FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 8.mars 2019

Hola!

Karnevalet er i full gang på Lanzarote!

Hovedstaden Arrecife har feiret i to uker nå, og i går torsdag startet Puerto del Carmen sin feiring med stor utekonsert og dans i havna i Gamlebyen:

Fra åpningskonserten i Puerto del Carmen torsdag

Dere som er på Lanzarote har kanskje allerede fått tak i et passende antrekk til karnevalsopptoget i morgen lørdag kl.17 langs Avenidaen? Se godt på denne karen som hadde kledd seg ut som en aldrende punkrocker under karnevalet i Arrecife:

Hvem er dette? Foto: Facebook

Dette er presidenten på Lanzarote, Pedro San Ginés! Tøft! Hva skal DU kle deg ut som?

Det meldes forøvrig om kraftig vind på Lanzarote både fredag og lørdag, så her gjelder det å holde fast på løsbarter, hatter og parykker!

Programmet for karnevalene på Lanzarote finner du HER.

I går torsdag var og i dag fredag er det travelt i cruiseskiphavna i Arrecife. Tilsammen kommer over 14 000 cruisepassasjerer til Lanzarote! Hele fem cruiseskip besøker øya, blant annet verdens første cruiseskip som drives utelukkende av flytende naturgass, «AIDAnova«, og som kan ha 6 000 passasjerer ombord:

«AIDAnova». Foto: Commons Wikipedia

Mange lurer på hvorfor det noen ganger flyr helikopter over Lanzarote. På Facebook spørres det ofte om det er ei ulykke, letes det etter båtflyktninger, eller er det krig?

Helikopter på Lanzarote. Foto: lanzarotespotter.wordpress.com

Jeg kan bare berolige folk:
Det er en militærleir midt i hovedstaden Arrecife på Lanzarote, Marqués de Herrera-leiren. I 2017 ble 250 soldater fra en militærleir i Valencia på fastlandet overflyttet til Marqués de Herrera i Arrecife.
Det er til enhver tid stasjonert flere militære helikoptre på flyplassen på Lanzarote. Det er også en militærleir på naboøya Fuerteventura, i byen Corralejo nord på øya.
Noen ganger flyr helikoptrene mellom disse to øyene, og noen ganger øver de på forflytninger, altså er det en militærøvelse.
Er helikopteret gult, er det et ambulansehelikopter. Flere ganger om dagen fraktes pasienter i helikopter mellom sykehusene på Lanzarote og de større sykehusene på Gran Canaria; det er enklere enn å bruke ferja. Trygt og godt!
Politiet har også helikopter på Lanzarote; det gjelder både Nasjonalpolitiet og Guardia Civil. Disse vokter ofte skipstrafikken, enten det er båter i vansker, båtflyktninger eller smuglerbåter.

Foto: El Chaplon

Nødetatene på Lanzarote, Grupo de Emergencias y Salvamento (GES) har røde og hvite helikoptre, og trår til når folk går seg fast i fjellet eller brekker en fot i ulendt terreng.
Verre er det ikke; vi er i gode hender, så nyt ferien videre!

Som Lanzaroteposten skrev om siste uke er det strandrydding i Playa Blanca hver første lørdag i måneden. Sist lørdag møtte det opp nesten 50 frivillige for å rydde den kjente stranda Playa Flamingo:

Ryddegjengen i Playa Blanca lørdag. Foto: El Chaplon

Flere hundre kilo med flasker, plast, bokser, sigarettstumper, tre, jernstenger, sko, rør, bildekk og annet søppel ble samlet inn, og som gjør alvorlig skade på miljøet i havet. Sist lørdag var det også markering av at det var ett år siden denne frivillige ryddeoperasjonen startet, og ordføreren holdt en takketale. Ryddegjengen fikk så påspandert lunsj! Neste ryddedag er lørdag 6.april.

Hesteskokastingen på Playa Grande i Puerto del Carmen fortsetter hver mandag kl.12. Siste ukes vinner ble Torgeir Evensen, som fikk 146 poeng. Det er nye runder med kast mandag!

Tirsdag er quizkveld på Lanzarote, og 49 gjester møtte opp på Las Vistas i Puerto del Carmen denne uka. Vinnerlagene (for det var to som fikk lik poengsum) ble «Samvirkelaget OBS» og «De tolv disiplene». Jeg røper vel ikke noen hemmelighet når jeg skriver at sistnevnte lag hadde rot i Sjømannskirken!
Det er en ny runde tirsdag kl.20.

Dansen går videre på Las Vistas hver onsdag fra kl.20. Denne uka kom det mange danseglade gjester dit, som sikkert også møter opp neste onsdag for en ny dansekveld!

Sjømannskirken på Lanzarote har sendt ut denne aktivitetsplanen for neste uke:

Sjømannskirken på Lanzarote

Åpningstid: tirsdag, onsdag, torsdag og fredag: 11-16. Lørdag kl. 11-15. Søndag er vi åpen i forbindelse med gudstjeneste og kirkekaffe som starter kl. 18.

Mandag 11. mars: Alegria kl. 19. Siste korøvelse for sesongen. Kom og bli med på den hyggelige avslutningen!
Tirsdag 12. mars blir det trim kl. 12 med Rolf Inge Hellesund. Lunsjservering ved Asgeir og Jorunn kl. 13. Fleskepannekaker. Pris sju euro, eller karbonadesmørbrød med løk til fem euro.
Onsdag 13. mars er aktivitetsgruppen i sving fra kl. 10.30. Kl. 13: Frivillighetsfest med deilig lunsj. Hjertelig velkommen til alle som er frivillige på Sjømannskirken på Lanzarote! Gi et ord i luken om du har tenkt å komme, eller send en epost eller sms til rms@sjomannskirken.no / 00 47 97 58 76 46 slik at vi kan beregne mat og drikke. Kl. 17.30 Gudstjeneste på Casas Heddy.
Torsdag 14. mars kl. 18 er det temakveld: Elisabeth Bie forteller om Den glemte misjonær – Bodil Bjørn og armenerne. Kaffemat, åresalg og kveldstanker. Kl. 11 er det kirkerådsmøte.
Fredag 15. mars kl. 11 er det tur i nærområdet under ledelse av Kari Sæle.
Lørdag 16. mars kl. 13 serveres grøt og saft til fem euro. Søndag 17. mars er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe. Per Oscar Berg forretter.

Vi var nesten 40 gjester på siste fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Du er hjertelig velkommen til en ny runde i kveld fra kl.19!

Aslaug F fra Tuddal fyller år i dag fredag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast