FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 21.februar 2020

Hola!

Det gode været fortsetter, noen skyer fra morgenen av, så kommer sola og den blå himmelen. Vi klager ikke!
Denne helga meldes det om sterk vind, spesielt på øya nord for Lanzarote, La Graciosa og på vestkysten av Lanzarote. Det blir også en kraftig calima, finkornet sand fra naboen vår Sahara som gjør sikten dårlig. Samtidig blir det varmt!

Kjært barn har mange navn: På norsk heter det karneval, på engelsk carnival, og på spansk carnaval

Karnevalet i hovedstaden Arrecife på Lanzarote nærmer seg sitt høydepunkt:

Mandag 24.februar kl.18 starter Lanzarotes største og lengste opptog fra stadion på Rambla Medular. Opptoget ender opp ved regjeringsbygget, hvor det på festplassen der blir dans til levende musikk fram til den lyse morgen.
Her kan du se og ikke minst høre litt av hva som skjedde under karnevalsopptoget i 2019:

 

Onsdag 26.februar kl.18 er det «Begravelse av sardinen», «Entierro de la Sardina».
Dette er slutten på karnevalet i hovedstaden, og de «sørgende» bærer en kjempestor sardin (!) laget i tre og papir langs strandpromenaden i byen. Når de kommer til parken ved stranda El Reducto blir sardinen påtent.
Sardinen er et symbol på karnevalet og året som har vært, og nå brennes «det gamle» og renser sjelen og roer ned de som er tilstede. Foran oss ligger et nytt og forhåpentligvis godt år fram til neste karneval! Fin tradisjon!
Hele denne uken har de fleste skolene «vinterferie», og offentlige kontorer og banker har også kortere åpningstider. Buss nr.03 går inn til Arrecife fra Puerto del Carmen under hele karnevalet, og stopper ved regjeringsbygget. Buss nr.60 går fra Playa Blanca til Arrecife. Tidtabeller mm finner du HER.

Og torsdag 27.februar er det Puerto del Carmens tur til å feire karnevalet:

Det er utedans hver kveld i havna i Gamlebyen. Lørdag starter karnevalsparaden kl.17, og går langs Avenidaen. Det lønner seg å bestille bord dersom du vil ha plass på din favorittrestaurant den ettermiddagen og kvelden!
Søndag kl.11 er det barnas tur med sitt eget opptog ned til havna, og musikk og leker fra kl.12.

Og det er absolutt på sin plass å pynte seg for festen; det gjelder både store og små:

Foto: Lanzaroteposten

For sjuende året året på rad skal det samles inn joggesko, fotballsko og sko til forskjellige andre idretter på Lanzarote!

Foto: Pixabay

Det er barn og ungdom i det sentral-afrikanske landet Ekvatorial-Guinea som får gleden av å bli tildelt jogge-sko fra lille Lanzarote. Denne innsamlingen har foregått i sju år.
I fjor mottok 2 200 vanskeligstilte barn og ungdommer sko som passet den idretten de var opptatt av. Mange av disse barna og ungdommene stod i fare for å bli ekskludert fra sine fritidsinteresser på grunn av mangel på utstyr, blant annet sko.
Denne innsamlingsaksjonen har vist seg å fungere veldig bra, og nå kan DU også bidra med DINE gamle (eller NYE) sko! Fram til 15.mars kan folk donere sko på 51 forskjellige steder på Lanzarote; på sykehuset Hospiten, og på skoler og idrettssentre over hele Lanzarote.

Lanzarote skårer stort blant brukerne av reiseportalen TripAdvisor når turiststeder skal bedømmes:

Kanariøyene fikk Spanias høyeste poengsum i fjor, og av de forskjellige øyene var det LANZAROTE som fikk flest poeng! Lanzarote fikk også høyeste poengsum for sine restauranter, og inntok andreplassen for kvaliteten på hotellene, bare 0,03 poeng bak Gran Canaria! Vi gratulerer!
Det var Canariajournalen som fortalte om dette først.

Det er vinterferie i store deler av Europa, og mange legger ferien sin til Lanzarote. Det betyr at det blir kø inn til de mest populære attraksjonene, som for eksempel nasjonalparken Timanfaya:

Det er kø inn til nasjonalparken. Foto: CACT

Har man barn i bilen, kan det bli lenge å vente. Derfor anbefaler turistmyndighetene å legge turen inn i parken FØR kl.11, eller ETTER kl.15. Midt på dagen kommer nemlig alle turistbussene til nasjonalparken, og de har forkjørsrett. Velger man å komme til parken etter kl.15, er det også 20 prosent rabatt på billettene! Les mer om dette HER.
Det enkleste er nok å kjøpe en guidet busstur inn i parken; da går man forbi bilkøen, og slipper stress og kav!

Mandag møttes 29 hesteskokastere til dyst på Playa Grande i Puerto del Carmen. Vinneren ble Bård Lerheim med 155 poeng. Det er nye kasterunder mandag kl.12, og alle er hjertelig velkommen!

Nordisk Forening på Lanzarote minner om årsmøte mandag 24.februar kl.18 i Sjømannskirkens lokaler i Puerto del Carmen:

Sakliste:
1. Konstituering. Valg av dirigent, referent og 2 personer til å underskrive protokollen.
2. Styrets årsberetning v/ leder
3. Regnskap. Regnskap v/ kasserer og revisjonsrapport v/ revisor.
4. Budsjett 2020
5. Innkomne forslag
6. Valg

Tirsdag er quiz-kveld på Las Vistas i Puerto del Carmen! Siste uke var det «Helge & damene» som vant, og vi gratulerer! 54 gjester møtte opp, og ny runde med spørsmål stilles tirsdag kl.20. Velkommen til hjernejogg!

Sjømannskirken på Lanzarote har sendt oss denne aktivitetsplanen for de neste dagene:

Foto: Liv Nielsen

I dag fredag kl. 11 – 16: Åpen kirke, kaffe og vafler. Kl. 11 er det rusletur i nærområdet.
Lørdag kl. 12 – 15: Åpen kirke, kaffe og vafler. Kl. 13 grøtservering, fem euro pp.
Søndag kl 18.00: Gudstjeneste med kirkekaffe.
Mandag stengt, men denne ettermiddagen er det årsmøte i Nordisk forening kl.18. Kl.19 øver koret Alegria».
Tirsdag kl. 11 – 16 Åpen kirke, kaffe og vafler. Kl. 12 trim for alle, og kl. 13 serveres varm lunsj til sju euro pp.
På menyen står fylt svinekam m/ tilbehør.
Onsdag kl. 11 – 16:  Åpen kirke, kaffe og vafler. Kl. 10.30 møtes håndarbeidsgruppen.
Torsdag kl. 11 – 16 Åpen kirke, kaffe og vafler. Kl. 18 Temakveld: Forfatter og historiker Bjørn Bjørnsen forteller om «Kvekerne, det stille opprøret». Kirkekaffe.

Vi var 42 gjester på siste fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Det inviteres til en ny runde i kveld fra kl.19, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast