FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 15.februar 2019

Hola!

Det har vært deilig vær på Lanzarote de siste ukene!

I går torsdag ble det imidlertid sendt ut varsler om kraftig vind med en fart på opp mot 70 km/t. Det var de nordlige områdene som fikk føle vindkastene. Vår utsendte medarbeider Terje Jansson var på øya La Graciosa nord for Lanzarote i går, og han meldte om sterk kuling, sjøsprøyt, stoler og bord som veltet og sand som pisket mot huden selv om sola skinte og det var varmt:

Palmene slet i vinden på La Graciosa. Foto: Terje Jansson

På Lanzarote var det kraftig calima; sanddis fra Sahara, og godt og varmt. Dessverre skal det visst bli forandring fra fredag av; det spanske værinstituttet Aemet melder om et temperaturfall på opptil ti grader, mye nedbør og sterk vind. Det meldes også om SNØ på fjelltoppene over 1900 meters høyde på Gran Canaria og Tenerife…så er du der er det bare å ta frem skiene!

Plakaten for karnevalet i Puerto del Carmen ble offentliggjort denne uka:

Tema for karnevalet i Puerto del Carmen er FILM.

Allerede neste fredag starter karnevalet i hovedstaden Arrecife. Klikk HER for å finne ut mer når det er karneval på Lanzarote.

For mange år siden fikk spalten «Fredagspils fra Lanzarote» tilsendt et dikt kalt «Trekkfuglene» som Hilde K. S hadde funnet i ei lokalavis i Akershus. Det er kanskje på tide å gjenoppfriske dette diktet?

Sydover reiser de, rustet til tennene; eldrebølgen slår inn over strendene.
Tur-pensjonistene fyller opp flyene, klare for inntog i middelhavsbyene.
Nå kommer seniorflokkene sjokkende, hør hvor de tråkkende dunker med stokkene!

Hør hvor de trillende rasler med pillene, se hvor de vraltende støtter de haltende, 
hør hvordan alle de knirkende lemmene, akkompagneres av gammelmannsstemmene.
Se hvordan hodene, hvite og grånende, lyser om kapp med de glitrende månene. 
Og gjennom sprekken i smårynkefjesene, skimtes de kritthvite tyggeprotesene.

Men koser seg, gjør de, de nymotens vikinger,  for her kan de spise og drikke som rikinger,
de fråtser i billige solvitaminer, og rødvin og tapas og blodappelsiner, 
så solreisen er nok i ferd med å bli en mirakelresept innen geriatrien!

Sommer hele året! Foto: Pixabay

Kjenner noen til hvem som har laget diktet, ta gjerne kontakt med Lanzaroteposten.

Et nystartet orkester på øya er Lanzarote Ensemble. Medlemmene i orkesteret er fagfolk og lærere fra musikkonservatoriet på øya, så dette borger for kvalitet!

Lanzarote Ensemble. Foto: El Chaplon

I morgen lørdag kl.20 holder orkesteret en konsert i utstillingshallen ‘El Aljibe’ i Haría nord på Lanzarote. På programmet står «Serenade nr. 10» av W.A. Mozart, og musikk av komponisten Ayose Rodriguez fra Lanzarote. Kjøp billetter (10 euro) og få mer info om konsertsted og program ved å klikke HER.

Liv Agathe Nielsen har tilbrakt mange år i Puerto del Carmen på Lanzarote sammen med sin mann Erik.

Liv Agathe er en meget habil kunstmaler, og neste helg, lørdag 23. og søndag 24.februar fra kl.11-17 har hun en akvarell-utstilling i sitt eget hjem. Der blir det også muligheter for å kjøpe bilder og annet «ting og tang» som hun sier i invitasjonen.

Akvarell av Liv A Nielsen

Utstillingen finner du i Calle Cuba nr. 5 i Puerto del Carmen. Fra Avenidaen går man opp Calle Cesar Manrique ca. 200 m, og så og til høyre. Ta gjerne kontakt på mobil: 0047 470 25 563  eller 0034 928 511 300. Velkommen!

Mandag er hesteskokastingsdag på Playa Grande i Puerto del Carmen. Sist mandag møtte over 40 deltakere, og den som kastet best var Gunn Langeland. Hun klarte 149 poeng. Nye runder med kasting er mandag f.k kl.12!

Tirsdag møtte 60 gjester for å svare på spørsmål fra quizmaster Morten på Las Vistas i Puerto del Carmen. Laget som visste mest var «Else & Co»:

Foto: Liv J Gundersen

Det er en ny runde med QUIZ tirsdag f.k fra kl.20. Velkommen!

Onsdag var det nesten 40 danseglade gjester som svingte seg til smektende toner på Las Vistas i Puerto del Carmen.

Det danses igjen neste onsdag fra kl.20, og det er helt gratis!

Sjømannskirken på Lanzarote melder om følgende aktiviteter i uke åtte:

Åpningstid: tirsdag, onsdag, torsdag og fredag: 11-16. Lørdag kl. 11-15. Søndag er vi åpen i forbindelse med gudstjeneste og kirkekaffe som starter kl. 18.
Mandag 18. februar: Koret Alegria øver fra kl. 19. NB Merk ny tid! Hvis du vil drikke kaffe før øvelsen, kan du komme kl. 1830.
Tirsdag 19. februar blir det trim kl. 12 med Leif Thuland. Lunsjservering ved Asgeir kl. 13. På menyen er pølse med potetstappe, pris sju euro. Karbonadesmørbrød med løk koster fem euro.
Onsdag 20. februar er aktivitetsgruppen i sving fra kl. 10.30. Storstabsmøte i forbindelse med lunsjen. Forberedelser til vårmarked.
Torsdag 21. februar kl. 18 er det temakveld. Kirsten Brandsæther: 10 års bryllupsreise til Mali . Det blir også kaffemat, åresalg og kveldstanker.
Fredag 22. februar: Tur i nærområdet kl. 11 ved Leif Thuland. Oppmøte på kirken.
Lørdag 23. februar: Grøtservering kl. 13. Grøt og saft fem euro. Kl. 18: Gudstjeneste i den katolske kirken i Playa Blanca. Per Oscar Berg forretter.
Søndag 24. februar er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe. Per Oscar Berg forretter.

Husk vandreturen torsdag 21.februar inn til vulkanene som arrangeres av Nordisk Forening. Les mer HER.

Vi var 35 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Det er et nytt treff der i kveld fra kl.19!

Min niese Gunn B på Frosta fyller år i morgen lørdag. Det gjør også Ingunn E i Åvik. Søndag feirer Anne L på Ottestad dagen sin. Slektning Helene Rose M i Minneapolis,USA fyller år torsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast