Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 6, 2020

Tyver stjeler poteter
Potet-tyvene har tatt for seg! Foto: Teguise kommune

Det nærmer seg innhøsting av poteter på Lanzarote, og igjen er potet-tyvene i gang! Det er spesielt bøndene i Teguise kommune som hittil har blitt rammet verst. Siste uke forsvant det over 20 kasser med poteter fra en åker i landsbyen Los Valles:

Los Valles. Foto: TripAdvisor

Nå har bøndene mobilisert, og både Guardia Civil, lokalpolitiet og Sivilforsvaret er involvert som vakter, spesielt på natta. Politiet mener at det er lokale personer som står bak tyveriene, enten for videresalg eller eget bruk.

Første tilfelle av coronasmitte påvist på øya La Gomera
Foto: Cabildo Insular de La Gomera

En gruppe på fem tyske turister er nå isolert på sykehuset på La Gomera, en av de åtte Kanariøyene. To av disse turistene hadde vært i kontakt med en person som senere ble syk i Tyskland, og en av turistene har nå blitt syk på La Gomera. Dette er det første tilfelle av sykdommen i Spania. Søndag ettermiddag opplyser sykehuset på La Gomera at pasienten har det bra.
Arbeidet med å få tak i og sjekke passasjerene som reiste sammen med tyskerne på fly fra Tyskland til Tenerife, og med ferje til La Gomera er også godt i gang, uten at smittetilfeller er oppdaget.
Fra og med i går søndag har regjeringen på Kanariøyene opprettet et gratis telefonnummer folk kan ringe dersom de har spørsmål om sykdommen. Nummeret er 900 112 061, og de som svarer er medisinsk utdannet.

Mann tatt for å ha leid ut leilighet som ikke eksisterte
Foto: unsplash

En mann i Arrecife ble siste uke arrestert etter å ha lurt penger fra et par fra fastlandet som var på utkikk etter å leie en leilighet på Lanzarote. Paret betalte 980 euro på forhånd for leie etter å ha kontaktet utleier via en boligannonse. Da de kom til Lanzarote viste det seg at huset ikke eksisterte. Utleier var også forsvunnet, etter blant annet å ha blokkert de som skulle leie fra sitt telefonnummer. Politiet sier til lokalavisene at den arresterte er en de kjenner fra før.

Ferja fra Fuerteventura krasjet med kaia i Playa Blanca
Foto: Lanzaroteposten

Siste Fred.Olsen-ferje fra Fuerteventura søndag kveld til Playa Blanca på Lanzarote fikk problemer da den skulle legge til kai i Playa Blanca. Tre personer ble lettere skadet etter fall, og to biler kolliderte på dekket etter at ferja krasjet med kaia. To av de skadde ble sendt til den lokale helsestasjonen for behandling.

Samarbeidsavtale mellom turistsentrene på Lanzarote og reiseoperatøren TUI underskrevet
«Mein Schiff I». Foto: TUI Cruises

Siste uke ble det underskrevet en samarbeidsavtale mellom turistsentrene på Lanzarote, CACT og reiseoperatøren TUI (tidligere Startour).
Avtalen går blant annet ut på at cruisepassasjerene på TUIs egne skip, de sju «Mein Schiff» -skipene skal innta lunsj og middager ved restaurantene i vulkanparken Timanfaya, ved Bondemonumentet Monumento de Campesino, grottene i Jameos del Agua og restauranten i Castillo de San José, festningen som er museet for samtidskunst i Arrecife. Maten som skal serveres er såkalt kortreist mat, med blant annet lokal fisk, kjøtt, søtpoteter, tomater, ost og vin fra Lanzarote. Avtalen settes i gang umiddelbart.

Det meldes om sterk vind mandag
Sterk vind mandag. Foto: Lanzaroteposten

Det spanske værtjenesten AEMet melder om sterk vind på Kanariøyene mandag 3.februar. Det er spesielt øyene Fuerteventura og Lanzarote som blir berørt, og det er vestkysten og de nordlige områdene på øyene som vil få vind med styrke opp mot 50 km/t. Det kan komme vindkast opp mot 70 km/t, melder værtjenesten.

 

Kommentarfeltet er stengt

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast