miljøvernNyheter:

Krevende å lage Disney-film på Lanzarote


Denne gjengen er på vei til Lanzarote. Foto: Disney

Som Lanzaroteposten skrev om i juli skal flere kjente filmstjerner spille inn en ny Disney-film på Lanzarote i november. Filmen heter «The Eternals», og blant skuespillerne finner vi Angelina Jolie, Richard Madden og Salma Hayek. Ekspertene sier at denne filmen blir den dyreste i Europa i år. Premieren er satt til november 2020.

Filmingen er allerede i full gang i London, og i november er Lanzarote innspillingsstedet. Blant annet skal det filmes en flyulykke på øya.

Filmselskapet har varslet at de kommer med over 300 personer, og inkluderer biler, helikopter og droner. Dessuten vil det bli behov for campingvogner, toaletter og aggregater i området.

Her skal det filmes i november. Foto: LBRA

Filmingen skal foregå i området ved den grønne lagunen El Golfo sørvest på Lanzarote og ved Cuervo-vulkanen i nasjonalparken. Dette er såkalte vernede områder, og Miljøverndepartementet både på Lanzarote og Kanariøyene har satt opp strenge krav til filmselskapet slik at naturen og dyrelivet ikke ødelegges.

Dessuten skal det etter at filmingen er over ryddes opp slik at en ikke kan se spor etter filminnspillingen. Disney-konsernet har så langt samarbeidet med myndighetene, og i følge lokalavisene er alle parter fornøyd før innspillingen starter. Det skal også filmes på Fuerteventura og Tenerife.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast