Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote! Uke 27, 2019

Røde Kors på Lanzarote delte ut 157 000 kilo mat til trengende
Røde Kors på Lanzarote hjelper de som trenger det mest. Foto: Diario de Lanzarote

Det lokale Røde Kors fortsetter med sitt gode arbeid med å dele ut matvarer til de som trenger det mest på Lanzarote.

Regjeringens datakontor forteller til lokalavisene at over 5 000 mennesker er i dyp fattigdom på Lanzarote, og som er helt uten inntekter.
18 prosent av befolkningen må klare seg med en trygd på mellom 292 og 583 euro. Over 7 000 husstander med over 22 000 mennesker opplever «moderat fattigdom». Dette er dobbelt så mange som i året 2001.

I juni måned ble det distribuert  over 157 000 kilo mat på øya. 85 prosent av matvarene betales av EUs fond for dårlig stilte personer FEAD, mens 15 prosent dekkes av den spanske stat.
Det som deles ut er kokte kikerter, spagetti, grønnsaker, hermetiske pærer og fruktsalat, hermetisert tunfisk og sardiner, svinekjøtt og kylling, sjokolademelk, hvit ris, melk, stekte tomater, kaker og olivenolje.
Også på de andre Kanariøyene er situasjonen for innbyggerne lik den som på Lanzarote.

Det tyske lavprisselskapet Eurowings i vanskeligheter


Foto FB

Det tyske flyselskapet Eurowings er Lufthansas lavprisselskap, og flyr til Lanzarote fra ti flyplasser i Tyskland og to fra Østerrike. Eurowings tapte 231 millioner euro siste år, og er nå i full gang med å kutte utgifter for å holde seg i lufta. I stedet for å selge billetter til ni euro per person som Ryanair gjør vil det tyske selskapet nå selge Europa-billetter fra 25 euro og opp, sier en talsperson for Eurowings til pressen.

Papagayostrendene på Lanzarote kåret til Spanias beste
Papagayostranda. Foto: Diario de Lanzarote

I følge det verdenskjente reiselivsbladet Condé Nast Traveler er Papagayostrendene sør på Lanzarote kåret til Spanias beste strand. Dette skriver bladet om hvorfor Papagayostrendene vant:
I den sørlige delen av øya Lanzarote, i et uberørt og beskyttet miljø av ekstrem skjønnhet i naturparken Ajaches, er den ville stranden Papagayo. Med utsikt over den nærliggende øya Lobos og Fuerteventura fremhever strendene sin fine og gylne sand. Den gode kvaliteten på vannet, vannet som er så gjennomsiktig at smaragdfargen kommer fram, og tror at vi er i Karibien. Papagayo er den store vinneren av den beste stranden i Spania 2019, en konkurranse som vi hver sommer lanserer i Condé Nast Traveler Spania «.

Les hele artikkelen og se fantastiske bilder HER.

Den internasjonale Pride-dagen ble markert på Lanzarote
Foto: Tias kommune

28.juni er den internasjonale Pride-dagen, og den ble også markert på Lanzarote. Der andre regjeringer og kommunestyrer rundt omkring i verden sa nei til å heise det fargerike Pride-flagget, ble flagget heist utenfor rådhuset i Tias kommune lørdag. På bildet er ordføreren og flere fra kommunestyret klar for markering. Også de andre kommunene på øya markerte dagen.

Gran Canaria: 40 husløse mennesker bor på flyplassen
Her bor det 40 husløse. Foto: Canarias7

Den kanariske avisen Canarias7 skriver fredag at 40 husløse mennesker bor fast på flyplassen ved Las Palmas på Gran Canaria. I følge avisen er ikke dette noe nytt, men nå begynner de som jobber på flyplassen å klage.
Vi har tre gutter som bor i faktureringsdelen av Terminal 3. Hva du ikke kan se på bildet er luktene, sier en av arbeiderne der.
De som bor der er strandede turister fra andre land, sammen med innbyggere fra Spania og Kanariøyene. I følge AENA, Luftfartsverket i Spania kan de ikke gjøre noe med problemet, da flyplassen er et sted hvor folk kommer og går..(?). De 40 skaffer seg mat ved å hente fra kafeteriaene, uten å betale. Personalet der har gitt opp å få penger, og politiet gjør ingen ting, sier de. De husløse bruker også masse alkohol, som også blir tatt fra hyllene.

Nå kan norske borgere hente valgmateriell for brevstemmegivning på Sjømannskirken

Fra Merethe Thortveit, regnskapsmedarbeideren på Sjømannskirken på Lanzarote har vi fått en melding om at konsulatet i Las Palmas har oversendt valgmateriell til kirken i forbindelse med kommune-og fylkestingsvalget i Norge i september.
Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere kan norske borgere som tilbringer tid på Lanzarote under valget stemme via posten. Stemmesedler med mer kan hentes i Sjømannskirken hver fredag mellom kl.09.30 og 12.00. Merethe er bortreist fra 16.august til 31.august, så materiellet må hentes FØR den tid.
Norske borgere må selv finne ut om de kvalifiserer til å forhåndsstemme fra Lanzarote.
Les hva konsulatet sier om å stemme via posten HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast