Ut på tur!

Bli med på den siste vandreturen denne sesongen med Marit og Terje!

Tekst/foto: Terje Jansson

Torsdag 5.mars arrangerer Nordisk Forening sesongens siste tur under kyndig ledelse av Marit og Terje.
Famara var også utgangspunktet for den første turen vi arrangerte for seks år siden. Dermed har vi arrangert 30 turer rundt om på øya!

Det er en lett og grei løype, og er ikke for anstrengende. Vi starter på Famara-stranden og går inn i bungalow-området på høyre side. Forøvrig et område som har sin helt spesielle historie som Marit vil fortelle om.

I bakgrunnen ser vi bungalow-området som vi besøker. Området ble i stor grad bygget av nordmenn på 1970-tallet

Mens vi går kan vi ganske sikkert se surfere som leker seg i bølgende. Vi går tvers gjennom bungalow-området og inn på en grusvei som ligger under den mektige fjellkjeden over Famara, El Risco de Famara.

Vi fortsetter innover til et lite hvitt hus, der det for seks år siden bodde en enslig mann. Kanskje er han der fortsatt? Her tar vi lunsj-pausen.

Etter lunsjen fortsetter vi skrått nedover mot havet, og vender nesa hjemover. Etterhvert kommer vi inn på en ny grusvei som fører tilbake til Famara-stranden.

Løypa er ca fem km, og er som sagt enkel å gå. Her ser du ruta vi skal følge:

Vi vandrer langs den svarte streken

Vi håper riktig mange vil være med på også denne siste turen. Langtidsvarselet melder om fint og varmt vær, og det kan være en fordel da det ofte blåser litt på vestkysten.

Hvordan kommer man seg til Famara ?

Fra Puerto del Carmen er det enklest å kjøre opp mot og gjennom landsbyen San Bartolomé.

Kjør fram til den store rundkjøringen med det store bondemonumentet. Ta til høyre her på LZ 30, og kjør mot Teguise. I en rundkjøring står det skilt til Famara, så sving til venstre inn på LZ 402.  Så kjører man helt fram til stranden på Famara, der vi møtes kl.11.00.

Vi møtes ved den svarte krusedullen!

Det tar ca 35-40 min å kjøre fra Puerto del Carmen. Fra Playa Blanca tar man av ved Uga og kjører LZ 30, og et stykke før Teguise kjører man til venstre på LZ 402.

Igjen gjelder det å prate sammen når det gjelder skyss. Fine steder å gjøre det på er fredagspilsen på Las Vistas, og quiz-kvelden på samme sted tirsdag. Det kan også være lurt å bruke Facebook.

Velkommen skal alle være!
Hilsen Marit og Terje
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast