FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 14.juni 2019

Hola!

Siste uke har vært ei uke med mange skyer på Lanzarote, særlig på morgenen. Utover dagen klarte sola å bryte igjennom, og temperaturen steg. Å rusle en tur ute i 25 graders varme gjør bare godt!

Det er kamp om parkeringsplassene utenfor hotellet og restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen. En turistbuss forvillet seg inn på den lille plassen i gata som er en blindvei, uten sjanse til å komme seg ut før den hadde kjørt to centimeter fram, fire centimeter bakover og dyttet søppelkassene flere ganger i bortimot en time:

Trangt om plassen!

Mange spør om når karnevalet i Puerto del Carmen er neste år.

I følge det engelskspråklige turistbladet «Gazette Life» står det i juni-utgaven at » karnevalet i Puerto del Carmen kommer alltid på lørdagen etter Feite-tirsdag. Feite-tirsdag neste år er 25.februar, så det er nesten sikkert at karnevalsparaden i Puerto del Carmen er lørdag 29.februar (det er skuddår neste år)».

Dermed vet vi også at karnevalet i hovedstaden Arrecife starter to uker før karnevalet i Puerto del Carmen, og karnevalene i Costa Teguise og Playa Blanca følger de neste helgene etter Puerto del Carmen.

Tusenvis av mennesker hadde funnet veien til vindistriktet La Geria siste helg. Musikk-og matfestivalen «Sonidos Líquidos», flytende lyder ble arrangert ved vinhuset La Geria:

Det ble ti timer med musikk av band fra USA, England og Lanzarote, og servering av kortreist mat og drikke.

Lanzaroteposten har flere ganger skrevet om razziaer som politiet på Lanzarote har gjort for å beslaglegge falske varer. Nå er det i Spania innført en ny lov som gjør at også kjøperen av piratvarer kan bli bøtelagt.

Falske varer i hovedstaden Arrecife. Foto: Policia Local Arrecife

Hver måned gjør politiet razzia på kjøpesenter og markeder på Kanariøyene, og beslaglegger flere tusen piratartikler til en verdi av millioner av euro.
Den norske nettavisen Canariajournalen har skrevet om hvorfor det er nødvendig å få slutt på denne ulovlige virksomheten. Les mer om hva du risikerer HER.

Lokalpolitiet i Arrecife beslagla 300 gensere og skjorter i butikker langs gå-gata León y Castillo i forrige uke. Alle klærne hadde falske merkelapper sydd på. Det ble også funnet over 2000 falske merkelapper i butikkene:

Foto: Lokalpolitiet i Arrecife

Jeg prøvde en ny flyrute fra Norge til Lanzarote siste uke. Brussels Airlines flyr torsdag, lørdag og søndag fra Oslo til Brussel, og tre timer senere fortsetter Brussels Airlines til Lanzarote hvor vi landet kl.17.15. Det betyr at man sjekker inn bagasjen på Gardermoen, og henter den ut på Lanzarote.

Billige billetter har selskapet også; jeg betalte 860 kroner en vei med koffert og valgt sete. Jeg ser det blir dyrere utover sommeren. Eneste ulempen er at flyet fra Oslo går kl.06.45 på morgenen…og nordover ankommer man Brussel kl.23.15, og må overnatte før flyet fortsetter til Oslo.

Visste du at det hver søndag kl.12 er folkedans-oppvisning ved Monumento al Campesino, bondemonumentet i San Bartolomé?

Foto: Montefuego.tv Lanzarote

Monumentet, som er en hyllest til bøndene på øya er laget av vanntanker fra fiskebåter, og var ett av Cesar Manriques første arbeider på Lanzarote. Monumentet markerer også Lanzarotes geografiske midtpunkt.

Foto: Montefuego.tv Lanzarote

Like du jazz? Da kan du dra til Costa Sal Apartments i Matagorda i Puerto del Carmen søndager fra kl.15. Ved bassengkanten blir det jazz med denne gjengen:

Denne gjengen spiller opp på Costa Sal hver søndag. Foto: Facebook

Mens det spilles kan man kjøpe mat og forfriskninger i poolbaren. Alle er hjertelig velkommen!

Denne helga arrangeres det tradisjonelle vinløpet «Lanzarote Wine Run» i vindistriktet La Geria.

Du får hele programmet ved å klikke  HER . Denne helgen pryder bildet fra vinløpet også på loddene til ONCEs nasjonale lotteri, det spanske blindeforbundets lotteri som selges over hele Spania. God reklame!

 

Det er ikke ofte at det store flyet Boing 747 (eller Jumbojet som noen sier) lander på flyplassen på Lanzarote. Det skjedde for noen år siden, og videoen av landingen finnes på Youtube:

Kelneren Camilo på Lanzarote har fødselsdag i morgen lørdag. Margun E i Bergen fyller år søndag. Det gjør også Lillian S B på Ottestad. Sjømannspresten på Lanzarote, Rose-Marie S feirer også dagen sin søndag.

Vi var ni gjester på fredagspilsen siste uke på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi møtes igjen fra kl.19 i kveld!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Kommentarfeltet er stengt

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast