Ut på tur!

Gutta på tur: Vi går Lanzarote rundt, 7.etappe

7. etappe: Haria-Orzola, 12 kilometer

Tekst og foto Terje Jansson

Dette skulle egentlig bli en litt enklere etappe, men vi fikk oss at par overraskelser. Først var det stigningen opp fra Haria.  Vi startet ved kirken, og det ble en kraftig stigning til å begynne med.
Den største overraskelsen var kanskje likevel at vi vandret forbi en stor jordbæråker, det hadde vi ikke sett før på Lanzarote.
Det blir kortreiste jordbær på Lanzarote i år også!
Vi hadde ikke mer enn passert jordbæråkeren på toppen av Haria, før vi kom til to store jorder der de dyrket sukkererter, og de så modne ut. Det ble en kraftig nedoverbakke før vi begynte å stige opp mot Maguez, og vi så Montana Corona på 611 meter i det fjerne. Den skulle vi gå rundt på høyre side.
På vei mot Maguez, med Montana Corona i bakgrunnen
Det var fine grusveier å gå på, og vi kom opp til et stort støpt dekke som ble brukt til å samle regnvann for bøndene i området. Vel halvveis rundt fjellet dukket den karakteristiske bygningen Torrecilla del Domingo opp. Den ligger så ganske så majestetisk i høyden, og minner mest om et lite slott.
Den majestetiske vingården, ensom og forlatt
Det var en privat familie som i sin tid bygde dette for å lage en vingård, men det ble det aldri noe av. Nå ligger det store huset der forlatt, en kjetting hindrer folk i å kjøre helt opp her.
En spisepause er viktig på en slik tur!
Nå så vi landsbyen Orzola i det fjerne, og vi begynt å vandre rolig videre. Vi gikk igjen gjennom store jordbruks- og vinområder.  Vi kunne se bønder som plukket kanaripoteter, og litt lenger nede i dalen holdt to mann på med å plante Aloe Vera-kaktuser. Det så ut til å være hardt arbeide i varmen.
Vi fulgte et tørt elveleie videre nedover, og her var det ikke enkelt å gå. Men Orzola var ikke langt unna, og den obligatoriske slutt-pilsen nærmet seg for Hans Laabak, Hans Langeland, Asbjørn Fotland , Terje Nøttveit og Terje Jansson.
Endelig i mål, og belønningen er forfriskende væske i Orzola!


Over 12 kilometer er tilbakelagt i dag…

Det ble bare 12 km denne gang, den korteste etappen så langt, men vi har nå gått 116 kilometer siden vi startet i Puerto del Carmen.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast