FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 28.februar 2020

Hola!

I går torsdag ble en liten gutt på fire år på Lanzarote undersøkt for koronasmitte etter et besøk i Italia. Det viste seg at gutten ikke er smittet! Dette skriver lokalavisene på øya.

Bare for å være på den sikre side: Som Lanzaroteposten skrev allerede 3.februar har helsemyndighetene på Kanariøyene opprettet et gratis telefonnummer man kan ringe dersom man mener at man kan være smittet av koronaviruset, eller har spørsmål: (0034) 900 112 061. Det går også an å ringe 112; der snakkes det bl.a engelsk.
Ikke dra til legesenteret. Og helsemyndighetene i Norge sier at ansiktsmasker IKKE virker; det blir bare verre hvis man bruker disse.
Se gjerne debatten på NRK TV torsdag kveld, hvor dette understrekes HER.

Den britiske nettavisen Lanzarote Information har satt opp ei nettside på engelsk som oppdateres daglig om situasjonen på Kanariøyene. Nettsiden finner du HER.

Dette har ellers vært ei tøff uke hvor man har lært mye om folks reaksjoner på uventede hendelser…sånn som da calimaen dukket opp med sand fra Sahara i lufta over Lanzarote og de andre øyene.

Sånn så det ut på flyplassen på Lanzarote sist lørdag. Foto: Holidaysright

Det ble mye styr med utallige forslag på sosiale medier hva folk kunne/måtte gjøre for å «overleve»…
Noen lurte på om stormen «Camilla» (!) var over snart, og hva med oss som skal ha ferie i juni…kan vi det?

Kaos var det visst på flyplassen på Gran Canaria også.
«Vi har ikke fått vann eller så mye som en baguette«, sa en strandet passasjer til tv-kanalen mens han stod ved siden av en kafeteria som var åpen. Ja, livet er hardt…

På flyplassen på Lanzarote ble 11 fly omdirigert, og 87 fly ble kansellert siste helg. I følge flyplassansatte gikk alt rolig for seg. Det har ikke alltid vært slik:
«-Aldri mer Lanzarote!» hylte folk i både norske og svenske aviser etter tidenes storm på Lanzarote i november 2014, og ingen fly kunne lande eller ta av.
Det er lett å bli stresset i slike situasjoner. Mange har nok en tendens til å bli litt egoistiske, og glemmer helt at det også er tusenvis av passasjerer fra ANDRE land som heller ikke får fly hjem, og som forlanger et hotellrom og informasjon og ikke minst ei flaske vann… Det er faktisk ikke verdens undergang om folk må vente til det er TRYGT å fly igjen!

Serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» fortsetter dessverre, og i dag er vi kommet til bil nr.114:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet i bydelen Argana Alta i hovedstaden Arrecife søndag kveld. De to i bilen kom fra rundkastet uten skader, skrev lokalavisa.

Karnevalet er nå i full gang i Puerto del Carmen! I kveld  fredag kl.21.30 opptrer en av Spanias mest kjente popstjerner, Don Patricio  i havna i Gamlebyen:

Don Patricio. Foto: Tias kommune

I morgen lørdag fra kl.17 er det karnevalsopptog langs Avenidaen i Puerto del Carmen. Paraden starter fra Barcarola, og ender opp i Gamlebyen. Så er det utedans til den lyse morgen!

Disse kan du se lørdag ettermiddag i Puerto del Carmen! Foto: arrecife.es

Søndag kl.11 er det Barnas karneval med opptog, leker og musikk i havna i Gamlebyen. Se forrige Fredagspils for hele programmet.

Mandag var det nye runder med hesteskokasting på Playa Grande i Puerto del Carmen. Vinneren ble Kåre Willy Jørgensen-Angell som fikk 145 poeng. Gratulerer! Neste mandag kl.12 er de igang igjen; det er bare å møte opp!

Tirsdag møtte nesten 50 hjernejoggere til dyst på Las Vistas i Puerto del Carmen. Laget som vant i ukas quiz var «Lago Verde». Gratulerer! Det er nye runder med spørsmål på Las Vistas fra kl.20 på tirsdag.

Det er dans på Las Vistas onsdag fra kl.20 til 22…Leif T spiller utmerket dansemusikk, og DU kan danse!

Sjømannskirken melder om følgende aktiviteter de nærmeste dagene:

I dag fredag 11-16: Åpen kirke med kaffe og vafler. Kl.11 er det rusletur i nabolaget.
Lørdag 12-15: Åpen kirke med kaffe og vafler. Kl.13 serveres grøt, fem euro pp.
Søndag kl.18: Gudstjeneste med kirkekaffe.
Mandag stengt, men kl. 19.00 øver koret «Alegria», med kaffe fra 18.30.
Tirsdag kl. 11 – 16: Åpen kirke, kaffe og vafler. Kl. 12 trim, og kl. 13: Varm lunsj, sju euro pp for fiskegrateng.
Onsdag kl. 11 – 16: Åpen kirke, kaffe, vafler. Kl. 10.30:Håndarbeidsgruppe. KL.17.30: Gudstjeneste, Casas Heddy
Torsdag kl. 11 – 16: Åpen kirke, kaffe og vafler. Ingen temakveld: Rigging til vårmarkedet

Sjømannskirken inviterer til VÅRMARKED på Sjømannskirken i Puerto del Carmen fredag 6. mars kl. 11-16 og lørdag 7. mars kl. 11-14.30.

Av programmet nevner vi  salg av håndarbeider, det er et fantastisk loppemarked, og det blir loddsalg og åresalg.
Det blir også salg av lapskaus fredag og grøt lørdag, så ingen går sultne fra kjerka! Det blir selvsagt også servering av vafler og kaffe.

Fra et tidligere vårmarked på kjerka. Foto: Lanzaroteposten

Den klassiske «Luksusfellen» med klessalg og mannekeng-oppvisning er også på plass! Hovedtrekningen på loddbøkene er  lørdag kl. 14.

Fra et tidligere loppemarked…mye spennende å finne! Foto: Lanzaroteposten

Sjømannskirken ligger i i Calle Rociega 2 i senteret C. C. Puerto Cinco. Tar du taxi dit ber du om å bli kjørt til Hotel Cinco Plazas, som ligger rett over gata for Sjømannskirken. Kirken er godt skiltet. Velkommen!

Nye filmer er klare for utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen i mars:

Det lønner seg å bestille plass på forhånd; det blir ofte fullt hus!

Det er en ny vandretur for alle neste torsdag. Les mer om turen til Famara HER.

Vi var nesten 40 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Det er et nytt treff fra kl.19 i kveld, og er du på øya er du hjertelig velkommen! Det er ingen velkomstkomite der; det er bare å sette seg ved ett av bordene og si hei til de som sitter nærmest…resten går som regel av seg selv!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast