Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 6.juli 2020

Flytrafikken tar seg opp på Lanzarote

Torsdager brukte å være den travleste dagen på flyplassen, og slik vil det nok bli denne sommeren også.
Sist torsdag kom det fly fra Luxembourg, Amsterdam, Düsseldorf, Hamburg, Frankfurt, Manchester, Bristol, London, Cork og to fly fra Dublin. Det kom også 19 spanske fly fra fastlandet og fra de andre Kanariøyene.
I følge Aena (Spanias Avinor) vil trafikken øke utover hele sommeren.

I går søndag var det over 70 ankomster og avganger på flyplassen. Her er noen av flyene som kom:

Ill.: aena.es
Det er tørt på Lanzarote!
Det er tørt på Lanzarote! Foto: pixabay.com

Lokalavisene skriver nå om problemer for bøndene fordi det er så tørt på øya. I fjor kom det bare halvparten av forventet nedbør, og i år har det knapt falt en dråpe. Nå begynner det å se dårlig ut, spesielt for vinbøndene.
Folk som har levd ei stund på øya snakker om «åtte-årstørken» som herjet på Lanzarote på 80-tallet. Vi får håpe at det ikke blir en reprise nå. Det er dessverre ikke meldt om nedbør de nærmeste dagene:

Nå blir det varmere!
Ill.: aemet.es

De neste dagene vil en hetebølge sige inn over Kanariøyene. Røde tall er dagtemperaturer, og blå er laveste nattemperaturer. På Lanzarote vil vi på tirsdag nå 35 grader, mens Gran Canaria vil nærme seg 40 grader.

Seks personer på Lanzarote arrestert for menneskehandel

Siste uke ble seks personer på Lanzarote arrestert for å ha vært med i et nettverk som organiserte illegale båtturer med flyktninger fra Marokko til Kanariøyene. I en felles aksjon fra politiet ble 28 personer på Kanariøyene og fastlandet arrestert.
I første omgang er de arresterte mistenkt for å ha organisert minst åtte turer, og tjent over 350 000 euro ved å ta penger av flyktningene.
Lokalavisa La Voz de Lanzarote har lagt ut en video hvor mange av politiaksjonene mot nettverket er filmet:

De offentlige toalettene på strendene i Puerto del Carmen pusses opp
Toalettområdene i Puerto del Carmen pusses opp. Foto: Tias kommune

De offentlige toalettene på strendene ved Playa Chica, Matagorda, Plaza de las Naciones og Los Pocillos i Puerto del Carmen blir nå pusset opp. Treverk skal byttes ut på grunn av ødelagte dører og vinduer, nye fliser skal legges, nye speil og servanter skal monteres, og alle dusjene utendørs skal sjekkes. Nye såpebeholdere og håndtørkere skal også monteres.

Surf-og paddleskole for de yngste

Arrangør er surfeskolen School3s.com som ligger ikke langt fra Playa Chica i Gamlebyen i Puerto del Carmen.
Det blir flere klasser med undervisning i både Standup paddle og surfing for barn og ungdom.

Instruktørene forteller at de har vært gjennom et kurs om forhindring av smitte (Formative Action, Contagion Reduction Measures COVID-19), og forsikrer at når tilstrekkelig avstand ikke kan opprettholdes vil instruktørene benytte beskyttelse.
Aktivitetene er utendørs, i vannet , under sola hvor smitte har dårlige forhold, sier arrangørene. Det er rabatter for residente.
Mer informasjon og påmelding får man ved å ringe +34 628410602, eller ved å gå til skolens nettside HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast