø, og servicen er upåklagelig, skriver noen på Facebook.

Da er det verre når noen av disse turistene beveger seg på landjorda!
Både restauranter og butikker på Lanzarote klager over at flere turister kommer inn med både bar overkropp (gjelder nok herrene..?) og uten munnbind. Så blir de visst fornærmet når noen sier at de må kle på seg både her og der. Lett skal det ikke være!

Man trenger bare ETT helseskjema selv om man mellomlander i Spania på vei til Lanzarote

Noen av Lanzarotepostens lesere lurte på om man måtte fylle ut flere helseskjema dersom man skulle mellomlande i Spania på vei til Lanzarote. Det må man IKKE. Husk at FERIEADRESSEN man fyller ut er adressen din på Lanzarote.
Helseskjemaet er ikke nødvendig ved reiser innenlands i Spania/på Kanariøyene.

Alt om det nye helseskjemaet finner du HER.

I dag åpner den kommunale barnehagen i Arrecife igjen

Den kommunale barnehagen i hovedstaden Arrecife åpner igjen i dag tirsdag etter å ha vært stengt siden 14.mars.
Nå kan 30 barn i alderen 0-3 år møtes i barnehagen. Barnehagen har åpent i tre uker i juli, før den igjen stenger når de ansatte skal ha sommerferie (!).

Turistmyndighetene på Lanzarote ønsker gjestene velkommen tilbake 

Turistkontoret på Lanzarote skriver:
Det har vært lenge å vente, men nå er tiden her igjen til å drømme om våre strender, føle sjøbrisen, smake vår kortreiste mat og drikke, og lade batteriene med litt energi fra våre vulkaner:

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast