Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 10, 2019

Kvinne (50) funnet bevisstløs i sjøen ved Playa Chica i Puerto del Carmen (se bildet øverst)

En kvinne ble fredag formiddag funnet bevisstløs i sjøen ved badestranda Playa Chica (Dykkerstranda) i Puerto del Carmen. Kvinnen ble raskt trukket opp av vannet, og livredning ble satt i gang. Kvinnen ble deretter kjørt til sykehuset i Arrecife. Tilstanden til kvinnen vites ikke i skrivende stund.

Over 400 marihuanaplanter funnet i okkupert hus i Playa Blanca
Marihuana i bassenget. Foto: Guardia Civil

Det spirer og gror i Playa Blanca sør på Lanzarote!
Da politiet skulle kaste ut en person som hadde okkupert et hus i Playa Blanca oppdaget de marihuanaplanter i både garasjen, i bassenget, på terrassen og i blomsterbedene i hagen. Tilsammen ble det funnet 409 planter. Mannen (42) som hadde okkupert huset fikk derfor en ny lovlig bolig litt senere på dagen, nemlig fengslet i Tahiche.

Penger bevilget til kjøp av boliger til husløse

Regjeringen på Lanzarote har fått to millioner euro fra den kanariske regjeringen for å investere i boliger for øyas husløse. For pengene skal det kjøpes 30 leiligheter for folk som trenger det aller mest.

Strandpromenaden i hovedstaden åpner for trafikk igjen

Avenida Maritimo, strandpromenaden i Arrecife vil bli åpen for trafikk igjen etter at den populære gaten har vært stengt i mange måneder. Nå vil gaten i første omgang bli enveiskjørt. Dette er en del av en ny byplan for hovedstaden, som har som mål å knytte hele byen mer sammen.

Redningsbil blir plassert på øya La Graciosa
Denne redningsbilen blir nå plassert på La Graciosa. Foto: El Chaplon

Regjeringen på Lanzarote har bevilget 22 000 euro slik at en redningsbil kan bli plassert på øya La Graciosa nord for Lanzarote. Bilen har lenge vært etterspurt på øya, og befolkningen er veldig godt fornøyd etter at regjeringen har investert i en ny bil. Dessuten leverte regjeringen fire optimist-joller til idrettsforeningen på øya slik at unge mellom 8 og 15 år kan lære seg å seile.

«Mary Poppins vender tilbake» vant konkurransen om beste flåte i karnevalsopptoget i hovedstaden
Foto: La Voz de Lanzarote

Tusenvis av glade mennesker stod langs omkjøringsveien Rambla i hovedstaden Arrecife da karnevalsopptoget satte i gang mandag kveld. Nesten like så mange deltok i toget, sammen med 22 musikk-og dansegrupper og 19 forskjellige bilflåter. Beste flåte ble «Mary Poppins vender tilbake», basert på den nye filmen som nå vises på kinoer over hele verden. Da spørs det om «Mary Poppins» blir å se i paraden i Puerto del Carmen i dag lørdag kl.17!

Fredag kveld var tusenvis av mennesker samlet i havna i Puerto del Carmen for å høre og se den spanske stjernen Carlinhos Brown opptre:

God stemning i Gamlebyen fredag kveld!
Lanzarote presenteres på reiselivsmesse i Berlin 

Representanter for turistmyndighetene på Lanzarote er denne uka på verdens største reiselivsmesse ITB i Berlin. Myndighetene håper å stoppe nedgangen i turister fra Tyskland, og skal ha møter med turoperatører, flyselskap og reisebyråer.

Nye sykkelstier på Lanzarote

Mellom San Antonio Hotel og Avenida Italia i Puerto del Carmen skal det nå anlegges en ny sykkelsti som vil knytte denne strekningen sammen med den allerede eksisterende stien på begge sider. Stien skal bygges utenfor fortauet, og være en del av gaten. Sykkelstien som er bygget forbi flyplassen parallelt med hovedveien LZ-2 er nå åpnet for trafikk. Strekningen på 1,8 kilometer går fra flyplassen til den første rundkjøringen i Playa Honda.

Verdens største puslespill montert på flyplassen
Verdens største puslespill på flyplassen, sammen med de ansvarlige for utstillingen. Foto: LInfo

Verdens største puslespill består av 45 000 forskjellige biter, og er nå montert på flyplassen på Lanzarote. Opprinnelig var det 91 bilder av områder på Lanzarote som ble omgjort til et puslespill. Det tok 75 personer 31 timer å sette bitene sammen igjen, og kan studeres på flyplassen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast