Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 34, 2019

Lanzarote sender brannbil og mannskap til Gran Canaria igjen. Brann også på Lanzarote
Lanzarote sendte bil og mannskap til Gran Canaria igjen. Foto: Cabildo

Søndag ettermiddag ble en brannbil som tar 8 000 liter vann og et mannskap på tre sendt med ferja fra Lanzarote til Gran Canaria. Som  mange vet har skog-og lyngbrannene blusset opp igjen der, og naboøya trenger hjelp. Brannbilen og mannskapet fra Lanzarote skal stasjoneres ved Telde brannstasjon, like ved brannstedet. Du kan følge brannen på naboøya ved å gå inn på nettsiden til den norske avisen Canariajournalen.

Det var også et branntilløp på Lanzarote søndag kveld. Det begynte å brenne i buskene og trærne i området som kalles Bosquecillo, ett av de få grønne områdene på øya like ved landsbyen Haria nord på øya. Høye temperaturer og vind gjorde slukkingen vanskelig, men ved daggry i dag mandag kunne myndighetene melde at brannen var under kontroll, og slukket. Tilsammen 20 000 m2 ble svidd av, og brannmannskapene brukte 45 000 liter vann i slukkingen. Hvorfor det begynte å brenne er ennå ikke klart:

 

Hest i bil ulovlig transportert til Lanzarote
Foto: Guardia Civil, Lanzarote

Guardia Civil ble varslet av mannskapet på ferja fra fastlandet til Lanzarote da de oppdaget en hest inne i en bil. Det viste seg at bilen hadde kjørt fra Nederland til Huelva på det spanske fastlandet, og deretter kjørt ombord i ferja som brukte to døgn på turen sørover. Målet for turen var Tenerife.
Eieren ble dømt til store bøter for brudd på dyrevernloven, og for ikke å ha de riktige papirene på vaksinasjoner med mer for flytting av dyr fra et land til et annet. Etter at hesten kom til Lanzarote fikk hesteieren lov til å reise videre til Tenerife med hesten, men nå under skikkelige og godkjente forhold for transport av dyret…og han måtte kjøpe billett for hesten!

Innhøstingen av druer er nesten ferdig, større mengder plukket enn først antatt
Store mengder druer er høstet. Foto: Wine Tours Lanzarote

Selskapet Wine Tours Lanzarote har snakket med mange druebønder, og fått meldinger om at de er nærmest ferdig med å plukke druer. Avlingene er større enn først antatt, og kvaliteten er utmerket, selv om mangelen på regn gjorde bøndene skeptiske på årets avlinger.
Wine Tours Lanzarote tilbyr turer til vindistriktene på Lanzarote. Les mer og bestill tur HER.

Nye navneskilt på flyplassen
Foto/ill: El Chaplon

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere er det offisielle navnet på flyplassen på øya nå Aeropuerto César Manrique-Lanzarote, oppkalt etter Lanzarotes store kunstner, César Manrique. Manrique fyller 100 år i år. Derfor monteres det i disse dagene nye navneskilt på begge flyplassterminalene. Kostnad er beregnet til 85 000 euro.

Siste gang det arrangeres musikkfestival i Jameos del Agua
Fullt hus i grotten! Foto: Diario de Lanzarote

Det vulkanske grotte-og huleområdet Jameos del Agua nord på Lanzarote er ett av kunstneren Cesar Manriques store arbeider. Hvert år har det vært arrangert elektronisk musikkfestival i området, Jameos Music Festival, og det skjer også i år med to konserter igjen, 23.august og 20.september. Men så er det slutt! Det sier den nyvalgte president på Lanzarote, Dolores Corujo.
Hun sier at når tusenvis av mennesker samles inne i grottene er ikke dette i kunstneren Cesar Manriques ånd, og dette skader også økosystemet i området. Siden så mange allerede har kjøpt billetter til de to siste konsertene vil disse konsertene arrangeres, men så blir det ikke mer. Heretter må arrangøren CACT, de statlige sentrene for kunst, kultur og turisme på øya finne andre passende lokaler for nye konserter.

Fem-stjerners hotell bygges i Costa Teguise

Det er nå klart for et nytt fem-stjerners hotell i turiststedet Costa Teguise, nord for Arrecife. Hotellet får 356 rom med 709 senger, og skal bygges i området mellom Sands Beach Resort og Los Arcones. Kostnadene er på 100 millioner euro. Hotellets tomt er på 69 000 m2, og eierne (Gloria Hotel Group) planlegger å bygge ei ny strand med blant annet bølgebrytere. Hotellet skal satse på såkalt helseturisme, og hotellet blir utstyrt med svømmebassenger, tennisbaner, flere treningsstudio, baner for pistol-og bueskyting, spa med saltvannsterapi, og en medisinsk avdeling med blant annet lege, sykepleier og fysioterapeuter.
Motstanden mot dette hotellet og spesielt at det skal bygges en kunstig strand er stor blant øyas miljøvernere. Det er satt i gang en kampanje for å få hotellet til å forandre sine planer når det gjelder den kunstige stranden. Bare etter noen få dager har 1500 underskrifter blitt samlet inn HER.

Lokalt øl-bryggeri på Lanzarote vant pris
Øl fra Cerveza Nao. Foto: Cerveza Nao/Facebook

Cerveza Nao heter et mini-bryggeri i hovedstaden Arrecife, og man kan smake på de edle dråpene i bryggeriets pub i C/ Foque. Der arrangeres det også omvisning med smaksprøver i bryggeriet. Siste uke vant bryggeriet bronsemedalje for sitt øl kalt La Gloria under Iberian Beer Awards på fastlandet, en øl-konkurranse som henger høyt i Europa. Nao er det første bryggeriet på Lanzarote som mottar en pris for sitt øl. Vi gratulerer!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast