Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 44, 2019

Disney har begynt filming på Fuerteventura, fortsetter på Lanzarote i neste uke

Filmingen av Disneys «The Eternals» med stjernene Angelina Jolie og Salma Hayek er nå i full gang på naboøya Fuerteventura. Etter 12 dager på Fuerteventura flytter alle aktører til El Golfo sør på Lanzarote hvor filmingen fortsetter. Flere hundre personer er involvert i denne filmingen. Les hva Lanzaroteposten tidligere skrev om filmen HER.

Planene for nytt hotell på stranda i Costa Teguise er ikke godkjent

Kystdepartementet i Spania har nektet å godkjenne planene for et nytt femstjerners hotell på stranda mellom Sands Beach Hotel og Los Ancones i Costa Teguise. Eierne av det planlagte hotellet, Gloria Hotels vil anke avslaget.
Likevel sier hotelledelsen at byggingen av det nye hotellet uansett skal starte som planlagt neste år (!). Du kan lese mer om dette hotellet i en tidligere nyhetsartikkel i Lanzaroteposten HER.

Mobil EU-kontroll blir plassert på naboøya La Graciosa
Mobil EU-kontroll blir plassert på La Graciosa. Foto: Diario de Lanzarote

Øya La Graciosa ligger nord for Lanzarote, og blir administrert av Teguise kommune på Lanzarote. På øya finnes det ca 300 biler, men hittil har det vært vanskelig for bileierne å frakte bilene sine til Lanzarote for en EU-kontroll. Det går nemlig ingen bilferjer mellom øyene, og da blir det for komplisert og ikke minst for dyrt å få bilen til Lanzarote. Nå har industridepartementet på Kanariøyene bevilget 220 000 euro slik at en mobil EU-kontroll blir plassert på øya. Når kontrollen er på plass vil det bli annonsert fem perioder hvor bileiere kan få bilen sin sjekket.

Lanzarote godt representert ved reiselivsmesse i London

En stor delegasjon fra Lanzarote reiser til reiselivsmessen World Travel Market i London neste uke. Lanzarotes turistmyndigheter har allerede avtalt å møte ni av Storbritannias største turoperatører for å finne nye samarbeidspartnere etter kollapsen av Thomas Cook. Reiselivsmessen i London regnes som verdens største OG viktigste turistmesse, og arrangeres i dagene 4.-6.november.

Flere luksusyachter til Lanzarote
Lanzarote vil ha flere besøk av disse. Foto: Pixabay

Tre mindre havner på Lanzarote, Puerto Calero, Marina Rubicon i Playa Blanca og Marina Arrecife i hovedstaden har nå inngått et samarbeide for å få flere såkalte luksusyachter til øya. Tilsammen har disse tre marinaene båtplass til 34 yachter som er opp til 50 meter lange. Hittil i år har Lanzarote fått besøk av 13 større yachter, og nå ønsker man å øke dette tallet til minst 44 neste år.

Restaurantskolen i Puerto del Carmen satser videre
El Fondeadero. Foto: Tias kommune

Turistdepartementet på Kanariøyene har nå investert 250 000 euro i den nye driften av restaurantskolen i havna i Puerto del Carmen. Skolen vil utvide det gastronomiske tilbudet på Lanzarote, sier departementet. Samtidig vil skolen ha som ett av sine viktigste formål å lære opp elevene til å bruke lokal mat. Skolen ligger i de kommunale lokalene El Fondeadero i Gamlebyen.

Avisa VG selges på Lanzarote

Fra og med 1.november selges dagens VG i mange butikker på Lanzarote. Avisa trykkes i Spania, og er klar for salg i butikkene på Lanzarote ca kl.09.00. Avisa selges i Puerto del Carmen, Playa Blanca, Costa Teguise, på flyplassen, Arrecife, Tahiche og La Santa.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast