ArrecifeNyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Uke 10, 2020

Ny snegle-art oppdaget i havet utenfor Lanzarote
Foto: Researchgate

En ny art av havsnegler ble oppdaget på 60 meters dyp i havet utenfor Lanzarote. Sneglen har fått navnet Rissoella Salaae, oppkalt etter den spanske biokjemikeren Margarita Salas som døde i 2019. Sneglen ble oppdaget i november i fjor av dykkerfirmaet Aquawork som har hovedkontor i Puerto del Carmen.  Dykkerfirmaet arbeider på vegne av den kanariske regjeringen med å kartlegge klimaendringer og miljø på havbunnen.

Har du savnet vindleken Fobos i Tahiche? Nå settes den opp igjen!
Fobos settes opp igjen. Foto: H.Zell, commons.wikimedia.org

Vindleken Fobos er et landemerke i rundkjøringen i landsbyen Tahiche, på veien opp til Teguise. Fobos ble laget av kunstneren Cesar Manrique tidlig på 90-tallet. Vær og vind hadde etterhvert herjet så mye med monumentet at det ble tatt ned for restaurering for fire år siden. Nå er restaureringen ferdig, og vindleken vil bli satt opp igjen de neste ukene.

Turistene på Lanzarote sier at Lanzarote er best!

I en undersøkelse som øy-regjeringens datasenter  har utført for turistmyndighetene på Lanzarote viser det seg at øya skårer 8,85 poeng ut av 10 mulige poeng når turistene ble spurt om hvor tilfreds de var med oppholdet. Undersøkelsen kalles Encuesta turística Lanzarote 2019, og ble utført av Centro de Datos i avgangshallen på flyplassen.
Lanzarote var den ENESTE øya på Kanariøyene som opplevde en vekst i tallet på turister i fjor, med en økning på 1,1 prosent i forhold til året før. 2, 9 millioner turister besøkte Lanzarote i fjor.
Gjennomsnittsturisten på Lanzarote var en person på 44 år, hadde en inntekt mellom 25 000 og 50 000 euro, og hadde høyere utdanning. Over halvparten av turistene som besøkte øya bestilte turen minst tre måneder i forveien, og brukte internett når informasjon skulle hentes og bestilling gjøres. 39 prosent av gjestene bodde på et fire-stjerners hotell, 10 prosent valgte et fem-stjerners hotell, og 33 prosent bodde på et all inclusive-hotell. I gjennomsnitt bodde turistene 8,8 netter på øya. De tyske gjestene bodde lengst med 10,6 netter, mens spanjolene var kortest med 7,5 netter. Nesten 70 prosent av turistene hadde vært på Lanzarote en eller flere ganger før.

Regjeringen på Kanariøyene bevilger 35 millioner kroner til flyselskaper for å dekke landingsavgifter
Hvem får dekket landingsavgiftene? Foto: R. Koster, commons.wikipedia.org

Flyutviklingsfondet på Kanariøyene ble allerede i 2014 godkjent som et incentive-program for å få flere flyselskaper til å fly til øyene. Ni selskaper har så langt fått økonomisk støtte til å dekke landingsavgifter på øyene. Blant disse er Vueling, Smart Wings, Ryanair, Primera Air, Wizz Air, Norwegian, Binter Canarias, EasyJet og Volotea.
20 nye flyruter til Kanariøyene skal nå få kutt i avgiftene de neste ett til tre årene fra disse landene: Tyskland, Storbritannia, Norge, Irland, Frankrike, Italia, Østerrike, Polen og Ungarn. Om få dager vil myndighetene legge ut et tilbud til flyselskaper fra disse landene slik at de kan søke om å få dekket opp mot 50 prosent av landingsavgiftene.

Lanzaroteposten spør: Er det dette som gjør at Norwegian nøler med å sette opp direktefly fra Oslo til Lanzarote til høsten? Venter Norwegian på klarsignal om lavere avgifter?

Kineserne på Lanzarote uttrykker støtte til korona-ofre i Wuhan

Omkring 50 kinesere møtte siste uke opp utenfor regjeringsbygget Cabildo i Arrecife for å uttrykke sin støtte til ofrene for korona-epedemien i hjemlandet Kina.
20 kinesere som for over ei uke siden kom tilbake til Lanzarote etter et besøk i Kina hadde ingen symptomer på virussmitte, men gikk frivillig inn i 14 dagers karantene hjemme hos seg selv. Familie og venner stilte opp med mat levert på trappa, og barna fikk lekser fra skolen via internett. Etter over ei uke i karantene er alle friske, og de regner med å «slippe ut» av karantenen senere i denne uka. Representanter for kineserne har uttrykt stor glede over en massiv støtte fra lokalbefolkningen på øya.

Karnevalsfeiring med bismak

Mens innbyggerne i hovedstaden Arrecife feiret karneval tirsdag kveld ble fem biler påtent i bydelene Argana Alta, Maneje og Titerroy. Omtrent samtidig ble tre søppel-containere satt i fyr. Brannvesenet klarte etterhvert å slokke brannene. Ingen er så langt pågrepet for ugjerningene.
Lokalavisa La Voz de Lanzarote laget denne videoen av bilene som brant:

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast