FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 5.juli 2019

Hola!

Hjelp! Det er salg på Lanzarote! Mandag denne uka åpnet butikkene dørene med plakater om REBAJAS, som betyr SALG, og med avslag på både 60 og 70 prosent. Avisene skrev om ville tilstander i butikkene første dagen:

Denne uka la jeg ut en melding om at det var over 5000 mennesker på Lanzarote som lever i ekstrem fattigdom. Det var det ikke alle lesere som likte. De mente at jeg ikke måtte skrive om «slike triste saker», for da ville jo ingen turister komme til øya…
Lanzaroteposten er IKKE enig i dette, og kommer til å fortsette med å skrive om livet på øya, i sol eller i regn!

Da har jeg sett det også:

Foto: Nasjonalpolitiet

Jeg hadde lunsj på en restaurant langs Avenidaen i Puerto del Carmen denne uka da en såkalt «selger» med falske klokker og smykker entret restauranten. Som vanlig dro han en stol inntil et bord, og satte seg ned ved et par som lo og syntes dette var stor stas. Smilet sluknet ganske fort da to menn fra lokalpolitiet i lyseblått kom inn i restauranten. De gikk rett bort til bordet hvor selgeren satt. Etter et par minutter ble salgsvarene hans beslaglagt, og ikke bare det:
VARENE SOM DET UNGE PARET HADDE KJØPT BLE OGSÅ BESLAGLAGT!
Deretter fikk paret en muntlig advarsel fra politiet (som snakket bra engelsk); ble de tatt igjen mens de kjøpte falske varer ble det en bot på 200 euro. Deretter ble selgeren ført bort av politiet.
Jenta ved bordet begynte å gråte, og betjeningen i restauranten kom ilende til og trøstet så godt det lot seg gjøre.

Dette har Lanzaroteposten skrevet om tidligere: Nye lover i Spania gjør at også de som kjøper falske varer risikerer å bli bøtelagt! Så folkens, det beste er å ikke kjøpe falske varer fra gateselgerne!

Da ser det ut til at kjøpesenteret hvor restaurantene Vikinghuset, Big Easy og WOK i Puerto del Carmen holder hus har åpnet igjen etter å ha vært stengt i flere uker. Grunnen var at det ble funnet sprekker og andre svakheter i grunnmuren, og kommunen stengte hele senteret slik at utbedringer kunne gjøres.

Foto: Chris Ernst / Montefuego.TV

Et annet senter langs Avenidaen i Puerto del Carmen ble stengt denne uka av samme grunn; CC Costa Luz ved San Antonio Hotel. Både butikken Hiperdino og restauranten Costa Luz er stengt på grunn av feil i konstruksjonen, skriver lokalavisa.

Sist søndag var det den spanske utgaven av VG-lista Topp 20 i hovedstaden Arrecife. Los 40 Principales kalles showet, og over 10 000 mennesker var til stede. Avisene skrev at dette var et flott arrangement for små og store, hvor også familier koste seg med god musikk i ettermiddagssolen:

Masse folk og god stemning i Arrecife søndag. Foto: Montefuego TV Lanzarote

På shoppingsenteret Biosfera i Puerto del Carmen vil det hver onsdag og lørdag denne sommeren være en kunstutstilling. Samtidig inviteres voksne, barn og familier til å lage sin egen kunst, enten på formiddagen eller på ettermiddagen:

Det er valg i Norge i september:

Fra Merethe Thortveit, regnskapsmedarbeideren på Sjømannskirken på Lanzarote har vi fått en melding om at konsulatet i Las Palmas har oversendt valgmateriell til kirken i forbindelse med kommune-og fylkestingsvalget i Norge i september.
Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere kan norske borgere som tilbringer tid på Lanzarote under valget stemme via posten. Stemmesedler med mer kan hentes i Sjømannskirken hver fredag mellom kl.09.30 og 12.00. Merethe er bortreist fra 16.august til 31.august, så materiellet må hentes FØR den tid. Norske borgere må selv finne ut om de kvalifiserer til å poststemme fra Lanzarote. Les hva konsulatet sier om å stemme via posten HER.

I dag fredag starter det spanske mesterskapet i synkronsvømming på Lanzarote.

Det er bassengene på Sands Beach Resort i Costa Teguise som skal brukes, og det er selvsagt åpent for publikum.

Turistmyndighetene på Lanzarote blir stadig flinkere til å fortelle de som kommer til øya hva de kan gjøre i ferien. Denne uka har de laget en oversikt (på engelsk) hva barna kan gjøre på Lanzarote; være astronaut for en dag, ri på kamel, se på de hvite blinde krabbene i en grotte, besøke piratmuseet og mye annet. Se tilbudene HER!

Den offentlige språkskolen i Arrecife, Escuela Oficial de Idiomas inviterer nå elever til å bli undervist i tysk, fransk, engelsk, arabisk eller spansk.. Dette er kurs som går fra september til mai, med fire og en halv times undervisning i uka. Les mer om kursene HER (på engelsk). Påmeldingsfrist er 9.juli.

Vi var sju gjester på fredagspilsen siste uke. Det er en ny runde i kveld fra kl.19 på Las Vistas i Puerto del Carmen, og er du på øya er du velkommen. Husk at kommer du en time eller to senere, kan det hende du ikke møter noen…

Ruth J på Lanzarote fyller år tirsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast