Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 7, 2019

Slutt på godværet fra torsdag/fredag av
Det kan bli vått på Lanzarote denne helga. Foto: Lancelot Digital

Det spanske værinstituttet Aemet melder at det fra fredag av blir et kraftig væromslag på Kanariøyene. En kaldfront kommer inn fra Atlanterhavet, og Aemet melder et temperaturfall på opptil ti grader, mye nedbør, sterk vind og tordenvær. Allerede i morgen torsdag vil det ifølge værmeldingene bli vind fra sør og sørøst med vindkast på mellom 30 og 50 kilometer i timen, og med mulige vindkast på opptil 70 kilometer i timen. Vinden vil spesielt ramme nord og vest på Lanzarote og øya La Graciosa. Det meldes også snø på over 1900 meters høyde på Gran Canaria og Tenerife. Det dårlige været vil vare fram til mandag.

Liten nedgang i kjønnsrelatert vold på Lanzarote
Fra nødsentralen 112 på Lanzarote. Foto: La Voz de Lanzarote

I 2018 mottok nødsentralen 112 på Lanzarote 1183 henvendelser om vold spesielt mot kvinner. I følge nødsentralen var 681 av meldingene nødhjelp «hvor det var overhengende fare for liv, eiendom og/eller frihetberøvelse». Det var 33 meldinger om fysisk vold med seksuelle overgrep. Tilsammen var det 1,4 prosent færre anmeldelser for vold i forhold til året før. Nesten 700 av voldsmeldingene kom fra hovedstaden Arrecife, mens Tias og Yaiza fulgte med henholdsvis 146 og 142 henvendelser.

Arbeidsledigheten på Lanzarote på sitt absolutt laveste

Aldri tidligere har flere mennesker vært i jobb på øya. 58 000 personer er nå registrert i full jobb. Det er hovedstaden som har flest arbeidere sysselsatt med 21 000 personer, Tias kommune (med Puerto del Carmen) følger deretter med 11 000 personer i jobb, Yaiza (med Playa Blanca) med 8 800 arbeidere, og Teguise (med Costa Teguise) 8000 arbeidere. Haria kommune har færrest arbeidere, 1 000 personer arbeider der. Ledighetskøen består nå for første gang av under 10 000 personer.

Nye parkområder og nytt kjøpesenter planlegges i Puerto del Carmen
Her kan det bli parker og kjøpesenter. Foto: El Chaplon

Denne uka vil kommunestyret i Tias si ja til å opprette en planleggingsgruppe for nye parkområder og et nytt kjøpesenter i Puerto del Carmen. Det er områdene ovenfor selve bykjernen, langs omkjøringsveien mot Rancho Texas som er aktuelle steder for utbygging. Området er på over 43 000 m2, hvorav over 8 500 m2 skal bli parker og hager.15 000 m2 er planlagt for et kjøpesenter og parkering. Området ble allerede i byplanen fra 2008 betegnet som ideelt for fritidsaktiviteter og kommersielle virksomheter.

Over tre millioner turister til Lanzarote i 2018 

Det totale tallet på turister som besøkte øya i fjor endte opp på 3 070 000 turister. 45,7 prosent kom fra Storbritannia, 13,7 prosent kom fra Tyskland, 9,5 prosent fra Irland og 8,9 prosent kom fra det spanske fastlandet. 2019 begynte også bra for Lanzarote: I januar kom det 1,9 prosent FLERE passasjerer enn i januar året før. Naboøya Fuerteventura mottok nesten sju prosent FÆRRE passasjerer i januar enn i samme måned i 2018.

Hotel Melia Salinas i Costa Teguise pusses opp

Hotellet som kunstneren og arkitekten Cesar Manrique var med å tegne pusses nå opp. Eierne bruker 2,5 millioner euro på arbeidet, og skal være ferdig i juni dette året.

Apollo flyr fra Oslo til Lanzarote på lørdager neste sesong

Reiseselskapet Apollo har lagt ut billetter fra Oslo til Lanzarote for neste sesong. Første avreisedag er lørdag 26.oktober 2019, og siste tur ned og opp er 4.april 2020. Apollo vil bruke fly fra SAS til disse flyvningene. Om Apollo skal innom Billund i Danmark fra både Norge og Sverige som selskapet gjør denne vinteren er ikke avklart.

Kunstneren Cesar Manrique skal markeres for 300 000 euro i år
Cesar Manrique i sitt atelier. Foto: Fundacion CM

Kunstneren Cesar Manrique ville ha fylt 100 år i april i år. Hans betydning for Lanzarotes utvikling er stor, og regjeringen på øya legger nå opp til flere markeringer i løpet av året. Representanter for regjeringen møtte forleden flere av Cesar Manriques familie, blant annet Cesars bror Carlos for å planlegge feiringen. Blant annet blir det konserter, konferanser og utstillinger. Lanzaroteposten vil presentere et mer detaljert program når det foreligger.

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast