Ut på tur!

Nordisk Forening: Bli med på tur inn blant vulkanene!

Tekst og foto: Marit og Terje Jansson, turledere

Torsdag 21. februar kl.11 inviterer Marit og Terje til en ny gåtur i regi av Nordisk Forening på Lanzarote.

Denne gangen skal vi inn blant vulkanene. Vi møtes ved vulkanen «Montana Colorada» i Tinajo kommune.
Først går vi rundt halve «Colorada», og da passerer vi blant annet den store steinen som ble slynget ut av vulkanen for omkring 300 år siden. Se bildet øverst.

Ut på tur, aldri sur!
Deretter går vi videre inn i terrenget på gode stier og grusveier rundt en ny vulkan. På veien raster vi ute i terrenget.
Etterhvert passerer vi en liten grav, eller minneplass over en mann som ble 80 år, og som ganske sikkert hadde sitt virke i dette område.
Vi får se denne minneplassen på vår vandring
Vi fortsetter tilbake til «Montana Colorada», og går videre rundt resten av vulkanen.
Selv om løypa er flat er gode sko nødvendig
Løypa er flat, men som vanlig anbefaler vi gode sko, ikke sandaler. Tilsammen skal vi gå vel sju kilometer. Vi er oppe på vel 300 meters høyde i dette området, så det kan blåse litt. Husk mat og drikke.

Hvordan finner vi fram til startstedet?

Det er lett å finne fram til startstedet. Fra Puerto del Carmen kjører man opp til Macher, videre opp veien LZ 502 over Asomada. Når man kommer ned til LZ 30 tar man til høyre, kjører 700 meter og tar så til venstre. Følg skiltet mot Tinjao på LZ 56. Kjør da 2,5 kilometer, og da finner man en stor P-plass på høyre side av veien.
Parkeringsplassen er lett å finne
Fra Playa Blanca kjører man opp til Uga og inn på LZ 30. Kjør videre til avkjøringen til Tinjao,  ta til venstre og kjør 2,5 kilometer. P-plassen er på høyre side. Turen starter kl.11.00.
Som vanlig gjelder det å snakke sammen om skyss. En lur måte er å ta turen til quizen på Las Vistas i Puerto del Carmen tirsdag kveld eller til fredagspilsen samme sted; der tilbys det ofte skyss!
God tur!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast