Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 11, 2019

Butikken til vinhuset Stratvs er åpnet igjen
Bodega Stratvs i La Geria. Foto: La Voz de Lanzarote

Lokalavisene skriver mandag at eieren av vinhuset Stratvs, Juan Francisco Rosa har åpnet butikken i bodegaen i vindistriktet La Geria uten at hverken politiet eller kommunen har godkjent dette. Rosa ble i 2013 anmeldt for å ha bygget vingården Bodega Stratvs ulovlig, blant annet ved å bygge på naboens grunn og uten tillatelser til å bygge i det hele tatt. Vingården ble derfor stengt. Flere av kommunens ansatte i Yaiza er senere blitt dømt for å gitt Rosa lov til å bygge ved hjelp av bestikkelser; blant annet måtte ordføreren i Yaiza kommune gå av etter å ha blitt dømt i denne saken.
Avisene hevder nå at Rosa har tilbudt naboen en større pengesum slik at den ulovlige byggingen blir «lovlig», og at naboen derfor vil trekke seg fra rettssaken som er berammet. Den nåværende ordføreren i Yaiza har nå bedt om en juridisk vurdering av det som nå skjer.
Du kan lese mer om bakgrunnen for denne saken i en nyhetsmelding Lanzaroteposten hadde i januar 2018. (Bla litt ned i artikkelen).

Strøm-, telefon- og vannforsyningen til nasjonalparken skal under jorda
Timanfaya med kamelparken. Foto: Diario de Lanzarote

Sentrene for kunst, kultur og turisme CACT skal nå bruke 1,7 millioner euro til å fornye tilførselen av strøm, telefon og vann til og fra nasjonalparken Timanfaya, inkludert kamelparken. Fordi dette er et bevaringsverdig område vil ledninger og vann ledes i rør under jorda fra landsbyen Uga fram til Islote de Hilario, utsiktpunktet i parken, en strekning på litt over 10 kilometer. Dessuten skal all kloakk renses gjennom kraftige filtre før den kjøres ut av området med lastebiler bygd for dette formålet.

Forsøpling av naturen ved Playa Blanca anmeldt
Vandalisme i naturen ved Playa Blanca. Foto: La Provincia

En naturvernforening i Playa Blanca har anmeldt flere tilfeller av forsøpling av naturen i området Montaña Roja ved Playa Blanca sør på Lanzarote. Det er oppdaget mange forskjellige «markeringer» i naturen, blant annet et «minnesmerke» med en gravert stålplate for en avdød person.

En «minnelund» i Montaña Roja. Foto: La Provincia

Disse «markeringene» blir nå fjernet, men før det skjer skal politiet prøve å finne ut hvem som har gjort dette. Det er store bøter for å forsøple naturen slik på Lanzarote.
Tydeligvis gjelder ikke denne loven når skandinaviske brosjyrer om ullprodukter legges ut på gater og fortau i Puerto del Carmen, og som flyter rundt etter en runde med vind. Dette ble allerede anmeldt for seks år siden, og igjen i desember 2018.

Binter på billigsalg

Det kanariske flyselskapet selger fra denne uka av og fram til 25.mars billige flybilletter til sine internasjonale destinasjoner. For 33,70 euro kan man fly fra Kanariøyene til Vigo, Mallorca, Lisboa, Madeira, Casablanca, Marrakech, Agadir, Dakar, Banjul og øygruppen Kapp Verde. Man må reise mellom 22.april til 31.juli (Madeira og Casablanca fra 1.mai), og ha residensia. Ta kontakt med flyselskapet på www.bintercanarias.com , eller
ring 902 391 392, hvor de snakker engelsk. God tur!

«Arrecife» er nå lys-satt

Det store skiltet «Arrecife» ble siste uke lys-satt. Kommunestyret bevilget penger slik at fire LED-lys ble montert, og fargene kan variere etter ulike begivenheter. Den lilla fargen ble brukt på kvinnedagen 8.mars.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast