Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! 11.juni 2020

59 personer testet på Lanzarote onsdag, ingen smitte funnet

59 personer ble testet ved sykehuset i Arrecife onsdag, og alle prøvene var negative. To kvinner som har vært smittet ligger til observasjon på sykehuset, mens et barn med smitte er under tilsyn av hjemmesykepleien i Tinajo.

Munnbind/masker blir «den nye normalen» også ETTER 21.juni
Foto: pexels.com

Den spanske regjeringen har bestemt at masker vil bli påbudt på offentlige steder også etter at Spania åpner opp for fullt. Det betyr at bruk av maske gjelder der to meters-regelen ikke er mulig å gjennomføre. ..kort sagt ute i det offentlige rom.
Å ikke bruke maske kan gi bøter på 100 euro, og det er det lokale politiet som skal stå for kontrollen.
Unntatt er barn under seks år, folk med lunge-og pusteproblemer, folk som trener ute i naturen, og mens folk spiser og drikker.

Å bruke maske når man benytter offentlig transport har vært påbudt i over to måneder i Spania, noe som flere land, inkludert Norge ikke har støttet.

Det spanske forbrukerrådet hevder at bruk av de billigste engangsmaskene i en vanlig familie kan utgjøre utgifter opp mot 120 euro i måneden. Det finnes mange typer masker, og de dyreste på apotekene koster fort seks euro. Forbrukerrådet ber nå myndighetene om å subsidiere kjøp av masker for innbyggerne.

Engangsmasker utgjør også et miljøproblem når disse skal kastes. Derfor har den kanariske regjeringen lansert en kampanje slik at befolkningen lærer seg at masker skal behandles som spesialavfall, akkurat som elektriske apparater og lignende.  På grunn av dette vil man etterhvert se at masker som kan vaskes vil bli mer vanlig.

Rettssaken om vinhuset Stratvs fortsetter i juli
Foto: Bodega Stratvs/FB

Rettssaken mot eieren av vinhuset Stratvs i vindistriktet La Geria på Lanzarote fortsetter 20.juli. Rettssaken ble utsatt i mars da koronasmitten dukket opp.

Tiltalt i denne saken er Juan Francisco Rosa, som blant annet eier de to fem stjerners-hotellene Fariones i Puerto del Carmen og Princesa Yaiza i Playa Blanca.

Rosa kjøpte i sin tid et gammelt og vernet vinhus i vindistriktet La Geria. Han ba Yaiza kommune om tillatelse til å bygge et 900 m2 lager på gården. Det fikk han ja til, men han bygget i stedet et gedigent senter på 12 000 m2 med blant annet en stor butikk, restaurant og andre bygninger på eiendommen.
For å få dette til måtte han «smøre» flere av politikerne og kommuneansatte i Yaiza, blant andre to tidligere ordførere.
Dessuten er Rosa anklaget for å lede kloakken fra de nye bygningene rett ut i den vernede naturen. Videre ble flere av husene bygget på naboens tomt, selvsagt uten naboens vitende og tillatelse.

I rettssaker på Lanzarote forteller dommeren før rettssaken starter hvilken straff den tiltalte kan få dersom han blir funnet skyldig. Dommeren sier at Juan Francisco Rosa risikerer opp til 20 år i fengsel.
Det er ni personer i tillegg til Rosa som er tiltalt; blant andre arkitekten (som kan få 10 års fengsel), og politikere og kommuneansatte i Yaiza kommune.

Foto: TripAdvisor
Sjømannskirken serverer kaffe og vafler i dag torsdag 
Foto: Liv A Nielsen

Sjømannskirken i Puerto del Carmen er klar med kaffe og vafler i dag torsdag fra kl.10 til 12.  Har du gått tom for lesestoff er biblioteket åpent. Er du på øya er du hjertelig velkommen!

Og kommer du til Sjømannskirken i dag passerer du vanligvis den nærmeste naboen til kirken, kolonialen Hiperdino Express. Den butikken stenger fra søndag 14.juni. Om den åpner når turistene kommer tilbake gjenstår å se.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast