Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 8.juli 2020

FNs reiselivsorganisasjon UNWTO og journalister kommer til Kanariøyene i dag
Ill.: pixabay.com

I dag onsdag kommer det et viktig fly fra Madrid til Gran Canaria.
Ombord er lederen for FNs reiselivsorganisasjon UNWTO, Spanias turistminister, representanter for flere reisebyråer i Europa, og 40 journalister fra nasjonale og internasjonale medier som avisene El Pais, El Mundo og New York Times, og tv-stasjonene Deutsche Welle, Euronews og Die Welt.
Ombord er også 30 sykepleiere fra fastlandet som er plukket ut til å nyte en etterlengtet ferie på Kanariøyene som takk for innsatsen tidligere i år.
Felles for alle de 180 passasjerene ombord er å finne ut om Kanariøyene er et trygt reisemål for turister.

Flyet starter i Madrid, og der vil alle passasjerene gå gjennom de samme testene som vanlige passasjerer må i gjennom før de kan sette seg på flyet. Ved ankomst må VIP-gjestene følge de samme prosedyrene som andre passasjerer må, med blant annet temperaturmålinger og framvising av strekkode.

Senere i uka vil journalistene og de andre VIP-gjestene dele seg opp i mindre grupper, og da skal alle de andre Kanariøyene med Lanzarote og La Graciosa besøkes ved hjelp av det lokale flyselskapet Binter.

Barer og restauranter i Playa Blanca slipper å betale for ekstra uteplass i to år
Ordføreren i Yaiza, Óscar Noda og politisjefen er enig: Ingen ekstra avgifter for uteservering. Foto: yaiza.es

Kommunestyret i Yaiza bestemte siste uke at det ikke skal betales noe ekstra dersom barer og restauranter «okkuperer» kommunal grunn for å utvide uteserveringen.
Dette gjøres for å oppmuntre etablissementer til å utvide sine «lokaler» slik at flere gjester besøker stedet. Bestemmelsen om avgiftsfritak gjelder ut neste år.

80 familier fikk matkasse fra Tias kommune
Matvarer til de som trenger det mest. Foto: Tias kommune

I går ble 80 matkasser distribuert til familier i Tias kommune som virkelig hadde behov for hjelp.
Lageret med matvarer, Caritas-senteret i gata bak Hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen er igjen fylt opp med varer donert av den lokale matbanken i Las Palmas og EUs matvarelager. Dessuten har lokale fiskere bidratt med fersk fisk, og grønnsaker ble gitt av den økologiske forsøksgården El Kíkere i Tias.

25 flyktninger i båt reddet fem nautiske mil øst for Lanzarote
Foto: Salvamento Maritimo

Natt til i dag onsdag ble 25 flyktninger fra Marokko plukket opp av redningstjenesten fem nautiske mil øst for Lanzarote.
Gruppen bestod av 18 menn, fire kvinner og tre barn. Alle var i god form, i følge Røde Kors. Flyktningene ble innkvartert i et forsamlingshus i landsbyen Máguez, og skal nå testes for virussmitte.

Det begynner nå å bli fullt i husene hvor det bor flyktninger på Lanzarote, sier myndighetene til lokalavisene.
I Yaiza er 15 enslige mindreårige innkvartert, og ved ungdomsherberget i La Santa øst på øya bor det nå 60 personer.
I en båt på havna i Arrecife bor det 64 voksne som ankom Lanzarote for to uker siden.
Myndighetene håper etterhvert at mottakssentrene på de andre øyene kan avlaste Lanzarote.

Idrettsanleggene utendørs åpnes igjen i Arrecife
Bola Canarias, en populær aktivitet på Lanzarote. Foto: FB

Denne uka åpnes alle utendørsanleggene for sport i hovedstaden Arrecife. Det betyr at alle ballanleggene, både for fotball, håndball og basketball og ikke minst bola-anleggene er åpne for publikum.
Ordføreren i byen, Ástrid Pérez forteller til lokalavisa at flere av anleggene har blitt pusset opp og oppgradert i denne perioden, og oppussingen vil fortsette utover sommeren.
Åpningstidene er fra kl.16 til 22, og ikke flere enn 20 personer kan være samlet samtidig. Kan ikke avstanden på 1,5 meter overholdes må deltakerne bruke munnbind.

Sanddis fra Afrika over Kanariøyene opp til fastlandet 

En sky av sanddis (calima) fortsetter å strømme inn over Kanariøyene de neste to dagene. Sammen med høye temperaturer er det sendt ut advarsler til folk med luftveisproblemer om å holde seg hjemme, og drikke mye vann.
Man kan følge sanddisen på et «levende» kart fra det spanske værinstituttet Aemet HER.

Sånn så det ut på Lanzarote i går tirsdag:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast