Nyheter:

St. Patrick’s Day feires også på Lanzarote!

Irlands nasjonaldag, som kalles St. Patrick´s Day feires ikke bare i Irland, men også på Lanzarote. Hoveddagen er søndag 17.mars.

Dagen er til minne om Irlands skytshelgen St. Patrick. Feiringen på Lanzarote foregår i Puerto del Carmen, fordi byen har en stor irsk befolkning, og mange av de 250 000 irske turistene som kommer til Lanzarote i løpet av året bor der.

Man behøver selvsagt ikke være irsk for å kle seg i grønt og ta et glass av den svarte drikken…Guiness heter den visst!

Feiringen starter allerede fredag 15.mars kl.12.00.
Da spilles det HURLING på Playa Grande i Puerto del Carmen. Hurling er nasjonalsporten i Irland, og ligner kanskje litt på bandy…uten skøyter da! I følge Wikipedia er det 15 spillere på hvert lag, og spillerne bruker en kølle av tre til å føre ballen framover. Det er også lov å ta ballen i hånda og løpe inntil fire skritt med den.

Lørdag 16.mars kl.17 er det oppvisning av irske danser til irsk musikk i Matagorda. I programmet står det ikke hvor i Matagorda, men vi går ut fra at stedet er Nasjonenes plass ved Avenidaen.

Søndag 17.mars:

Kl.11.00: Gudstjeneste i den katolske kirken i Gamlebyen i Puerto del Carmen

Kl.13.00: Parade fra turistkontoret på Avenidaen, rett ned for Sjømannskirken til havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen.

Også fra kl.13.00 blir det musikk og dans i havna.

Alle oppfordres til å ha på seg noe grønt. Alle arrangementene er gratis.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast